KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Mayıs 2025 Cuma
°C

Aytunç: yetkililer sesimize kulak versin

Saadet Partisi eski il başkanı ve aynı zamanda eski il genel meclis üyesi Süleyman Aytunç, Genç ilçesine bağlı bazı köylerin yollarının yapılmamasına tepki gösterdi.

Aytunç: yetkililer sesimize kulak versin
23 HAZİRAN 2010 ÇARŞAMBA 08:52
0
2278
0
AA aa
Aytunç, Genç ilçesi Yenisu nahiyesine bağlı Bayırlı, Pınaraltı, Elmagünü ve Sarmakaya köylerine yapılan yollarında bozulduğunu belirterek, yapılan yoldan at arabasının dahi gidemediğini söyledi.

Şehrin ve köylerin aynı kaderi paylaştığını belirten Süleyman Aytunç, Yolların çukur ve çamurdan geçilmediğini de belirtti.

Eski il başkanı Aytunç, insanların çile çektiğini belirterek “Dünya teknolojide yarışıyor, bizim teknolojiden haberimiz bile yok. Köylerimizin bazılarında yol yok, bazılarında su. Yolu yapılanlarda ya dar yapılmış, ya da kısa sürede bozulmuş.  Zavallı insanlarımızda çile çekiyor. Sarmakaya köyüne bağlı Akarsu ve Oruçlu mezralarının yolu hâlâ yapılmamış, Bardaklı, Boylu, Oğlaklı ve Oluklu mezralarının yolu da halen açılmamış. Bu yollar da çok dar.  Küçük arabalar bile dönüş yapamıyor. Saydığımız mezraların aynı zamanda suyu ve elektriği de yok. Yenisu nahiyesine bağlı köyler ve mezraların yapılmayan yollarının yapılmasını, bozulan mevcut yolların adaletli, doğru dürüst bir şekilde onarılmasını ve bazı yerlerde de köprülerin yapılmasını istiyoruz. Özellikle Yenisu Pınaraltı köyüne en az iki köprünün yapılması lazımdır ve elzemdir. Şayet bu köprüler yapılırsa kış aylarında da bu yollar açık kalacaktır” dedi.

Köylü vatandaşların şehirde alış-veriş yaptıktan sonra Yenisu araçlarına bindiğini belirten Aytunç, Yol olmadığından dolayı bu insanların Yenisu'dan mezralarına yaya gittiklerini ve ancak 4-5 saat sonra vardıklarını söyleyerek “bu insanlar evlerine un vb ihtiyaçlarını götürmek zorunda. Bunları da sırtlarına alarak taşımak zorunda kalıyorlar. Köylere dönüş var, yol yok. Ev yapmaya çalışıyorlar, malzeme yok. Zavallı halk çaresiz kalmış yetkili yok. Seçmenler var seçilen gözükmüyor. Halk var vekil ortada yok. Bakan var hizmet yok. Bürokrat var, denetleme yok. Mevki var adalet yok. Makam mevki menfaat mülkün temeli değildir. Adalet mülkün temelidir. Bu zavallı millet kime başvuracak? Dertlerini kime anlatacak? Yetkililere sesleniyoruz; sayın yetkililer, uyanın. Makam mevkinin mesuliyeti çok ağırdır. Bu insanlar olmazsa ne makamınız olur, ne de lider olursunuz. Bu kısacık dünya da kimsenin ahını almayın. Hazreti Nuh (a.s)'dan dan sorulmuş “Ey peygamberlerin en uzun ömürlüsü dünyayı nasıl buldun” demişler. O da “Bir kapıdan girdim diğerinden çıktım bir ev gibi buldum tefekkür her hayrın başıdır. Bu kıssa'dan herkesin ders çıkarması gerekir” şeklinde konuştu.

 

 

Bingöl Online Haber Servisi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.05.2025
18:13
'Basın özgürlüğü yoksa, adaletin kalan yolu kapalıdır'
Saadet Partisi Bingöl İl Başkanı Tiryaki, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü açıklamasında; 'Fikir özgürlüğüne kelepçe vurmak isteyenler, bu milletin ufkunu karartmak isteyenlerdir. Farklı düşünceler bu ülkenin zenginliğidir. Her eleştiri bir tehdit değil, bir uyarıdır. Özgür bir toplum, ancak özgür fikirlerle var olabilir. Basın bu özgürlüğün taşıyıcısıdır' dedi.
02.05.2025
17:56
Eğitim sendikalarına promosyon için birlik çağrısı!
Eğitim sendikalarına promosyon için birlik çağrısı!
Sendikaların amacının tüm bankaları ihaleye sevk edip rekabet ortamı oluşturmak olması gerektiğini belirten Cebba: 'Buradan tüm sendikalara açık çağrımızdır! Gelin, yeni bir hüsrana birlikte engel olalım. Hep birlikte eğitim camiası için buluşup ortak bir karar verelim. Bu yönde bütün gücümüzü eğitim çalışanları için kullanalım.'
02.05.2025
17:33
Bingöl`de uyuşturucuya geçit yok
Bingöl'de uyuşturucuya geçit yok
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, farklı tür ve miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi.
02.05.2025
00:02
Başkan Arıkan zam müjdesini 1 Mayıs`ta verdi
Başkan Arıkan zam müjdesini 1 Mayıs'ta verdi
Toplu iş sözleşmesine yüzde 40 oranında zam yaptıklarının müjdesini veren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Emeği ve alın teriyle çalışan tüm işçi kardeşlerimize hayırlı olsun.'
01.05.2025
23:56
Bingöl`de rüzgâr ortalığı birbirine kattı!
Bingöl'de rüzgâr ortalığı birbirine kattı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nün yaptığı uyarı sonrası Bingöl'de akşam üstü etkili olan kuvvetli rüzgâr birçok noktada çatıları uçurdu. Yeşilyurt Mahallesi'nde 5 katlı bir apartmanın fırtınada uçan çatısı, sitenin bahçesindeki çocuğun üzerine düştü.
01.05.2025
23:55
Sağlık Bakanlığı Bingöl`e kaç işçi alacak?
Sağlık Bakanlığı Bingöl'e kaç işçi alacak?
Sağlık Bakanlığı, Bingöl de dahil olmak üzere Türkiye genelinde toplam 3.658 sürekli işçi alımı gerçekleştirecek. Başvurular, 5-9 Mayıs 2025 tarihleri arasında İŞKUR üzerinden yapılacak. Bingöl'e ayrılan kontenjan ve görev tanımları ise şöyle;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın