KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Aytül öğretmenden örnek davranış

Karlıova İlçesine bağlı Toklular köyünde bulunan ilköğretim okuluna yeni atanan Ana Sınıfı Öğretmeni Aytül Coşkun, Lise öğrenimini gördüğü İzmir’deki okulda bu dönem eğitim gören öğrencilerden yardım talebinde bulunarak, sınıfına bol miktarda kırtasiye malzemesi ve oyuncak kazandırdı.

Aytül öğretmenden örnek davranış
13 KASIM 2015 CUMA 21:46
0
2609
0
AA aa

 Karlıova İlçesine bağlı Toklular İlköğretim okuluna bu yıl atanan İzmirli Öğretmen Aytül Coşkun, köye geldiğinde öğrencilerinin kırtasiye ve oyuncak eksikliklerini gördü. Öğretmen Coşkun, hiç vakit kaybetmeden İzmir Aliağa ilçesinde mezun olduğu Alp Oğuz Anadolu Lisesiyle irtibata geçerek, burada bulunan minik öğrencileri için yardım talebinde bulundu. Alp Oğuz Anadolu Lisesinde eğitim gören öğrenciler öğretmen Aytül'ün sesine kulak vererek, kendi aralarında topladıkları para ile diz üstü bilgisayar, kırtasiye malzemeleri ve bolca oyuncak satın alıp buradaki okula gönderdi.

“DOĞUYA İSTEYEREK GELDİM”

Eski okulundaki öğrencilerin özverili çalışmasından dolayı duygulandığını ifade eden öğretmen Coşkun, "İlk görev yerim olan Karlıova ilçesindeki Toklular köyünü tercihlerim arasında göstermiştim. Doğudaki okullarda öğretmen eksikliğini bilerek bu tercihimi yaptım. İlk köye geldiğim anda ne kadar doğru karar verdiğimi ve buradaki öğrencilerin öğretmenlere ihtiyaç duyduklarına şahit oldum. Pırıl pırıl olan köy öğrencilerine ne kadar çok yardım edebilirim hissiyle hiç beklemeden çalışmalarıma başladım. İlk olarak ana sınıfının yeni kurulduğunu ve bu sınıfın birçok eksikliğini fark ederek bu eksiklikleri gidermek için İzmir Aliağa'da okuduğum liseyi arayarak yardım talebinde bulundum. Oradaki öğretmen arkadaşları arayıp bazı ihtiyaçlarımın olduğunu onlara anlattım ve yardıma ihtiyacım olduğunu onlara söyledim. Sağ olsun oradaki öğrenciler hiç vakit geçirmeden kendi aralarında büyük bir özveri ile buradaki öğrenci kardeşlerine yardım topladıklarını duydum. O anda çok duygulandım ve yapılan yardımın yola çıktığını öğrenince bir kardeş okul köprüsü kurulduğuna şahit oldum. Doğuda görev yapmak istememdeki düşüncelerimin beni yanıltmadığını bilmek beni daha da çok gururlandırdı. Buralar anlatıldığı gibi olumsuzlukların olduğu yerler değilmiş tüm öğretmen adaylarımıza doğuya gelmelerini ve buradaki öğrencilerin onlara ihtiyaç duyduklarını söylemek isterim. Çalışmalarım bunlarla sınırlı kalmayacak buradaki öğrencilerime yararlı olmak için çalışmalarıma devam edeceğim” dedi.

Toklular Köyü'nde bulunan diğer öğretmen arkadaşlarının da kendisine destek çıktığını belirten Coşkun, hep beraber buradaki öğrencilere faydalı olmak istediklerinin altını kaydetti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın