KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Mayıs 2025 Çarşamba
°C

Baba arslan 'yeşil' ile görüşmesini anlattı

Birinci 'Ergenekon' davasının tutuklu sanığı Alparslan Arslan'ın babası İdris Arslan'ın, tanık olarak beyanlarının alınması tamamlandı.

Baba arslan `yeşil` ile görüşmesini anlattı
22 EYLÜL 2010 ÇARŞAMBA 08:43
1
2714
0
AA aa
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, üye Hakim Sedat Sami Haşıloğlu, Veli Küçük ile Alparslan Arslan olduğu iddia edilen kişinin bulunduğu fotoğrafın basında yer almasının ardından, Aydınlık dergisinde Arslan'ın farklı fotoğraflarının yayımlandığını belirterek, İdris Arslan'a 'Bu fotoğrafın sahte olduğunu ispatlamak için Alparslan ile ilgili bazı aile fotoğraflarınızı neden Aydınlık dergisine verdiniz' dedi. Arslan da acılar yaşadıklarını, olayın içinden çıkabilmek için çaba gösterdiklerini ifade ederek, 'Denize düşen yılana sarılır' diye konuştu.

 

Haşıloğlu'nun, 'Başka basın yayın kuruluşlarına verdiniz mi?' sorusuna Arslan, başka gazetelere de gittiğini, ancak bunun kullanılmadığını ifade ederek, 'Birçok yere gittim, ama kendimi dinletemedim' şeklinde konuştu. Veli Küçük'ün yanındaki kişinin Alparslan Arslan olmadığını söylemek için İstanbul Terörle Mücadele Şubesi'ne gittiğini belirten Arslan, bu konuya ilişkin dosyayı savcılığa ilettiklerini söylemelerinin ardından da Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz ile görüşmek için birkaç defa aradığını, ancak konuşamadığını söyledi.  İdris Arslan, 'Bu delikanlı niye bu halde? Kimse bunu sormuyor. Aydınlık dergisinden beni aradılar. Ben de oğlumun fotoğraflarını verdim. Alparslan olup olmadığının ortaya çıkması için fotoğraflar karşılaştırıldı' dedi.

 

'Yeşil' İle Görüşmesi
Haşıloğlu'nun, Yeşil olarak bilinen Mahmut Yıldırım ile görüşmesine ilişkin sorusuna da Arslan, 'Alparslan Türkeş'in Elazığ'da bir mitingi vardı. Mitingde karşılaştık. Merhabalaştık, konuştuk. Dünkü duruşmada 1997 olarak söylemiştim. Bu tarih yanlış. 1987'de karşılaştık sanırım. O da Bingöllü. Hemşeri olmamız sebebiyle konuşurduk' diye konuştu.

 

Üye hakim Haşıloğlu'nun, Mahmut Yıldırım'ın o dönemde görevini sorması üzerine Arslan, Ferro Krom Fabrikası'nda çalıştığını söyledi.  Haşıloğlu, Alparslan Arslan'ın, Danıştay saldırısı öncesi kardeşi Elif Arslan ile yoğun bir telefon mesajı trafiği yaşadığının anlaşıldığının belirterek, bu süreci anlatmasını istedi. İdris Arslan da o zaman 16 yaşında olan kızı Elif ile Alparslan Arslan'ın sık sık telefonda mesajlaştığını belirterek, oğlunun mesajlarda 'Çok zor durumdayım. Bana yardım edin. Bana dua edin' ifadelerini kullandığını kaydetti.

Alparslan Arslan'ın diğer iki kız kardeşine de namaz kılmalarını söylediğini ifade eden İdris Arslan, Danıştay saldırısından bir gün önce de kızlarının sabaha kadar namaz kıldıklarını belirtti. Tutuklu sanıklardan Hayrettin Ertekin de 'Alparslan Arslan, bu saldırıyı kendisinin yaptığını söyledi. Siz de başkalarının yaptığını söylüyorsunuz. Babası olarak oğlunuzu yetiştiremediğiniz için özür dilemenizi beklerdim' demesi üzerine İdris Arslan, 'Ben bunu oğlumun yaptığına hiçbir zaman inanmadım. Danıştay kayıtları, Sıhhiye Orduevi'nin kayıtlarının silinmesi iyi değildir. İşin içi değişti. Oğluma manevi değerleri aşıladım. Onun saf ve temiz duygularından yararlanmak isteyenler var' şeklinde konuştu.

 

 

 

Perinçek'in Konuşması
İdris Arslan'ın partisine yönelik bazı olumsuz sözleri üzerine söz alan tutuklu sanık İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ise Emniyet, MİT, Genelkurmay Başkanlığı ve Jandarmadan, partilileri silahla, şiddetle ilişkilendiren bir rapor gelmediğini söyledi.  Hrant Dink cinayetinden sonra BBP çevresi ve Alperenlerin adının geçtiğini ifade eden Perinçek, 'Malatya'daki Zirve Yayınevi'nde Hristiyanların katledilmesine bakıyorsunuz BBP ve Alperenler. Rahip Santaro cinayetinde yine BBP çevresi ve Alperenler. Birleştirilen Danıştay davasında sanıklar hep BBP'li ve Alperenler. Alparslan Arslan da İdris Arslan da bu çevrelerden. Alparslan Arslan hukuk fakültesi yıllarında, yurt, öğrenci faaliyetlerinde BBP ve çevresi içinde. Gladio'nun eylemlerinde bir tarafta PKK, bir tarafta BBP ve Alperenler var' şeklinde konuştu.

 

Perinçek, BBP'nin arkasında Fethullah Gülen'in olduğunu savunarak, 'Ergenekon' davasında bir tek bu partililerin yer almadığını dile getirdi. Duruşma, İdris Arslan'ın beyanlarının tamamlanmasının ardından, tanık sıfatıyla ifadesinin alınması için Serkan Toper kürsüye çağrıldı.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.05.2025
15:26
Bingöl`de izinsiz özel öğretim kurumlarına ceza yağdı!
Bingöl'de izinsiz özel öğretim kurumlarına ceza yağdı!
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yürütülen denetimlerde izinsiz faaliyet yaptıkları tespit edilenler ile mevzuat gerekliliklerini yerine getirmeyen özel öğretim kurumlarına yaklaşık 6 milyon TL ceza yazıldı. Ailelere 'izinsiz yerlere çocuklarınızı kayıt ettirmeyin' uyarısında bulunan Müdürlük yetkilileri, denetimlerin devam edeceğinin de altını çizdiler.
14.05.2025
14:53
Beşyol`daki cinayetin faili yakalandı
Beşyol'daki cinayetin faili yakalandı
Bingöl'de Ramazan Bayramı arifesinde Beşyol mevkiinde biri polis iki kişiyi yaralayan Y.B. polis tarafından yakalandı. Olayda, yaralanan sivil vatandaş hayatını kaybetmişti.
14.05.2025
12:56
Bingöl`de sürücü kursları ‘kazaların önlenmesi` gündemiyle toplandı
Bingöl'de sürücü kursları 'kazaların önlenmesi' gündemiyle toplandı
Trafik kazalarındaki sürücü hataları göz önünde bulundurularak eğitimlerin daha sıkı ve yoğun yapılması kararını alan Bingöl Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği, önleyici tedbirler çerçevesinde belirli güzergahlarda Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) kurulması önerisinde bulundu.
14.05.2025
11:27
Bingöl`de okul servisleri denetlenip öğrenciler bilgilendirildi
Bingöl'de okul servisleri denetlenip öğrenciler bilgilendirildi
Bingöl'de Trafik Jandarması tarafından okul servisleri denetlenip öğrenciler uymaları gereken kurallar ve alınması gereken tedbirler noktasında bilgilendirildi.
14.05.2025
10:53
Bingöl`de Mayıs ayında kar ulaşımı olumsuz etkiledi
Bingöl'de Mayıs ayında kar ulaşımı olumsuz etkiledi
Soğuk hava dalgası ve yağışlar Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde yerini kar yağışına bıraktı, ulaşım olumsuz etkilendi. Karayolları ekipleri çalışmalarını başlattı, trafik akışında aksama olmadığı bildirildi.
14.05.2025
10:32
Engelliler Haftası`nda anlamlı farkındalık çalışması
Engelliler Haftası'nda anlamlı farkındalık çalışması
Duygu paylaşımının yapıldığı çalışmada empati deneyimleri de yaşatıldı. Bu tarz farkındalık etkinliklerin tüm eğitim kurumlarında sürekli hale getirilmesi çağrısında bulunan Korkutata'nın bir diğer çağrısı da Vali Usta ve Başkan Arıkan'a oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın