KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Ağustos 2026 Pazar
°C

Bağımsız aday şahin'den solhan'a ziyaret

Hür Dava Partisi’nin desteklediği bağımsız aday Said Şahin, seçim çalışmaları kapsamında Solhan ilçesinde bulunan esnafları ziyaret etti.

Bağımsız aday şahin`den solhan`a ziyaret
17 NİSAN 2015 CUMA 06:32
0
1855
0
AA aa

 Seçim çalışmaları kapsamında Solhan ilçesinde bulunan Hür Dava Partisi'nin desteklediği bağımsız aday Said Şahin ilçe esnaflarına yaptığı ziyaretler sırasında, ahlak ve inanç temelli bir siyaset anlayışı geliştirmeyi hedeflediklerini belitti.

Siyasetin, toplumsal sorunların çözümünde güçlü araçlardan biri olduğunu belirten Şahin: “Siyaset yolunda kullanılırsa hayır olarak netice verir, şer yolunda kullanılırsa da şer üzerine netice verir. Çünkü idare ile ilgili bir meseledir. İdareye giden yolun aracıdır, siyaset. İdarenin başında hayır ehli olursa, toplumun genelinde hayır oluşur. Nihayetinde biz insanlar yaratılış olarak, Allahu Teâlâ'nın önümüze koyduğu adaletle ilgili sorumlu varlıklarız. Adaleti tesis etmekle sorumlu olan insanlarız. Dolayısıyla adalet, ancak en güçlü bir şekilde idarede olmakla gerçekleşebilir” dedi.

“ÇIKAR VE MENFAAT ÜZERİNE SİYASET CANAVARLIKTIR”

Siyasetin çıkar ve menfaatler üzerine kurulmasının canavarlıkla eşdeğer olduğunu belirten Şahin, “Yapılan yanlışların karşısında durmak istiyoruz. Bu çerçevede bu toplumun bu siyasete ihtiyacı vardır. Yoksa menfaat üzerine siyaset canavarlıktır. Hele hele kişinin çıkarı üzerine, grubun çıkarı üzerine ve partinin çıkarı üzerine siyaset canavarlıktır. Biz diyoruz ki hakkın ve halkın çıkarı ön planda olsun” şeklinde konuştu.

Şahin, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Ahlak üzerine bir siyaset geliştirelim, oy üzerine değil. Oyları alayım da nasıl olursa olsun anlayışı olmamalıdır. Oy alma elbette hedefimizde olacak. Ama bunu yaparken ahlakımızdan ve inancımızdan asla taviz vermeyeceğiz. İlke ve prensiplerimizden asla taviz vermeyeceğiz. Bu çerçevede bir siyaset istiyoruz.”

“BARAJ SORUNUNDAN DOLAYI SEÇİMLERE BAĞIMSIZ GİRİYORUZ”

Seçimlere bağımsız adaylarla girme nedenlerini de açıklayan Şahin, “Baraj sorunu olmasaydı seçimlere parti olarak girerdik. Yüzde 10 baraj engeli nedeniyle seçimlere bağımsız adaylarla girme kararı aldık. Bu bağlamda 9 ilde Hür Dava Partisinin(HÜD PAR) desteklediği Hür adaylarla seçime gireceğiz inşallah” ifadelerini kullandı.

“BİNGÖL İÇİN BİZİ UYGUN GÖRDÜLER”

Bingöl'den aday gösterilmesinin nedenlerine de değinen Şahin, açıklamasının devamında, “Bingöl ili için kişisel özeliklerimizden dolayı aday olarak bizi uygun gördüler. Aile itibarıyla Bingöl'ün Genç ilçesinden göç edip Palu'ya gitmişiz. Zaten köyümüzde Genç ilçesine yakın Ekrek köyüdür. Geçmişte Bingöl Merkezde Türkçe öğretmenliği yaptım. Hem din, dil ve kültür olarak Bingöl'lü sayılırız ve Bingöl'le iç içeyiz. Bingöl'ün temsiliyeti konusunda bir sorun olmaz inşallah. Gayret edip çalışacağız. Bingöl'lü kardeşlerimizin desteklerini isteyeceğiz. Hür adayların meclise girmeleri halinde meclisin rengi değişecektir. Ahlak temeli siyaset anlayışıyla meclisin rengi değişecek. Mecliste İslami muhalefet boşluğu var. Mecliste çıkıp İslami ilkeler doğrultusunda bir siyaset ve bir varlık ortaya koymak lazım. Yani iktidara yaptığı icraatların İslam'a uygunluğu veya uygunsuzluğuyla birlikte yol gösterilmesi ve bu konuda uyarılması lazım. Biz biliyoruz ki İslam bir toplumun reçetesidir. İnsanlığın reçetesi, huzurudur. Var olan tüm sorun ve sıkıntılar İslam'dan uzaklaşmaktan kaynaklanmaktadır. Bu yüzden İslam'ın özüne dönüşü sağlayacak bir temsiliyetin mecliste olması gerektiğine inanıyoruz. Hakları, hukukları idareyle ilgili olduğu için bizlerde diyoruz ki bütün insanların hak, hukuk meselesi idarede bitiyorsa orada biz de İslam'ın öncelediği en güzel şekilde adaleti önceleyerek bir İslami muhalefet, İslami duruş sergilemeyi düşünüyoruz. Bu amaçla Hür Dava Partisinin desteklediği hür adaylar üzerinden Hür Dava Partisinin siyasetinin bu ülkeye çok şey kazandıracağına inanıyoruz. Bu düşünceyle girdik bu seçimlere. Rabbim hayırlı kılsın inşallah. Bu toplum ve insanlar için ne hayırlıysa rabbim onu nasip etsin diyoruz” şeklinde konuştu.

Öte yandan Şahin ve beraberindeki partililer, ziyaretleri kapsamında Solhan İlçesinde yayın yapan Solhan Haber ile Solhan Sesi gazetelerini de ziyaret ederek, yayın hayatlarında başarılar diledi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın