KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Haziran 2025 Cumartesi
°C

Ayıların intikamı çok acı oldu

On gün kadar önce Belediye Başkanı Salih Kaya'nın bir ayıyı Kalaşnikofla öldürdüğü Erzincan Uluköy beldesinde, sekiz ayrı bostana giren yaklaşık beş ayı 50 ton karpuza zarar verdi.

Ayıların intikamı çok acı oldu
23 AĞUSTOS 2006 ÇARŞAMBA 13:41
0
954
0
AA aa
Belde sakinlerine ait 8 adet bostan tarlasına giren ayılar, 37.5 dönüm arazide yaklaşık 50 ton karpuza zarar verdi. Belde sakinleri, bundan yaklaşık 10 gün önce Belde Belediye Başkanı Salih Kara'nın bir ayıyı öldürmesi üzerine Türkiye'nin ayağa kalktığını belirterek, devletin gelip "ayılara sahip çıkmasını" istedi ve "Zararımız 15 bin YTL'yi buldu. Bizim zararımızı kim ödeyecek" diye konuştu. Uluköy Beldesi Yukarı Bük mevkisinde karpuz bostanı bulunan Özgür Kocatürk'e ait 2.5 dönüm, Fahrettin Konak'a ait 7 dönüm, Dursun Bebek'e ait toplam 10 dönümlük iki tarla, Erhan Kocatürk'e ait 3 dönüm, Cevdet Okumuş'a ait 2 dönüm, Emrah Çıldır'a ait 5 dönüm ve Ali Bebek'e ait 8 dönüm ekili karpuz arazisine ayılar büyük zarar verdi.

'ZARARIMIZI KARŞILASINLAR'

Gördükleri manzara karşısında şaşkına dönen belde sakinlerinden Özgür Kocatürk (38) zararının karşılanmasını isteyerek şunları söyledi: "Belediye başkanımız istemeyerek bir ayı vurdu, az daha divan- ı harbe vereceklerdi. 5 ton karpuzum ayılar sebebiyle perişan oldu. Kim karşılayacak bu zararı? Eğer ayı vurmak yasaksa o zaman biz ayıları vurmayalım. Ama devlet de ayılarına sahip çıksın! Çevre İl Müdürlüğü'ne şikâyette bulunacağız. Biz ayıya karışmayalım, ayı bize bunu yapsın, onlar da zararımızı karşılasın."

'Hiçbir şeyi unutmazlar'

Kamil Üçbaş (Av Doğa Dergisi'nin sahibi): "Ayılar dünyanın en akıllı hayvanlarıdır. Hafızaları çok geniştir. Hiçbir şeyi unutmazlar. İnsanlarla karşılaşmamaya özen gösterirler. Ancak bir tehlike sezerlerse saldırırlar. Bu son olayın daha önce yaşanan avla alakalı olduğunu sanmıyorum. Bölgede aşırı sıcak ve kuraklık var. Ayıların bostanlara saldırma nedenleri bence açlık."



Sabah
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın