KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Ocak 2026 Salı
°C

Baharda alerjik hastalıklara baharda alerjik hastalıklara dikkat

Uzmanlar, ilkbaharla birlikte ortaya çıkacak alerjik hastalıklara karşı uyardılar.

Baharda alerjik hastalıklara baharda alerjik hastalıklara dikkat
21 MART 2011 PAZARTESİ 08:11
0
2037
0
AA aa

Çiçeklerin açması, ot ve ağaç polenlerinin havaya karışmasıyla, birçok kişide alerjik bulgular ortaya çıktığını belirten uzmanlar, halk arasında "saman nezlesi" olarak bilinen alerjik nezleyle kendini belli ettiğini söylediler. 

Burunda kaşıntı, su gibi akıntı, tıkanıklık, hapşırık, gözlerde sulanma ve kızarıklık, baş ağrısı ve yorgunluk gibi şikâyetlerin alerjik nezlenin belirtileri olduğunu kaydeden uzmanlar, "Bazı kişilerde sadece mevsime bağlı olabilirken, bazılarında devamlı hale dönüşebilir. Yani yaz, kış, bahar ayırmayan alerjik nezle türü de var. Buna birçok etken sebep olabilir. Kişinin neye karşı alerjisi olduğunu bazı tahlillerle belirlemek ve özellikle bulgular iyice ilerlemeden antialerjik tedaviye başlamak gerekir. Bunun için antialerjik ilaçlar ve burun spreyleri kullanılır. Daha ileri alerji durumlarında, yani tedaviye direnç olduğunda immünolojik tedavi dediğimiz aşı yöntemine başvurulabilir. Ayrıca devamlı alerjisi olan kişilerde bronşial astım riski de vardır” dediler.

Alerjik nezlenin pamuk tozları ve ipliklere bağlı olabileceğini vurgulayan uzmanlar, tekstil şehri Denizli'de de bu durumun sıklıkla görüldüğünü sözlerine eklediler.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.01.2026
23:41
Bingöl`de Arıcılık Verimliliğini Artıracak Önemli İş Birliği
Bingöl'de Arıcılık Verimliliğini Artıracak Önemli İş Birliği
Kovan başı verim düşüklüğünün nedenlerini araştırarak çözüm yolları geliştirmeyi amaçlayan proje için Bingöl Üniversitesi ile Fırat Kalkınma Ajansı arasında eğitim ve danışmanlık sözleşmesi imzalandı.
26.01.2026
23:36
Vali Çelik`ten saldırıya uğrayan operatöre geçmiş olsun ziyareti
Vali Çelik'ten saldırıya uğrayan operatöre geçmiş olsun ziyareti
Karla mücadele sırasında saldırıya uğrayan İl Özel İdaresi personeli Serhat Bürkek'i evinde ziyaret eden Vali Cahit Çelik, 'Personelimizin işini kolaylaştıracak destek ve anlayışı bekliyoruz' dedi.
26.01.2026
17:01
Bingöl`de Kadın Yükümlüler İçin Güçlendirme Protokolü İmzalandı
Bingöl'de Kadın Yükümlüler İçin Güçlendirme Protokolü İmzalandı
Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile KADEM Bingöl Temsilciliği, kadın yükümlülerin eğitim, rehberlik ve sosyal destek faaliyetleriyle topluma yeniden kazandırılmasını amaçlayan iş birliği protokolü imzaladı.
26.01.2026
16:47
Hesarek Kayak Merkezi`nde Sömestr Yoğunluğu
Hesarek Kayak Merkezi'nde Sömestr Yoğunluğu
Bingöl'ün gözde kış turizm noktası Hesarek Kayak Merkezi, yarı yıl tatiliyle birlikte hem şehir içinden hem de çevre illerden gelen ziyaretçilerle dolup taştı. Karın keyfini çıkarmak isteyenler pistleri doldurdu.
26.01.2026
01:23
Sağlıkta sıkıntılar bitmiyor! Vahim iddia;
Sağlıkta sıkıntılar bitmiyor! Vahim iddia; '4 Aydır Malzeme Yok'
Dört aydır ortopedi malzemesi olmadığı için ameliyat olmadığını iddia eden vatandaş, sorumluluklardan şikayetçi olduğunu beyan ederken, asıl vahim iddia ise bir başka yorumcudan ihale sürecine dair geldi: '13 milyon daha düşük fiyat veren firmayı eleyip diğer yüksek fiyat veren firmaya ihaleyi vermeyi düşünüyorlar.'
26.01.2026
01:22
Hesarek`te talihsiz kaza!
Hesarek'te talihsiz kaza!
JAK timinin yaralıya hızla ulaşarak ilk güvenli müdahaleyi gerçekleştirmesinin ardından UMKE ekiplerine teslim edilen vatandaş, ambulansla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın