KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Şubat 2026 Pazartesi
°C

Aytunç: yetkililer sesimize kulak versin

Saadet Partisi eski il başkanı ve aynı zamanda eski il genel meclis üyesi Süleyman Aytunç, Genç ilçesine bağlı bazı köylerin yollarının yapılmamasına tepki gösterdi.

Aytunç: yetkililer sesimize kulak versin
23 HAZİRAN 2010 ÇARŞAMBA 08:52
0
2440
0
AA aa
Aytunç, Genç ilçesi Yenisu nahiyesine bağlı Bayırlı, Pınaraltı, Elmagünü ve Sarmakaya köylerine yapılan yollarında bozulduğunu belirterek, yapılan yoldan at arabasının dahi gidemediğini söyledi.

Şehrin ve köylerin aynı kaderi paylaştığını belirten Süleyman Aytunç, Yolların çukur ve çamurdan geçilmediğini de belirtti.

Eski il başkanı Aytunç, insanların çile çektiğini belirterek “Dünya teknolojide yarışıyor, bizim teknolojiden haberimiz bile yok. Köylerimizin bazılarında yol yok, bazılarında su. Yolu yapılanlarda ya dar yapılmış, ya da kısa sürede bozulmuş.  Zavallı insanlarımızda çile çekiyor. Sarmakaya köyüne bağlı Akarsu ve Oruçlu mezralarının yolu hâlâ yapılmamış, Bardaklı, Boylu, Oğlaklı ve Oluklu mezralarının yolu da halen açılmamış. Bu yollar da çok dar.  Küçük arabalar bile dönüş yapamıyor. Saydığımız mezraların aynı zamanda suyu ve elektriği de yok. Yenisu nahiyesine bağlı köyler ve mezraların yapılmayan yollarının yapılmasını, bozulan mevcut yolların adaletli, doğru dürüst bir şekilde onarılmasını ve bazı yerlerde de köprülerin yapılmasını istiyoruz. Özellikle Yenisu Pınaraltı köyüne en az iki köprünün yapılması lazımdır ve elzemdir. Şayet bu köprüler yapılırsa kış aylarında da bu yollar açık kalacaktır” dedi.

Köylü vatandaşların şehirde alış-veriş yaptıktan sonra Yenisu araçlarına bindiğini belirten Aytunç, Yol olmadığından dolayı bu insanların Yenisu'dan mezralarına yaya gittiklerini ve ancak 4-5 saat sonra vardıklarını söyleyerek “bu insanlar evlerine un vb ihtiyaçlarını götürmek zorunda. Bunları da sırtlarına alarak taşımak zorunda kalıyorlar. Köylere dönüş var, yol yok. Ev yapmaya çalışıyorlar, malzeme yok. Zavallı halk çaresiz kalmış yetkili yok. Seçmenler var seçilen gözükmüyor. Halk var vekil ortada yok. Bakan var hizmet yok. Bürokrat var, denetleme yok. Mevki var adalet yok. Makam mevki menfaat mülkün temeli değildir. Adalet mülkün temelidir. Bu zavallı millet kime başvuracak? Dertlerini kime anlatacak? Yetkililere sesleniyoruz; sayın yetkililer, uyanın. Makam mevkinin mesuliyeti çok ağırdır. Bu insanlar olmazsa ne makamınız olur, ne de lider olursunuz. Bu kısacık dünya da kimsenin ahını almayın. Hazreti Nuh (a.s)'dan dan sorulmuş “Ey peygamberlerin en uzun ömürlüsü dünyayı nasıl buldun” demişler. O da “Bir kapıdan girdim diğerinden çıktım bir ev gibi buldum tefekkür her hayrın başıdır. Bu kıssa'dan herkesin ders çıkarması gerekir” şeklinde konuştu.

 

 

Bingöl Online Haber Servisi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.02.2026
01:51
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı yapan Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, çığ ve yağış nedeniyle oluşması muhtemel su baskını ve sel riskine karşı dikkatli olunmasını istedi.
02.02.2026
01:50
BDDK yeni kredi kartı düzenlemesinin detaylarını açıkladı
BDDK yeni kredi kartı düzenlemesinin detaylarını açıkladı
BDDK'dan kredi kartı limitlerine yapılan düzenlemeyle ilgili yeni bir açıklama geldi. Kredi kartı kullanıcılarının yüzde 75'inin karardan etkilenmeyeceği belirtilen açıklamada düzenleme ile beraber limit artırımı için artık maaş bordrosu isteneceği belirtildi.
02.02.2026
01:49
Vali Çelik`ten İkinci Dönem Mesajı:
Vali Çelik'ten İkinci Dönem Mesajı: 'Geleceğimizi Eğitimle İnşa Ediyoruz'
Bingöl Valisi Cahit Çelik, 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı'nın ikinci döneminin başlaması dolayısıyla yayımladığı mesajda öğrencilere, öğretmenlere ve velilere başarı ve sağlık temennisinde bulundu.
02.02.2026
01:48
DEM Parti`den Belediyeye Kar Tepkisi:
DEM Parti'den Belediyeye Kar Tepkisi: 'Ara Sokaklar Kaderine Terk Edildi'
DEM Parti Bingöl Belediye Meclis Grubu, kentte günlerdir etkili olan yoğun kar yağışının ardından belediyenin yetersiz kaldığını savunarak, özellikle ara sokaklarda yaşanan sorunlara dikkat çekti.
02.02.2026
01:47
Yüzen Adalar`da kartpostallık manzara
Yüzen Adalar'da kartpostallık manzara
Bingöl'ün Solhan ilçesinde yer alan Yüzen Adalar, etkili olan kar yağışının ardından beyaz örtüyle kaplandı. Ortaya çıkan kartpostallık manzara dron ile görüntülendi.
02.02.2026
01:46
Parasızlığa rağmen inandılar, kazandılar!
Parasızlığa rağmen inandılar, kazandılar!
Yokluğa, sahipsizliğe ve görmezden gelinmeye rağmen 13 kişiyle çıktığı Ardahanspor deplasmanından 1-0 galip dönen Yeni Genç Muratspor, paranın değil inancın kazandığını bir kez daha gösterdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın