KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Şubat 2026 Cuma
°C

Azerbaycan üniversitesi'ne yök'ten jest

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de faaliyet gösteren Kafkas Üniversitesi, Yüksek Öğrenim Kurulu'ndan (YÖK) 4 dalda denklik aldı...

Azerbaycan üniversitesi`ne yök`ten jest
19 AĞUSTOS 2009 ÇARŞAMBA 09:03
0
1432
0
AA aa
ÖSS'de herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen öğrencilere kardeş Azerbaycan'dan sevindirici bir haber geldi. 1993'ten bu yana Azerbaycan'da faaliyet gösteren Kafkas Üniversitesi 4 dalda YÖK'den denklik alarak kapılarını Türk öğrencilere açtı. Üstelik harçlar, Türkiye'deki bir çok özel üniversiteden çok daha ucuz.

Uluslararası ilişkiler, Bilgisayar Mühendisliği, Türk Dili ve Edebiyatı, Kamu Yönetimi bölümlerinde YÖK'ün denklik verdiği Kafkas Üniversitesi, ÖSS sınavında 165 ve üzeri puan alan öğrencileri kabul ediyor.

YÖK'ten sadece 4 bölümün denklik aldığını ifade eden Kafkas Üniversitesi Rektörü Ahmet Sanıç, bunun sadece bir başlangıç olduğunu vurguladı. Sanıç, "Bu bir başlangıçtır. Bu devam edecek ve gelecek yıl başka bölümlerin denklikleri için YÖK'e başvuru yapılacak." Diye konuştu.

Kafkas Üniversitesi'nde okumak Türkiye'deki herhangi bir özel üniversitede okumaktan daha ucuz. YÖK'ün denklik verdiği bölümleri fiyatları şöyle: Uluslararası ilişkiler 3 bin 800 dolar, Bilgisayar Mühendisliği 5 bin dolar, Türk Dili ve Edebiyatı 2 bin 500 dolar, Kamu Yönetimi 3 bin 500 dolar.

Üniversite, yurtdışından gelen öğrenciler için yurt imkanı da sağlıyor. Bir yıllık yurt ücreti 2 bin 500 dolar. Üniversite Rektörü Sanıç, "Öğrencilerimiz için temiz ve modern yurtlarımız var. İsteyenler burada kalabilir". dedi.

1993'ten buyana eğitim faaliyetini yürüten ve Azerbaycan'daki üniversite sınavında ilk 1000'e giren öğrencilerin tercih ettiği Kafkas Üniversitesi, Azerbaycan'da en gözde üniversiteler arasında yerini alıyor.

Amerikan üniversiteleri ile çifte diploma programları başlatan Kafkas Üniversitesi, derslerin kredilendirilmesini Avrupa Birliği'nin (AB) Bolonya sisteminin taleplerine göre yapıyor.

Üniversite mezunlarının başta Azerbaycan, Rusya, Türkiye, Avrupa ve Amerika olmak üzere 30 farklı ülkede çalışıyor.



(CİHAN)

haber 7

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.02.2026
14:36
Karlıova`nın Hafızası Kitapla Geleceğe Taşındı
Karlıova'nın Hafızası Kitapla Geleceğe Taşındı
Bingöllü yazar Sebeki Özmen'in kaleme aldığı 'Karlıova'da Doğal Yaşam ve Kültür' adlı eser, ilçenin doğasını, sözlü tarihini ve kuşaklar arasında aktarılan yaşam bilgisini edebi bir anlatımla kayıt altına alıyor. 224 sayfalık kitap, Karlıova'nın zorlu doğasıyla yoğrulan kültürünü gelecek nesillere taşıma amacıyla hazırlandı.
06.02.2026
13:51
Dağılma:
Dağılma: 'Anadil eğitimi, kimliğin ve kültürün geleceğidir'
Millî Eğitim Bakanlığı'nın seçmeli ders tercih süresini 20 Şubat 2026'ya kadar uzatmasını değerlendiren Bingöl Üniversitesi Zaza Dili ve Edebiyatı Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Dağılma, özellikle Zazaca başta olmak üzere anadil derslerinin öğrencilerin kültürel kimliği ve dil mirasının korunması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.
06.02.2026
12:56
Alban:
Alban: 'Bilime Değil Ranta Yatırım Yapılıyor'
TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Bingöl İl Temsilcisi Mehmet Alban, deprem gerçeğine rağmen afet risklerini azaltmaya yönelik yatırımların yetersiz kaldığını belirterek, Bingöl'ün yüksek deprem tehlikesi altında olduğunu ve önleyici çalışmaların geciktirilmeden hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.
06.02.2026
12:38
Baraç:
Baraç: 'Deprem Kader Olabilir, İhmal Değil'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde yaptığı açıklamada hem deprem sürecindeki kriz yönetimini eleştirdi hem de Bingöl'ün ciddi deprem riski altında olduğunu vurgulayarak yetkililere önlem çağrısında bulundu.
06.02.2026
12:15
Hülakü, Bingöl`ün deprem hazırlığı için Meclis Araştırması istedi
Hülakü, Bingöl'ün deprem hazırlığı için Meclis Araştırması istedi
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl'ün deprem riskine karşı hazırlık düzeyinin araştırılması için TBMM'ye Meclis Araştırma önergesi verdi. Hülakü ayrıca yapı güvenliği, kentsel dönüşüm, afet planları ve kurumların hazırlık durumuna ilişkin iki ayrı soru önergesiyle bakanlıklardan ayrıntılı bilgi talep etti.
05.02.2026
18:15
'Zazalar Kürt mü?' tartışması yeniden gündemde
Sosyal medyada yeniden alevlenen 'Zazalar Kürt'tür / değildir' tartışması akademik çevrelerde yıllardır sürerken, sosyal medyada karşıt görüşlerin birbirini etiketlediği ve tartışmanın ideolojik bir zemine kaydığı görülüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın