KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Aralık 2025 Cuma
°C

Bağ-kur borçlularına iyi haber

Bağ-Kur borcu bulunanlara, borçlarını yeniden yapılandırabilme imkanı tanındı.

Bağ-kur borçlularına iyi haber
12 ARALIK 2007 ÇARŞAMBA 09:37
0
1244
0
AA aa
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Ali Bayram, bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğini söyledi.

Edinilen bilgiye göre, 5458 sayılı Sosyal Güvenlik Prim Alacaklarının Yeniden Yapılandırılması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun 04/03/2006 tarih ve 26098 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmek suretiyle Bağ-Kur'a prim borcu bulunan sigortalılar ile Sosyal Güvenlik Destek Primi borcu bulunan sigortalılara, borçlarının yeniden yapılandırılması hakkı tanındı.

Yeniden yapılandırma borçlarını peşin ödeme taahhüdünde bulunup da peşin ödeme tutarının bir kısmını 31.07.2006 tarihine kadar ödeyip, kalan kısmını müteakip aylarda ödedikleri için yapılandırma talepleri iptal edilen veya iptal pozisyonunda olanlar bu fırsattan yararlanabilecek.
Borçluların, 31.12.2007 tarihi mesai bitimine kadar Bağ-Kur İl Müdürlükleri veya irtibat bürolarına müracaat etmeleri halinde taleplerinin tekrar inceleneceğini belirten BESOB Başkanı Ali Bayram, bu fırsatın iyi değerlendirilmesini istedi.
Aralık 2007 sonuna kadar yapılandırma talebinde bulunmayanların belirtilen haklardan yararlanamayacağını sözlerine ekleyen Bayram: “Üyelerimizin ve vatandaşlarımızın vakit kaybetmeden müracaatlarını yapmalarını öneriyoruz. Giderek gelişen ve güçlenen ülkemizde ‘Sosyal Devlet' anlayışı yaygınlaşıyor. Bu nedenle yaşam kalitemizi arttırmak için bize verilen fırsatları iyi değerlendirmeliyiz. Üyelerimizin, igelecekte mağdur olmamaları, rahat bir emeklilik süreci geçirmeleri, hayatlarının son dönemlerinde kimseye muhtaç olmadan ve sosyal devletin sağlık güvencesiyle yaşamlarını rahat sürdürmeleri için bu düzenlemeden yararlanmalarını ve bu fırsatı kaçırmamalarını öneriyorum” dedi.
Bayram, yeni yapılandırmadan kimlerin yararlanacağını ise şöyle sıraladı.
a)      Bir takvim yılında yeniden yapılandırma taksitleri ile cari ay prim borçlarını üç defadan fazla ödemedikleri için yeniden yapılandırma talepleri iptal pozisyonunda olanlar.
b)      Yeniden yapılandırma borçlarını peşin ödeme taahhüdünde bulunup da peşin ödeme tutarının bir kısmını 31.07.2006 tarihine kadar ödeyip, kalan kısmını müteakip aylar içerisinde ödedikleri için yapılandırma talepleri iptal edilen veya iptal pozisyonunda olanlar,
c)      Yeniden yapılandırma başvurusu süresi içerisinde yazılı talepte bulunmayarak, edindikleri bilgiler doğrultusunda yeniden yapılandırma borçlarını peşin ödeme tutarını ödeyen ancak yazılı başvuru şartını yerine getirmedikleri için yapılandırma talepleri geçersiz olanlar.
Bayram, alınan karar için Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu olarak Sosyal Güvenlik Kurumu Yönetim Kurulu nezdinde girişimlerde bulunduklarını da sözlerine ekledi.
 

 

BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.12.2025
20:46
Bingöl Basın Konseyi`nden TSO`ya iade-i ziyaret
Bingöl Basın Konseyi'nden TSO'ya iade-i ziyaret
Kent ekonomisinin sürdürülebilirliği, yatırım ortamı ve basın–kurum iş birliğinin irdelendiği ziyarette, Bingöl'ün ekonomik gelişimi ve basınla kurulacak stratejik iş birlikleri masaya yatırıldı.
26.12.2025
20:30
Gripte Antibiyotik Uyarısı!
Gripte Antibiyotik Uyarısı!
'Yüzde 90'ı virüs kaynaklı' diyen Uzm. Dr. Hasan Elmas, gribal enfeksiyonlarda gereksiz antibiyotik kullanımının fayda sağlamadığını, aksine direnç ve hastane yatış riskini artırdığını vurguladı.
26.12.2025
15:38
12Bingölspor`a Disiplin Değil, Masa Başı Kıyımı
12Bingölspor'a Disiplin Değil, Masa Başı Kıyımı
Seyircisiz maç, başkana 150 gün hak mahrumiyeti ve para cezaları sonrası 12Bingölspor isyan etti. PFDK'nın kararları, 12Bingölspor cephesinde 'adil rekabet değil, masa başı cezalandırma' olarak yorumlandı. Kulüp, savunma hakkı yok sayılarak ağır ve orantısız cezalar verildiğini vurguladı.
26.12.2025
15:03
Üniversitelerde üç ay yaz tatili kalkıyor
Üniversitelerde üç ay yaz tatili kalkıyor
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, lisans eğitimi için planlanan uygulama hakkında açıklamalarda bulundu. Üniversite eğitiminin 3 yıla indirilmesini öngören uygulamada ders ve krediler korunurken, üçüncü dönem için yaz tatilinin kısaltılması planlanıyor. Alınan kararlar üniversiteler eylülde başlayıp temmuzda kapanacak.
26.12.2025
14:54
`Çifte zam` geliyor! 30 gün içinde ödenmeyen yandı
'Çifte zam' geliyor! 30 gün içinde ödenmeyen yandı
Prim borçlanmasını 2026'ya bırakanlar için fatura oldukça ağır olacak. Asgari ücrete gelen yüzde 27'lik aynı zamanda SGK'ya bağlı kalemleri de etkiliyor. Prim borçlanmasına gelen zam ile beraber prime esas günlük kazanç üzerinden uygulanan oran yüzde 32'den yüzde 45'e çıkarıldı.
26.12.2025
14:46
Bingöl`de Jandarmadan Suç ve Kaçakçılığa Geçit Yok
Bingöl'de Jandarmadan Suç ve Kaçakçılığa Geçit Yok
Bir haftada 29 olaya müdahale eden jandarma ekipleri, uyuşturucu, silah ve kaçak ürünler ele geçirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın