KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Ağustos 2026 Çarşamba
°C

Bahar-der'in projesi kabul edildi

İçişleri Bakanlığı, Bingöl Bahar Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin (Bahar-Der) projesini kabul etti.

Bahar-der`in projesi kabul edildi
01 AĞUSTOS 2011 PAZARTESİ 00:29
0
2154
0
AA aa

İçişleri Bakanlığı bütçesinden derneklere yardım yapılması hakkındaki yönerge kapsamında; Bingöl Bahar Eğitim, Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından (Bahar-Der) İçişleri Bakanlığı'na sunulan “Kadın Evinde Çiçekler Yetişiyor” adlı projesi kabul edildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Projede genç kızların ve yetişkin kadınların kişisel becerilerini geliştirici kurslar ve aile içi seminerlerin düzenleneceğini söyleyen Demir sözlerini şöyle tamamladı,“Projemiz kadınlarımızın hayata pozitif bakmalarına vesile olacaktır. Uyguladığımız diğer projeler gibi bu projenin de ilimizdeki kadınlarımıza eğitim alanında büyük katkısı olacaktır. Hem el becerileri gelişecek hem de farklı eğitimlerle daha donanımlı olacaklardır.”

 

Demir, kadınların proje ile hayata daha pozitif bakacağını belirterek, “Toplumda dezavantajlı durumdaki kadınların sosyal, kültürel ve eğitim alanındaki eksikliklerinin kurslar ve seminerler ile giderilmesine katkı sağlamayı amaçlayan proje kapsamında oluşturulacak kadın evi ile ilimizde sosyal yönden dezavantajlı kadınlar için eksikliği hissedilen sosyal etkinliklere katılma fırsatı sağlanacak, kadınların ihtiyaç duyacakları sosyal hizmetlerin ve eğitimlerin sunulacağı bir merkez oluşturulacaktır. Hazırlanacak bu merkez ile kadınların sosyal, ekonomik, kültürel ve eğitim noktasında bilgilendirilmesi ve bilinçlenmesi sağlanacaktır. Bu kapsamda hedef kitlede bulunan 100 kadının eğitim ve kurslardan faydalanması planlanmaktadır” diye konuştu.

 

Bahar Derneği adına bir açıklama yapan Başkan Semiha Demir,“İçişleri Bakanlığı'na sunmuş olduğumuz “Kadın Evinde Çiçekler Yetişiyor” projemiz, yaklaşık 550 proje arasından seçilen ve desteklenen 27 projeden biri olması, hem derneğimiz adına hem de Bingöl adına mutluluk vericidir” dedi.

 

Daha sonra projesi uygun görülen derneklerle protokol imzalanarak projelerin hayata geçirilmesine yönelik süreç başlatıldı.

 

Yardımcı, proje üreten derneklerin bulundukları bölgelerde sorunlara ciddiyetle yaklaşarak çözümün bir parçası olacakları için kendilerini kutladığını belirtirken, çalışmalarında başarılar diledi.

 

İmza töreninde derneklere hitap eden İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanı Mustafa Yardımcı; Bakanlığın, Sivil Toplum Kuruluşlarını önemsediğinin bir göstergesi olarak, derneklere proje karşılığında kaynak sağlandığını ifade ederek, derneklerin proje çalışmaları ile doğru orantılı olarak desteklerinin artarak devam edeceğini, bu bağlamda ülke genelindeki derneklerin proje üretmesi konusunda daha aktif olmaları gerektiğini söyledi.

 

Bakanlığa sunulan 550 projeden kabul edilen 27 proje içinde Bingöl'den Bahar Derneği'nin projesi de yer aldı. Kabul edilen projeler ile ilgili Bakanlık Toplantı Salonu'nda imza töreni düzenlendi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.08.2026
02:43
Mahmut Ayas adaylığını açıkladı!
Mahmut Ayas adaylığını açıkladı!
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası'nda seçim süreci hareketlenirken, eski Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ayas, 'Beyaz Liste' ile yeniden başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Ayas, yeni dönemde yatırım, istihdam, girişimcilik ve üyelerin sorunlarına daha etkin çözüm üretme hedefiyle yola çıktıklarını belirtti.
26.08.2026
02:42
Aşağı Çarşı`da Hak Sahiplerine 15 Günlük Başvuru Süresi
Aşağı Çarşı'da Hak Sahiplerine 15 Günlük Başvuru Süresi
Bingöl Belediyesi, Eski Saray Caddesi'nde (Aşağı Çarşı) sürdürülen yol genişletme çalışmaları kapsamında proje güzergahında yer alan hak sahiplerini başvuruya çağırdı. İlan tarihinden itibaren 15 gün içinde Plan ve Proje Müdürlüğü'ne müracaat edilmesi gerekiyor.
26.08.2026
02:41
KYK yurt başvuruları başladı: Son gün 29 Ağustos
KYK yurt başvuruları başladı: Son gün 29 Ağustos
2026-2027 eğitim öğretim dönemi için KYK yurt başvuruları başladı. İlk kez yükseköğretim programına kayıt yaptıran öğrenciler ile ara sınıf öğrencileri, 29 Ağustos saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden başvuru yapabilecek.
26.08.2026
02:40
Motorinde Büyük İndirim
Motorinde Büyük İndirim
Sektör kaynaklarına göre motorinin litre fiyatında 27 Ağustos 2026 saat 00.01'den itibaren geçerli olmak üzere 4 TL indirim bekleniyor.
26.08.2026
02:38
YÖK Başkanı Özvar, bölge rektörleriyle Ahlat`ta buluştu
YÖK Başkanı Özvar, bölge rektörleriyle Ahlat'ta buluştu
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar başkanlığında Ahlat'ta gerçekleştirilen bölge üniversiteleri toplantısına katıldı. Toplantıda akademik gelişimden bölgesel iş birliklerine kadar birçok konu ele alındı.
25.08.2026
03:06
Baraç`tan AK Parti milletvekillerine eleştiri:
Baraç'tan AK Parti milletvekillerine eleştiri: 'Bingöl sorunlarıyla baş başa'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, AK Parti milletvekillerini kentin sorunlarına yeterince odaklanmamakla eleştirdi. Baraç, seçim vaatlerinin yanı sıra bazı ticari faaliyet ve iş çevreleriyle ilişkilere yönelik iddiaların da kamuoyunda sorgulandığını söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın