KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ağustos 2025 Cuma
°C

Bağış: adam gibi muhalefete ihtiyaç var

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış TBMM Genel Kurulu'ndaki kavgaya ilişkin olarak Türkiye'nin adam gibi bir muhalefete ihtiyacı olduğunu söyleyerek, Başbakan'ın açıklamalarına katıldığını belirtti.

Bağış: adam gibi muhalefete ihtiyaç var
06 ŞUBAT 2010 CUMARTESİ 12:58
0
1250
0
AA aa

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, TBMM Genel Kurulu'ndaki kavgaya ilişkin olarak ''Türkiye'nin adam gibi muhalefete ihtiyacı var'' dedi.

Partisinin İstanbul İl Başkanlığında yapılan AK Parti Genel İstişare Toplantısı'na katılan Bağış, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bağış, toplantının içeriğine ilişkin sorular üzerine ''AK Parti'liler her zaman olduğu gibi çalışıyor'' dedi.

Bu toplantının, her ay milletvekilleri ve il yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildiğini belirten Bağış, gündeminin de teşkilat çalışmalarından oluştuğunu belirtti.

Bir gazetecinin ''AİHM'in din hanesinin nüfus cüzdanından kaldırılması kararını nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna karşılık Bağış, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konularda açıklama yaptığını, Hükümetin görüşünün belli olduğunu vurguladı.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, ''Sayın Başbakan'ın açıklamasına aynen katılıyorum'' dedi.

Gazetecilerin ''EMASYA Protokolü'nün kaldırılmasının AB'ye yansıması nasıl oldu?'' sorusu üzerine de Bağış, şunları kaydetti:

''Son 5-6 yıldır, Avrupa Komisyonunun yayınladığı her ilerleme raporunda EMASYA ile ilgili içerik vardı. Raporlarda bunun AB standartlarına uymadığı, Avrupa'daki sivil asker ilişki boyutuyla Türkiye'deki boyutun birbiriyle uyuşmadığı anlatılıyordu. Bunun kalkmış olması eminim ileride AB'nin bu eleştirilerini ortadan kaldıracaktır.''

Bir gazetecinin AB ile ilgili olarak ''İyi niyet mesajları var mı?'' sorusu üzerine Bağış, ''Şu anda yok, ama eminim ki gündeme gelecektir'' dedi.

Egemen Bağış, ''TBMM Genel Kurulundaki kavgaya ilişkin yorumunuz nedir?'' sorusunu da ''Türkiye'nin adam gibi muhalefete ihtiyacı var. Benim tek söyleyeceğim bu'' diye yanıtladı.

Basına kapalı olan AK Parti Genel İstişare Toplantısı'na Bağış'ın yanı sıra Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ile TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ve milletvekilleri katıldı.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.08.2025
04:03
Bingöl Üniversitesi uluslararası kongreye hazırlanıyor
Bingöl Üniversitesi uluslararası kongreye hazırlanıyor
Kırsal kalkınmanın önemli unsurlarından biri olan arıcılık sektörüne bilimsel ve stratejik katkılar sunmayı hedefleyen kongrede, disiplinlerarası oturumlar, poster sunumları ve çalıştaylar yer alacak.
15.08.2025
04:02
Bingöl`de tır, kamyona çarptı! 1 ölü
Bingöl'de tır, kamyona çarptı! 1 ölü
Bingöl-Elâzığ Karayolu'nda meydana gelen trafik kazasında tır sürücüsü hayatını kaybetti.
15.08.2025
04:00
8. Geleneksel Bingöl Bal Yarışması Başvuruları Başladı
8. Geleneksel Bingöl Bal Yarışması Başvuruları Başladı
08 Ağustos'ta başlayan başvurular 20 Eylül 2025 tarihinde sona erecek. Değerlendirme sürecinin ardından sonuçlar, Bingöl Üniversitesi tarafından ilan edilecek.
14.08.2025
02:36
Bingöl`de bir okul yeniden yapılacak, 7 okul onarılacak
Bingöl'de bir okul yeniden yapılacak, 7 okul onarılacak
Bingöl'de deprem riski nedeniyle yıkılacak olan okul 24 derslikli olarak yeniden inşa edilecek, merkez ve köylerdeki 7 okul ise bakım onarımla yeni eğitim yılına hazırlanacak.
14.08.2025
02:35
81 ilde artık zorunlu olacak! Resmî Gazete`de yayımlandı
81 ilde artık zorunlu olacak! Resmî Gazete'de yayımlandı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın hazırladığı Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği, Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni düzenlemeler, özellikle kentsel altyapıyı güçlendirmeyi, sosyal donatıları artırmayı ve afetlere hazırlık kapasitesini geliştirmeyi hedefliyor. Parklara afet ve sağlık altyapısı, büyük konut projelerinde kreş ve sağlık merkezi zorunluluğu getirildi.
14.08.2025
02:33
Bingöl HEM`den ücretsiz YKS hazırlık kursu
Bingöl HEM'den ücretsiz YKS hazırlık kursu
Bingöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından mezun öğrencilere yönelik Destekleme ve Yetiştirme (Üniversiteye Hazırlık) Kursları açılacak. 04 Ağustos'ta başlayan başvurular, 18 Ağustos'ta sona eriyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın