KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Ocak 2026 Çarşamba
°C

Bahar derneği'nin projesi kabul edildi

Bahar Eğitim, Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BAHAR-DER), Avrupa Birliği tarafından organize edilen ve "Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı" kapsamında hazırlanıp Merkezi Finans ve İhale Birimi'ne (MFİB) sunulan "Çocuk Bakımı Elemanı Yetiştirme ve Eğitimi" adlı hibe projesi kabul edildi.       

Bahar derneği`nin projesi kabul edildi
04 AĞUSTOS 2010 ÇARŞAMBA 09:10
0
2119
0
AA aa
Kurulduğu günden beri Bingöl'de kadınlara yönelik başarılı çalışmalarıyla göz dolduran BAHAR-DER, çok önemli bir projeye daha imza atarak, Avrupa Birliği tarafından organize edilen ve "Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı" kapsamında hazırlanıp Merkezi Finans ve İhale Birimi'ne (MFİB) sunulan "Çocuk Bakımı Elemanı Yetiştirme ve Eğitimi" isimli hibe projesi kabul edildi.       

30 Temmuz 2010 tarihinde sözleşmesi imzalanan proje ile en az ilköğretim mezunu 15-25 yaş arası 50 işsiz bayan, çocuk bakımı konusunda alacağı eğitimle meslek sahibi olacak ve bu alandaki çalışma alanlarında istihdamları sağlanacak.

Konu ile ilgili BAHAR-DER'den yapılan yazılı açıklamada, projenin 12 ay süreceği ve kursiyerlerin eğitiminin 9 ay süreceği belirtildi.

Açıklamada, “Projede kursiyer olarak yer almak isteyen kursiyerlerden istenen şartları taşıyanların çocuk bakım hizmetleri ile ilgili iş alanında İş-Kur'a iş başvurusu yapmaları gerekiyor.15-25 yaş arası, işsiz ilköğretim ve lise mezunu(Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi Bölümü mezunları öncelikle tercih edilecek) bayanların kursiyer olarak alınacağı projede Bingöl Girişimci İşadamları Derneği ve Gülderen Çalışanlar Derneği gibi ilde faaliyet gösteren önemli dernekler de ortak olarak yer aldı.             Proje sonunda sertifika sahibi olacak 15-25 yaşlarındaki 50 kursiyer; kreşlerde, çocuk bakımevlerinde, evde, hastanelerde, polikliniklerde, vb. çalışma imkanı bulmuş olacaktır” denildi.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.01.2026
02:41
Bingöl Valiliği, Hesarek için harekete geçti
Bingöl Valiliği, Hesarek için harekete geçti
Yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığı ve otopark sorunu nedeniyle tepki çeken krizlerin yaşandığı Hesarek Kayak Merkezi'ndeki sıkıntıları gidermek için harekete geçen Bingöl Valiliği, özel kepçe kiralayarak kar temizleme çalışmalarını başlattı.
28.01.2026
02:39
Vali Çelik`ten depreme karşı bilinç vurgusu!
Vali Çelik'ten depreme karşı bilinç vurgusu!
AFAD İl Müdürlüğü'ndeki inceleme ve aldığı brifing sonrası açıklamalarda bulunan Bingöl Valisi Cahit Çelik, depreme karşı hazırlık ve doğru yapılaşmanın önemine dikkat çekti. Vali Çelik; 'Bu topraklarda yaşamaya devam edeceğiz; ancak bunu bilinçli, tedbirli ve akılcı şekilde yapmak zorundayız.'
28.01.2026
02:37
Sigara yasağı genişliyor! Buralarda da içilmeyecek!
Sigara yasağı genişliyor! Buralarda da içilmeyecek!
Sigara düzenlemesinde dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Buna göre, sigaraların marketlerde hemen kasa arkasında yer alması yasaklanacak. Çocukların sıklıkla gittiği park ve bahçelerde de sigara içilmesine izin verilmeyecek. İşte milyonları ilgilendiren düzenlemenin detayları…
28.01.2026
02:36
Bingöl merkezli
Bingöl merkezli 'change' araç operasyonu: 4 tutuklama
Şahıslara ait hesaplarda 294 milyon 895 bin TL tutarında şüpheli işlem hacmi tespit edildi.
28.01.2026
02:35
Bingöl`de Rojava Protestosu
Bingöl'de Rojava Protestosu
DEM Parti ve Demokratik Kurumlar Platformu bileşenleri, Bingöl kent merkezinde düzenledikleri yürüyüşle Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırıları protesto etti. Kent Meydanı'nda yapılan açıklamada Kobanê'deki abluka ve insani krize dikkat çekildi.
28.01.2026
02:33
Bingöl`de Kar Motorlu Arama Kurtarma Eğitimi
Bingöl'de Kar Motorlu Arama Kurtarma Eğitimi
Bingöl Belediyesi, zorlu kış şartlarında acil durumlara daha hızlı ve etkili müdahale edilebilmesi için AFAD personeline kar motoru kullanımı ve kış arama-kurtarma teknikleri eğitimi verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın