KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Nisan 2024 Salı
°C

Aysever'den Kılıçdaroğlu'na hadsiz çağrı; 'Diyanet'in kapısına kilit vuracaksın'

CHP yandaşı Enver Aysever, Youtube yayınında Altılı Masa'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na skandal bir çağrı yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nı hedef alan Aysever, 'Kapısına kilit vuracaksın. Bir müdürlüğe indirgeyeceksin. Dini kitapları sınırlı sayıda basıp dağıtacaksın' dedi.

Aysever`den Kılıçdaroğlu`na hadsiz çağrı; `Diyanet`in kapısına kilit vuracaksın`
14 MART 2023 SALI 15:32
9
3027
11
AA aa

CHP'li gazeteci Enver Aysever, Youtube yayınında Diyanet İşleri Başkanlığı'nı hedef aldı.

Altılı Masa'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na çağrı yapan Aysever, "Diyanet'in kapısına kilit vuracaksın. Bir müdürlüğe indirgeyeceksin. Dini kitapları sınırlı sayıda basıp dağıtacaksın" dedi.

"Diyanet'in kapısına kilit vuracaksın"

Aysever'in skandal açıklamaları şu şekilde:

"Ben Kılıçdaroğlu'ndan şunu bekliyorum; Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kapısına kilit vuracaksın. Araştırma yapacaksın, Sayıştay'ı göndereceksin. Bu adamların altındaki araba nereden geliyor, bu ihaleleri kim alıyor? Bir kere bunları yapacaksın. Arkasından bir müdürlüğe indirgeyeceksin bunu ve bu tür kitap gibi ilmi çalışmaları da üniversitelere devredip, ilahiyatçıların elinden yapılıp Kültür Bakanlığı tarafından basılıp dağıtılmasını sağlayacaksın.

"Dini kitapları sınırlı sayıda basacaksın"

Altını çiziyorum dini kitap dahi olsa mutlaka Kültür Bakanlığı'nın kültür hizmetleri tarafından sınırlı sayıda ve ilahiyat fakültelerinden geçerek yani bir dinin propogandası, bir mezhebin propagandası adına değil bilimsel bir veri varsa eğer üniversite yayınında çıkması gerekir."

 

Kaynak: Yenişafak

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_99451)
15 Mart 2023 Çarşamba 17:41
Dogru demis, milyonlar donuyor hak midir bu
Misafir Kullanıcı (@Misafir_99421)
15 Mart 2023 Çarşamba 15:23
Birde dini inançlara göre bir vergi uygulaması inançlar arası eşitsizligide ortadan kaldırır. Alevilik sorunuda çözülür alevi ikinci sınıf vatandaş olmaktan kurtulur.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_99420)
15 Mart 2023 Çarşamba 15:19
99369 Nr. Misafir: Devlet hizmet kurumudur. Hizmet almak için müslümanı, alevisi, hıristiyanı yezidisi ateisti hepsi vergi öder. Devletin anayasası kanunları vardır. Bütün vatandaşlar eşittir. TC laik bir devlettir. Laik devltlerde dini kurumlar vatandaşın vergisiyle hizmet vermezler ama kemalist diktatörlük her şeyi kontrol etmek için diyanet gibi kurumlara ihtiyaç duyar, yani senin dinini yaşaman için diyanet kurulmamıştır. Dinini gerçekten özgürce yaşamak istiyorsan kendin ek vergi öde ve diyanetini kur. Müslümanlık vergisi uygulamaya konulsun bakalım seni
Misafir Kullanıcı (@Misafir_99390)
15 Mart 2023 Çarşamba 01:55
Doğru demiş. Ne demek istediğini herkes anlamaz.entellektüel birikim lazim. Imamların maaşını kes, bakalım kaç kişi İmamlığı Allah icin yapacak. Siyaset cami mimberinde yapılır olmuş.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_99374)
14 Mart 2023 Salı 20:00
Bir ara kılıçdaroğluna oy vereceğim geldi sağ olsun butür solcular beni bana geri getirdi
Misafir Kullanıcı (@Misafir_99370)
14 Mart 2023 Salı 19:09
Kim enweri tınlar.Kılıçdaroğlu öyle bir işe girişmez girişemez yardımcılarının tamamı muhafazakar kişiler kaldıki kendiside seyit.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_99364)
14 Mart 2023 Salı 19:00
Sizden önceki akılsızlar da sizin gibi dediler.Sonuc ortada hepsi helak olsu gitti. Sizin akıbetinizde böyle olacak.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_99351)
14 Mart 2023 Salı 17:29
Söylesen derler AKP lidir. Kardeşim bunlar bu vatanın evladı değiller. Bunların kökleri ingilizdir. CHP çıkarsa inşallah çıkmaz bunlar bizi ingiltereye köle olarak satarlar. Zaman yeme içme hesabı değil. Zaman ülkenin güvenliğinin. Kim aday olursa olsun RTE vazgeçmeyin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_99353)
14 Mart 2023 Salı 18:00
@Misafir Kullanıcı mamasi kesilecek bir trol agliyor. uhu uhu uhu. az kaldi bye bye size.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_99350)
14 Mart 2023 Salı 17:14
bunlardan başka ne beklenirki.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_99348)
14 Mart 2023 Salı 16:41
Aslinda Diyanetin tamamen bir devlet kurumus olmaktan cikmasi lazim. Vergilerin büyük cogunlugu bu devasa kuruma gidiyor. 200 Bine yakin calisani var Diyanetin. 200 bin memurun maasini hesaplayin sadece Elektrik su VB Haric . Laik bir ülkede Diyanetin vergiden beslenmesi zaten bir paradokstur. TC laik ise diyanet bagimsiz bir kurum olmali. Müslümanim diyen, müslümanlik vergisi versin yani ek bir vergi. Buradan diyanet kendini Finanzen etsin. Aleviyim diyen alevilik vergisi versin.
Yani diyanet devletin ve iktidarin tekelinde olmamali. Devlet Dini bir kurum degildir Dini kullansin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_99369)
14 Mart 2023 Salı 19:08
@Misafir Kullanıcı Sen İslam beldesindesin.muz cumhuriyeti değil buralar.kimse senin verginle maaş almıyor.sen İslamiyet sayesinde buralarda yaşamına devam ediyorsun.haddini bilmem lazım.eger beğenmiyorsan başka yere git.buralar herzaman İslam beldesi olarak kalacak.sayimiz çok fazla.senin gibi İslam sayesinde yaşayan ataistlerin sayısından kat ve kat fazla.sayiniz artar ülke sizin olursa ona göre konuşun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_99354)
14 Mart 2023 Salı 18:03
@Misafir Kullanıcı kesinlikle katiliyorum. ben ateistim. ne hakla benim vergimle akpnin borazanligini yapan diyaneti besliyorsunuz? sizin inanciniza gore bu kul hakki degil mi? herkes kendi inancina gore din vergisini versin kardesim.
23.04.2024
18:15
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Mayıs ayı itibarıyla trafik sigortalarında yeni dönem başlıyor. Bunda böyle zamda üst sınır maliyet endeksine göre belirlenecek. Peki bu ne demek oluyor? İşte sürücüleri yakından ilgilendiren gelişmenin detayları...
23.04.2024
18:14
Erdoğan`dan kamuda tasarruf mesajı
Erdoğan'dan kamuda tasarruf mesajı
Milletin refahını artırmaya yönelik adımlar atıldığını belirterek gereksiz harcamaların ortadan kaldırılacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıdadaki fahiş fiyatlar için de 'Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz' yorumunda bulundu.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda yakalanarak cezaevine teslim edildi.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de akrabaların husumeti barışla noktalandı
Bingöl'de akrabaların husumeti barışla noktalandı
Bingöl'ün Genç ilçesinde akraba olan iki aile arasındaki husumet, Kaymakam Muhammet Güzel'in girişimleri sonucu barışla son buldu.
23.04.2024
18:12
Bingöl`de deprem!
Bingöl'de deprem!
ADAD, yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen depremde depremin merkez üssünün Karlıova İlçesi olduğunu duyurdu.
23.04.2024
14:19
23 Nisan`da valilik makamına oturan Muhammed, `Bingöl`de dayanaksız binaların yapılmasına izin vermeyeceğiz`
23 Nisan'da valilik makamına oturan Muhammed, 'Bingöl'de dayanaksız binaların yapılmasına izin vermeyeceğiz'
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında makamını temsili olarak 6'ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Berke Saray'a devretti. 6'ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Berke, deprem bölgesi Bingöl'de dayanıksız yapılara izin verilmemesini temsili belediye başkanına iletti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın