KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Mart 2025 Çarşamba
°C

Bahar alerjisine bitkisel çözüm

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte birçok insanın şikayet ettiği bahar alerjisi, burun akıntısı, solunum yollarındaki rahatsızlıklar, astım ve alerjiye bağlı kaşıntının papatya, andız bitkisi, civanperçemi, huş ağacı ve kırlangıç otu gibi bitkisel yollarla tedavi edilebileceği belirtildi.

Bahar alerjisine bitkisel çözüm
04 NİSAN 2011 PAZARTESİ 08:03
1
4192
0
AA aa

Uzmanlar, bahar alerjilerinin ağaç ve bitkilerden yayılan polenlere bağlı olarak meydana geldiğini, ancak asıl nedenlerinden birinin de vücuttaki vitamin yetersizliğinden kaynaklandığını belirterek, yaz aylarında tüketilen taze meyve ve sebzenin kışın bulunmaması nedeniyle insanların bünyelerinin zayıfladığını dile getirdiler.

Vitamin yetersizliğinin vücuttaki bağışıklık sisteminin zayıflamasına, bunun da alerjik hastalıkların daha kolay yerleşmesine neden olduğunu kaydeden uzmanlar, polenin ise ağaç ve bitkilerin yanı sıra evdeki halı, yorgan, yastık gibi yünlü bir çok malzemede bulunabileceğini söylediler.

Bahar alerjisine karşı şifanın doğada olduğunun altını çizen uzmanlar, Türkiye'nin bir çok yerinde bulunabilen andız bitkisinin alerjik hastalıklara en iyi gelen bitki olduğunu ve andız bitkisinin kökünün ve çiçeğinin tedavi için kullanılabildiğini belirterek, ayrıca papatyanın da iyi bir antibiyotik olması dolayısıyla vücuttaki mikroorganizmaların canlandırılması amacıyla her zaman kullanılabileceğini ifade ettiler.

Uzmanlar, civanperçemi otu olarak bilinen bitkinin Türkiye'de yaklaşık 80 çeşidinin bulunduğunu, Doğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan 16 çeşit civanperçemi otundan ancak 7 çeşidinin tedavi amacıyla kullanılabildiğini ve bu bitkinin de alerjik hastalıklar için çok faydalı olduğunu söylediler.

Alerji tedavisinde huş ağacının tomurcuk ve yapraklarının da kullanıldığını anlatan uzmanlar, huş ağacının tomurcuklarının mutlaka nisan ayında toplanması ve hemen tüketilmesi gerektiğini bildirdiler.

Alerjik hastalıklarla ortaya çıkan kaşıntı ve sivilce sorununun da doğal çözümü olduğunu kaydeden uzmanlar, bu hastalık için de kırlangıç otunu önerdiler.

Bahar aylarında bol miktarda bulunan Kırlangıç otundan alınan sütün direk sivilcelere uygulanmasıyla rahatsızlığın bir kaç saat içinde geçtiğini ileri süren uzmanlar, kırlangıç otunun yapraklarının kaynatılarak bir bezle vücuda uygulanmasıyla da hastaların şifa bulacağını belirttiler.

Bitkileri taze tüketin
Uzmanlar, bitkisel tedavide en önemli konunun bitkilerin taze ve zamanında toplanması olduğunu vurguladılar.

''Her bitkinin bir zamanı vardır ve bu bitkiler zamanına göre hastalıklara şifa olabilir'' diyen uzmanlar, zamanında toplanmayan, zamansız kurutulan bitkilerin de faydası olabileceğini ancak zamanında toplanan bitkiye göre faydasının çok az olacağına dikkati çekerek, bitkilerin kurutulacaksa da en iyi zamanında toplanarak kurutulması gerektiğini bildirdiler.
Kabalak kabızlığa, kızılağaç şekere iyi gelir
Uzmanlar, bazı bitkilerin faydalarını şöyle sıraladılar:

Kabalak (Deve Tabanı): Astım hastalıklarının yanı sıra mide ve bağırsaktaki kabızlık sorununa iyi geliyor. İçinde yoğun kobalt maddesi bulunduğu için saçın beyazlanmasında da kullanılıyor. Kökü ve sürgünleri kullanılan bitkinin kökü mart aylarında sürgünleri ise hazirana kadar tüketilebiliyor. İlk bu bitkiyi yiyenlerin kökünü direk yememeleri, yoğurtla birlikte yenmesi tavsiye ediliyor. Kanser hastalığını önceden engelleyen en güçlü bitkilerden biri olarak biliniyor.

Kızılağaç: Şeker hastalığına iyi geliyor.

Isırgan otu: Antibiyotik özelliği var, ancak faydalı olması için zamanında toplamak ve kurutmak çok önemli. İltihap sökücü yönü de bulunan otun bağırsakları rahatlatıcı, kanseri sakinleştirici etkilerinin de olduğu ifade ediliyor. Isırgan otu ayrıca saç dökülmesinin önüne geçmek için de kilit önemde.

Çakşır: Cinsel gücü artırıcı özelliğiyle tanınıyor. Nisan ayında çıkan çakşırın kan hareketini hızlandırıcı ve damar tıkanıklığını önleyici etkileri de olduğu bildiriliyor.

Kaz ayağı (tere): Mayıs ayında toplanması gereken bu bitkinin, mayıs ayı dışında toplanması halinde hiç bir faydasının olmayacağı belirtiliyor. Şekeri önleyen ve kandaki şeker oranını düşürdüğü belirtiliyor.

Kekik: Hem kokusu hem de verdiği lezzet nedeniyle yemeklerde tercih edilen bu bitki, bağırsak ve midenin rahatlaması için önemli. Kekiğin kesinlikle tam çiçek açtığı zaman toplanması gerekiyor.

Gileburu: Hemeroid hastalığına iyi geliyor. Özellikle nisan ayında toplanması ve kurutulması gerekiyor.


 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.03.2025
01:00
IPARD III çağrı takvimi açıklandı
IPARD III çağrı takvimi açıklandı
Bingöl Valiliği, Kırsal Kalkınmayı Destekleme çalışmaları kapsamında çeşitli sektörlerde projelere yüzde 50 ile yüzde 75 arasında değişen oranlarda hibe desteği verileceğini duyurdu. Başvuruların, TKDK Bingöl İl İrtibat Ofisi'ne sunulması gerekiyor.
26.03.2025
00:59
Bingöl`de aracın freni patladı: 4 yaralı
Bingöl'de aracın freni patladı: 4 yaralı
Bingöl'de çiriş otu toplamaya giden şahısları taşıyan aracın freni patladı. Araç takla atarken kazada 4 kişi yaralandı. Yaralıları taşıyan ambulans da başka bir araçla çarpıştı.
26.03.2025
00:58
Bingöl`de 80 firari yakalandı
Bingöl'de 80 firari yakalandı
Bingöl'de son iki hafta içerisinde gerçekleştirilen operasyonlarda haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile ifadeye yönelik arama kaydı bulunan 80 kişi yakalandı.
26.03.2025
00:56
Bingöl`de zehir tacirlerine darbe: 17 gözaltı
Bingöl'de zehir tacirlerine darbe: 17 gözaltı
Bingöl'de son iki hafta içerisinde gerçekleştirilen operasyonlarda bir miktar uyuşturucu ele geçirilirken 17 kişi de gözaltına alındı.
26.03.2025
00:56
Kaymakam Güzel muhtarlarla iftarda buluştu
Kaymakam Güzel muhtarlarla iftarda buluştu
'Muhtarlık müessesesi, sadece bir yöneticilik görevi değil, aynı zamanda büyük bir sorumluluk ve fedakârlık gerektiren kutsal bir vazifedir' diyen Genç Kaymakamı Muhammet Güzel; 'Muhtarlarımızın gayreti ve iş birliği bizim için çok kıymetlidir' dedi.
26.03.2025
00:55
Bingöl`de çalınan arı kovanları sahibine teslim edildi
Bingöl'de çalınan arı kovanları sahibine teslim edildi
Bingöl'de kovan çalan hırsızlık şüphelisi jandarma ekiplerince yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın