KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Eylül 2026 Çarşamba
°C

Ayşe, el beceri kursunda engelini aşmak istiyor

Bingöl'de yaşayan doğuştan bedensel engeli olan Ayşe Aymaz, Aile Destek Merkezi'nde aldığı soğuk seramik eğitimi ile engelini aşmak istiyor. Ayşe, hedefinin ileride kurs hocası olarak engelli bireylere eğitim vermek olduğunu söyledi.

Ayşe, el beceri kursunda engelini aşmak istiyor
03 ARALIK 2021 CUMA 14:21
2
1522
0
AA aa

Bingöl'de doğuştan bedensel engeli bulunan Ayşe Aymaz (22), beyin kanaması geçirdikten sonra sağ elinin işlevini neredeyse kaybetti. Ortaokulu ailesinin desteğiyle tamamlayan Ayşe, liseye de açıktan kayıt yaparak eğitimine devam ediyor. Pandemi nedeniyle uzun bir süre evde kalan Ayşe, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde bulunan Aile Destek Merkezi-2'deki kurs hocalarının yönlendirmesiyle soğuk seramik kursunda eğitim almaya başladı. Haftanın 4 günü buradaki kursa gelen Ayşe, annesi ve kurs hocalarının desteğiyle engelini aşmak istiyor.

Kursta magnet ve boyama yaptığını belirten Ayşe Aymaz, kurs hocası olmak istediğini ifade etti. Aymaz, "Aile Destek Merkezine gelip burada eğitim alıyorum. Boyama yapıyoruz, magnetler yapıyoruz, hamurdan kalıplar çıkarıyoruz, boyuyoruz. Pandemiden dolayı evde hep canım sıkılıyor. Buraya geliyorum bana iyi geliyor. Ben doğuştan engelliyim ve kurs hocası olmak istiyorum. Benim gibi olan insanları da davet ediyorum. Bu şekilde engelleri aşmak istiyorum" dedi.

Bu kursun kızı Ayşe'ye çok iyi geldiğini söyleyen anne Hayriye Aymaz ise, "3 çocuğum var. Ayşe doğuştan engelli, ayakları da felçli ve sonradan diyalize de geçti. Ortaokulu bitirene kadar her zaman götürüp getirdim, liseye de kaydını yaptım. Ayşe, evde canım sıkılıyor, anne ben çalışmak istiyorum diyordu. Bingöl Aile Destek Merkezinde bayanlar çalışıyor, Ayşe de istedi bunu. Getirdim Ayşe'yi buraya, çok iyi geldi ona. Beyin kanaması geçirdikten sonra bir elini kullanamıyordu ama eli de açıldı. Psikolojik olarak da rahatsızlığı vardı, iyi oldu psikolojisi de. Sürekli gelmek istiyor Ayşe buraya. O yüzden ben de destek veriyorum canı sıkılmasın diye. İşte burada boyama, kalıp çıkarıyor, süs eşyaları hazırlıyor. Ayşe burayı da çok sevdi. Burada bayanlar ve canı sıkılmıyor. Psikolojik olarak da çok gelişti. Devletin bu imkanından dolayı sevindik" şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.09.2026
02:14
Bingöl`de 350 dönümlük tarihi dönüşüm başlıyor
Bingöl'de 350 dönümlük tarihi dönüşüm başlıyor
Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan'ın yoğun girişimleri sonucu kente kazandırılan 350 dönümlük askeri alanda dönüşüm için ilk adım atıldı. Protokol dışında şartsız olarak belediyeye devredilen 20 dönümlük alanda çalışmalar başlarken, alanın üçte ikisinin yeşil ve sosyal alanlardan oluşacağı proje, Bingöl Cumhuriyet tarihinin en büyük şehir dönüşümlerinden biri olacak.
02.09.2026
02:13
Sıcak asfaltta ilk serim Garip Köyü`nde
Sıcak asfaltta ilk serim Garip Köyü'nde
Geçtiğimiz günlerde hizmete alınan İl Özel İdaresi Asfalt Plenti ilk üretimini gerçekleştirirken, yeni finişerle sıcak asfalt seriminin ilk adresi Garip Köyü oldu. Finişerin başına geçen Vali Cahit Çelik, 4 kilometrelik yolda yapılacak çalışmayı başlattı.
02.09.2026
02:11
Bingöl Balı dünya bilim literatüründe!
Bingöl Balı dünya bilim literatüründe!
AB coğrafi işaret tescilli Bingöl Balı, Bingöl Üniversitesi ile Bingöl İli Arıcı Yetiştiricileri Birliği'nin ortak paydaş çalışmasıyla bilimsel araştırmaya konu oldu. Uluslararası hakemli European Food Research and Technology dergisinde yayımlanan araştırmada Bingöl Balının bileşimi, antioksidan kapasitesi ve biyolojik aktiviteleri kapsamlı şekilde incelendi.
02.09.2026
02:10
Bingöl`de çiftçiler için ÇKS mesaisi başladı!
Bingöl'de çiftçiler için ÇKS mesaisi başladı!
2027 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları başladı. Bingöl'de üreticilerin tarımsal desteklerden yararlanabilmesi ve üretimlerinin kayıt altına alınabilmesi için başvurularını 31 Aralık 2026'ya kadar tamamlamaları gerekiyor.
02.09.2026
02:09
Yeni hastane inşaatında çalışmalar sürüyor
Yeni hastane inşaatında çalışmalar sürüyor
Bingöl Devlet Hastanesi'nin yapımı devam eden yeni hizmet binasında çalışmaların hızlandırılması ve tespit edilen eksikliklerin giderilmesi için incelemelerde bulunuldu. Yeni binanın Bingöl'e modern ve nitelikli bir sağlık altyapısı kazandırması hedefleniyor.
02.09.2026
02:08
Bingöl`de jandarmadan kapsamlı güvenlik operasyonu!
Bingöl'de jandarmadan kapsamlı güvenlik operasyonu!
Jandarma ekiplerinin kent genelinde yürüttüğü çalışmalarda 25 olaya müdahale edilirken, binlerce kök kenevir/skunk bitkisi ile uyuşturucu maddelerin yanı sıra çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Aranan 2 kişi de yakalanarak tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın