KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Mayıs 2024 Pazar
°C

Azerbaycan'la işbirliği protokolü

Bingöl Üniversitesi ile Azerbaycan Tarım Bakanlığı Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Arıcılık Merkezi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Azerbaycan`la işbirliği protokolü
09 ARALIK 2019 PAZARTESİ 17:35
0
1622
1
AA aa

Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi kapsamında çalışmalarını sürdüren Bingöl Üniversitesi, yeni bir işbirliği protokolüne daha imza attı.

Arı ve arı ürünleri ile ekonomik değeri yüksek bitkilerin değerlendirilmesi temalı projeler üreten ve çalışmalarını her geçen gün daha geniş bir yelpazeye yayan Bingöl Üniversitesi'nin faaliyetleri yurtdışından da yankı buldu.

Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi kapsamında çalışmalarını sürdüren Bingöl Üniversitesi ile Azerbaycan Tarım Bakanlığı Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Arıcılık Merkezi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Bingöl Üniversitesi PİKOM koordinatörü ve aynı zamanda Arı ve Arı Ürünleri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ramazan Meral ve Azerbaycan Tarım Bakanlığı Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Arıcılık Merkezi Müdürü Prof. Dr. Allahverdi Seyidov tarafından imzalanan protokol ile iki kurum arasında bilgi alışverişi, bilimsel konferans, sempozyum ve seminerlerin düzenlenmesi, her iki tarafın da rızası ile akademik değişimlerin yapılması ve ortak bilimsel çalışmaların yürütülmesi sağlanacak.

Seyidov: “Bingöl Üniversitesi ile işbirliği yapmaktan onur duyduk”

Azerbaycan'ın tarihi Gence şehrinde gerçekleşen İşbirliği Protokolünün imzalanmasının öncesinde “Modern Arıcılık Konferansı” düzenlendi.

Protokol öncesinde düzenlenen Modern Arıcılık Konferansına PİKOM koordinatörü Prof. Dr. Ramazan Meral, Koordinatör yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Yasin Demir ve Dr. Öğr. Üyesi Duygu Nur Çobanoğlu, Azerbaycan Tarım Bakanlığından Hayvancılık Şube Müdürleri İmran Cümşüdow ve Esmira Latifova, Arıcılık Merkez Müdürü Prof. Dr. Allahverdi Seyidov, Gence Devlet Üniversitesinden çok sayıda akademisyen ve bölgede faaliyet gösteren birçok arıcı katıldı. 

Açılış konuşmasını yapan Arıcılık Merkez Müdürü Prof. Dr. Allahverdi Seyidov, tarihi bir gün yaşadıklarını belirterek, arıcılık konusunda çalışmalar yürüten Bingöl Üniversitesi ile işbirliği yapmaktan onur duydurduklarını ifade etti.

Latifova: “Ortak çalışma ile sorunlar en aza indirilecek”

Daha sonra söz alan Tarım Bakanlığı Şube Müdürü Esmira Latifova, Azerbaycan'da arı ve arı ürünleri yetiştiriciliği konusunda yıllardır süre gelen bazı sorunların olduğunu ve bu sorunların Bingöl Üniversitesi ile yapılacak ortak çalışmalar ile en aza indirilebileceğine inandığını söyledi.

Meral: “İşbirliği, her iki ülke için yarar sağlayacak”

Konferansın devamında konuşma yapmak üzere söz alan PİKOM Koordinatörü ve Arı ve Arı Ürünleri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ramazan Meral, Azerbaycan'da olmaktan son derece mutlu olduğunu ifade etti.

Türkiye'deki arıcılık sektörü hakkında bilgiler aktaran Meral, iki kurum arasında imzalanan işbirliği protokolü ile ortak çalışmaların yapılabileceğine ve bunun da her iki ülke için yarar sağlayacağını söyledi.

Sunumlar yapıldı

Konuşmasının devamında dinleyicilere çeşitli istatistiksel bilgiler vererek Bingöl Üniversitesi'nde devam eden arıcılık faaliyetlerini anlatması için PİKOM koordinatör yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Yasin Demir'i kürsüye davet etti. Dr. Demir yaptığı sunumda ihtisaslaşma üniversitesi olarak Bingöl Üniversitesinin hedeflerini ve bu hedeflere ulaşmak için yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.    

PİKOM birimi personeli Dr. Öğr. Üyesi Duygunur Çobanoğlu ise “Azerbaycan Gence- Kazak Bölgesi Ballarının Mikroskopik ve Biyokimyasal Analizleri” adlı çalışmalarını sundu.

Sunumu ilgi ile takip eden katılımcılar, merak ettikleri konular ve yaşadıkları sıkıntılar hakkında Dr. Çobanoğlun'a çeşitli sorular yöneltti. Ulusal medyanın yoğun bir ilgi ile takip ettiği konferansın sonunda işbirliği protokolü imzalandı. Atılan imzaların ardından arıcılık merkezinin uygulama bahçesi de gezildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_53403)
11 Aralık 2019 Çarşamba 15:16
Bal verelim yerine doğalgaz alalım
04.05.2024
14:17
'Bingöl ovası acilen kurtarılmalıdır'
Bingöl'ün birçok konudaki sorun ve çözüm bekleyen problemlerini gündeme getirmesiyle tanınan eğitimci Doğan Karasu, Bingöl Ovası'nın son durumunu paylaştı ve hem siyasilere hem de bürokrasiye 'Bingöl Ovasının acilen kurtarılması gerekiyor' çağrısında bulundu.
04.05.2024
14:16
'İslam Dünyası İmtihanı Maalesef Kaybetti'
Bingöl Üniversitesi tarafından düzenlenen panelde konuşan Prof. Dr. Mustafa Karataş, 'Gazze imtihan olmuyor. İslam dünyası imtihan oluyor. İslam dünyası imtihanı maalesef kaybetti. Özellikle devletler, hükümetler bu imtihanı kaybetti' dedi.
04.05.2024
14:15
'Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz'
Bingöl Üniversitesi'nce düzenlenen 'Tarihe Yolculuk' panelinde konuşan Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma; 'Nüfusunun üçte birinin Müslüman olduğu dünyada her gün Müslümanlar ölüyor! Bugün bu hale gelmemizin sebebi okumuyoruz, araştırmıyoruz, arşivleri incelemiyoruz. Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz. Biz tarihi doğru okumazsak, tarihi iyi öğrenmezsek bunlara yaşamaya mahkûm kalacağız.'
04.05.2024
14:13
Vali Usta:
Vali Usta: 'Huzura bozanlara göz açtırmayacağız'
2024 Mart-Nisan dönemi asayiş raporunu açıklayan ve işlenen suçlar ile uygulanan yaptırımların detaylarını aktaran Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'ümüz, asayiş bakımından ülkemizin en güvenli şehirleri arasında yer almaktadır. Bu, siz değerli hemşehrilerimizin bizlere verdiği destek ve güvenlerinin sonucudur. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilimiz genelinde alacağımız tedbirlerle suç işleyenlere, halkımızın huzurunu ve sükûnunu bozanlara göz açtırmayacağız inşallah' dedi.
04.05.2024
14:11
Bingöl`ün `Kayıp şehir` Pargasur şelalesi
Bingöl'ün 'Kayıp şehir' Pargasur şelalesi
Bingöl'ün Yayladere ilçesindeki tarihi kalıntı ve mağaralar ile 'kayıp şehir' olarak adlandırılan Pargasur şelalesi dron ile görüntülendi.
03.05.2024
18:21
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nca orman yangınlarının önlenmesi amacıyla başlatılan 'Orman Benim' kampanyası çerçevesinde Bingöl'de öğrencilerin de katılımıyla ormanlık alandaki çöpler toplandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın