KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Eylül 2025 Çarşamba
°C

Azrail'in elçisi 'muhtarı' aradı

Azrail'in Elçisi adlı Bingöl filminin galasında konuşan Yönetmen Fahrettin Özdemir: “En çok görmek istediğim kişi muhtardı ancak onu da göremiyorum” dedi. Peki, kimdi bu muhtar?

Azrail`in elçisi `muhtarı` aradı
24 MART 2008 PAZARTESİ 10:19
0
4208
0
AA aa
Yönetmenliğini Fahrettin Özdemir'in yaptığı, oyuncu kadrosunun tamamının ise Bingöllülerden oluştuğu filmin galası yapıldı. Cumartesi günü saat 19.00'da Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen galaya, İl Milli Eğitim Müdürü M. Ali Hansu, İl Defterdarı Tahir Gök ve çok sayıda sinemasever ile davetli katıldı.
Gözler ‘Muhtarı' arıyordu
Silah kaçakçılığı yapan Seyfettin'in kazaen işlediği bir cinayetin ardından başlayan intikam hırsını çarpıcı bir versiyonla anlatan ve bu cinayetin ardından başlayan kan davasıyla olaylar arasında kendini bulan bir bayan öğretmenin başından geçenleri konu alan “Azrail'in Elçisi”nin tanıtımı için düzenlenen galada bir konuşma yapan Bingöllü Yönetmen Fahrettin Özdemir, yetkililerin ilgisizliğinden yakındı.
Hiçbir kurum ve kuruluştan destek almadan çektikleri filmin, Bingöl standartlarında çekilen en profesyonel film olduğunu vurgulayan Özdemir, oyuncuların ise hiçbir eğitim görmeden sahne alan Bingöl halkından oluştuğunun altını çizdi.
İmkânsızlıklar içerisinde çekilen bu filmin Bingöl halkı tarafından sahiplenilmesi gerektiğini kaydeden Özdemir: “Bu film, Bingöl halkının emekleriyle oluşmuş bir filmdir. Bu filmde rol alan arkadaşlarımız, Bingöl'de de üstün kabiliyetlerin olduğunu, istendiğinde yapılamayacak hiçbir işin olmadığını açık bir şekilde göstermişlerdir” dedi.
Ulusal yayın yapan bir televizyon kanalı ile anlaştıklarını ifade eden Özdemir, Bingöl'de 12 bölümlük bir dizi çekeceklerini, dizide yine Bingöllülerin rol alacağını açıkladı.
Özdemir, 12 Mart'ta Karlıova'ya bağlı Devecik Köyü'nde ilköğretim okulu öğrencilerine yönelttiği ‘Vali kimdir, görevleri nelerdir' sorusuna yanıt alamayınca bu kez “Köyünüzün muhtarını tanıyor musunuz?” sorununu yönelten ve öğrencilerin topluca verdiği ‘Evet' yanıtı üzerine “Ben de Bingöl'ün baş muhtarıyım” diyen Vali İrfan Balkanlıoğlu'na sitemde bulundu.
Galaya gerekli ilgiyi gösteren ve kendi emeğini sahiplenenlere teşekkür eden Özdemir: “Bu akşam en çok aramızda görmek istediğim kişi muhtardı onu da göremedim” diye konuştu.
Özdemir, ileriki süreçte yapacakları çalışmaların hem esnafa hem de vatandaşa büyük getirileri olacağını da sözlerine ekledi.
Ayakta alkışladılar
Konuşmaların ardından katılımcılar filmi izlediler. Tamamı Bingöllülerden oluşan oyuncu kadrosunun sergilediği performans yoğun ilgi gördü. Gösterim sonrası yönetmen ve oyuncu kadrosunu ayakta alkışlayan katılımcılar, gerekli desteğin sunulması durumunda çok daha başarılı filmlerin çekilebileceğini söylediler. Gösterimin ardından açılan stantta film CD'leri satışa sunuldu.
 




BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.09.2025
16:47
Açıktan okuyacaklar dikkat! Başvuru ve kayıt yenileme başladı!
Açıktan okuyacaklar dikkat! Başvuru ve kayıt yenileme başladı!
Bingöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, 3 Eylül'de başlayan başvuruların 26 Eylül 2025 günü sona ereceğini duyurdu. Kayıt ücreti 400 TL. İstenen evraklar ise şöyle;
09.09.2025
16:28
Öğrencilerin ilk ziyaretçisi Jandarma oldu
Öğrencilerin ilk ziyaretçisi Jandarma oldu
Jandarma mesleğinin tanıtıldığı ve okumanın önemine vurgu yapıldığı ziyarette öğrencilere jandarma çocuk dergisi, jandarma boyama kitabı ve hayvan figürlü maskeler dağıtıldı.
09.09.2025
14:21
Bingöl`de dolandırıcılıktan ceza alan şahıs yakalandı!
Bingöl'de dolandırıcılıktan ceza alan şahıs yakalandı!
Bingöl'de Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 3 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı.
09.09.2025
14:15
Bingöl polisi uyarıyor! Dikkatli olun!
Bingöl polisi uyarıyor! Dikkatli olun!
İşyerleri, parklar ve daha birçok yerde vatandaşlarla birebir temas kurup dolandırıcılık ve hırsızlık vakalarına karşı uyarılarda bulunan Bingöl polisi, broşür dağıtıp detayları örnekleriyle anlatıyor.
09.09.2025
14:04
Esnaflar dikkat! Vergi sistemi değişti
Esnaflar dikkat! Vergi sistemi değişti
Büyükşehirlerde ilçe nüfusu 30 bini geçmeyenler hariç olmak üzere faaliyette bulunan bazı vergi mükellefleri basit usulden gerçek usule geçiş yapacak. Gerçek Usule Tabi olan mükellefler KDV, gelir vergisi, stopaj vergisi, gelir geçici vergisi öderken, Basit Usule Tabi olan mükellefler yalnızca basit usulde ticari kazançlarının vergisini ödüyor.
08.09.2025
16:27
12Bingölspor, kupadaki yeni rakibi Elazığspor
12Bingölspor, kupadaki yeni rakibi Elazığspor
12Bingölspor, Ziraat Türkiye Kupası 2. Eleme Turu'nda Elazığspor ile eşleşti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın