KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Ayrım yapmamak lazım

Bingöl Üniversitesi ve Bingöl Engelliler Kültür Dayanışma Derneği tarafından organize edilen ‘Engellileri Anlamak’ konulu panel Bingöl Üniversitesinde düzenlendi. Panelde, toplumu engelliler ve engelsizler diye ayırmaya gerek olmadığı vurgusu yapıldı.

Ayrım yapmamak lazım
21 ARALIK 2016 ÇARŞAMBA 21:06
0
1449
0
AA aa

Programdaki konuşmasında engellilerin toplumda var olduğu bilincinin yayılması ve toplumun bir bireyi olduğunu anlatmak için paneli düzenlediklerini belirten Bingöl Engelliler Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Bahattin Tüz, engellilerin kendilerinden utanmaması gerektiğini vurguladı. 

Toplumun da engellinin varlığından haberdar olması gerektiğinin altını çizen Tüz, engellilerin sağlık, eğitim, sosyal yaşam hakları gibi durumları ele alındığında mevcut haklarından hem kendilerinin hem de toplumun bunların bilincinde olmasını amaçladıklarını söyledi.

Açılış konuşmasının adından Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hakan Olgun'un moderatörlüğünde ‘Engellileri Anlamak' konulu panele geçildi. Panelin konuşmacıları Türkiye Ortopedik Engelliler Federasyonu Genel Başkanı Cemal Merdan ve Bingöl Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yunus Bucuka, birer sunum yaptılar.

Öğretim Görevlisi Yunus Bucuka, engellilerin yaşam içinde karşılaştıkları zorluklar üzerinde durdu. Engellilerin muzdarip oldukları konuların başında önyargıların geldiğini ifade eden Bucuka, “Engellilik olgusu çok boyutludur. Aileden eğitimcilere, politikacılardan toplumun farklı kesimlerine kadar herkesi ilgilendiren bir olgudur. Toplumda 8 milyonluk bir nüfusu ilgilendirdiği için de ayrıca özenle yaklaşılması gereken bir konudur. Engellilerin toplumdan en çok istedikleri şey, toplumun onların yaşam haklarına değer vermeleridir” dedi.

Farklılıkların yaşamın zenginliğini oluşturduğunu ve farklılıkların yaşama engel olmadığını söyleyerek sözlerine başlayan Türkiye Ortopedik Engelliler Federasyonu Genel Başkanı Cemal Merdan, "Engelliler ile engelsizleri çok fazla ayırmaya gerek yok. Engelsiz insanların ne kadar sorunu varsa, engellilerin de o kadar sorunu var. Engelliler ile engelsizlerin tek farklı yönü yaşam biçimleridir. Özürlülerle ilgili sorunların çözümüne yönelik olarak sosyal politikaların oluşturulması için örgütlü bir mücadele şart. Engellilerin diğer insanlardan hiç bir farkı yoktur. Engelliler, yalnızca yaşamlarını farklı yaşayan insanlar olarak sürdürüyorlar” diye konuştu.

Panelin koordinatörü Prof. Dr. Hakan Olgun ise, engellilere daha yaşanabilir bir dünya için bütün kurumların kendi üstüne düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini belirtti. Bingöl Üniversitesi olarak her zaman engellilere destek olacaklarını ifade eden Prof. Dr. Olgun, programda emeği geçenlere teşekkür etti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın