KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Badmintona solhan damgası

Bingöl’de yapılan Badminton İl Birinciliği Turnuvası’nda Solhan’ı gururla temsil eden ve ilk iki sırayı kaptırmayan Hazarşah Yeni Yerleşim İlköğretim Okulu öğrencilerinden Aysel ve Nursel Gültekin, Türkiye şampiyonasında Bingöl’ü temsil edecek.

Badmintona solhan damgası
12 HAZİRAN 2012 SALI 06:53
0
4687
0
AA aa

Bingöl de 15 yaş altı (1998-1999-2000-2001-2002-2003) badminton il birinciliği yarışmaları Bingöl Yeni Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı.

Kızlar ve erkekler kategorisinde yapılan yarışmada 17 bayan, 20 erkek sporcu yarıştı.Ferdi olarak yapılan yarışmada ilk 4 sırayı alan sporcular Bingöl'ü Ankara da yapılacak olan Türkiye şampiyonasında temsil edecekler.

Hazarşah Yeni Yerleşim öğrencileri daha önce yapılan yarışmalarda badmintonda ilin en iyileri olduklarını ispatlamışlardı. Bu yarışmaya yılsonu olmasından dolayı Hazarşah İÖO öğrencilerinden bu spora gönül veren Aysel ve Nursel Gültekin adlı ikiz kardeşler ile minik Ahmet Akar katıldı.

Yarışmalar sonucunda turnuvanın en küçük sporcusu olan Ahmet Akar, üçüncü turda 1998 doğumlu öğrenciye yenilerek elendi. Aysel ve Nursel Gültekin kardeşler turnuvaya fırtına gibi başlayıp rakiplerini bir bir eleyip finalde buluştular. Kardeş oldukları için fikstürün en altına ve en üstüne yazılan iki kardeş Bingöl ün en iyileri olmak için mücadele ettiler.

Hırslı oyunlarının karşılığını alarak finalde buluşan iki kardeşin mücadelesi büyük beğeni ve alkış aldı. Final mücadelesi sonucu Nursel Gültekin Bingöl birincisi Aysel Gültekin Bingöl ikincisi olarak 20 Haziranda Ankara da yapılacak olan badminton 15 yaş altı Türkiye finalinde mücadele edecekler.

Solhan Kaymakamlığı, Badminton İl Birinciliği Turnuvası'nda başarı elde eden ikiz kardeşleri tebrik edip, finallerde başarılar diledi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.08.2026
22:19
MURAT NEHRİ`NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR`IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın