KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Aralık 2025 Çarşamba
°C

Bahçeli ile ab arasında ilk temas

Muhalefet partileriyle de görüşecek olan Barroso'ya CHP'den uyarı: "Kapatma davasına girme"

Bahçeli ile ab arasında ilk temas
10 NİSAN 2008 PERŞEMBE 10:55
0
1112
0
AA aa
Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugün TBMM'de görüşecek. Böylece Bahçeli, Başbakan Yardımcılığı görevini yürüttüğü dönemin ardından, AB temsilcileri ile ilk kez yüz yüze temas kurmuş olacak. Bahçeli, görüşmede AB'nin 301. madde, parti kapatmadaki baskısı ve Türkiye'nin üyeliğine yönelik çifte standart eleştirilerinde bulunacak.
Bahçeli, Barroso ile TBMM'deki makamında 17.50'de gerçekleştireceği ve 20 dakika olarak öngörülen görüşme için dün kurmaylarıyla AB çalışması yaptı. AB sürecine ilişkin teknik bilgilerin gözden geçirildiği toplantıda Bahçeli'nin,
Barroso'ya vereceği mesajların ana hatları belirlendi.

Alınan karara göre TBMM Genel Kurulu Salonu'nda Barroso protesto edilmeyecek, eleştiriler özel görüşmede dile getirilecek.
Öte yandan TBMM Genel Kurulu'nda dün gündem dışı konuşmaların ardından söz alan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Barroso'nun bugün  Genel Kurul'da konuşacağını hatırlattı. Vural, “Bu durum, milli irade olmadan burada birilerinin konuşması demektir” diyerek, Barroso'nun Genel Kurul'da konuşabilmesi için milletvekillerinin onayının alınması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine yapılan oylamada MHP ve CHP, Barroso'nun Genel Kurul'da konuşmasına “hayır” oyu verdi.

"KAPATMA DAVASINA GİRME"

CHP Grup Başkanvekilleri, bugün Ankara'ya gelecek olan AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso'yu, TBMM Genel Kurulu'nda yapacağı konuşmada AKP hakkında açılan kapatma davasına girmemesi konusunda uyardı. CHP Grup Başkanvekilleri Kemal Anadol, Hakkı Suha Okay ve Kemal Kılıçdaroğlu dün akşam TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek, Barroso'ya Türk anayasasının yargı bağımsızlığını düzenleyen hükümlerini anımsattı.
Anadol şöyle konuştu:
“Barroso'nun yarın (bugün) TBMM Genel Kurulu'nda yapacağı konuşmayla ilgili olarak ağır bir anayasa ihlaline sebebiyet vermemesi için hukukumuza ilişkin bilgilendirme zorunluluğu doğmuştur. Anayasamıza göre, görülmekte olan bir dava hakkında TBMM‘de üyelerin dahi, yargı yetkisinin kullanılması ile ilgili soru sorması, görüşme yapması veya herhangi bir beyanda bulunması kesinlikle yasaktır.”
Bu arada CHP Genel Başkanı Deniz Baykal,  Barroso ile bugün yapacağı görüşmede, AKP hakkındaki kapatma davası ile ilgili AB'den gelen eleştirileri anımsatarak, “Türkiye'de anayasal kurumların görevini yapması AB'nin iznine bağlı değildir” mesajını verecek.

Milliyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.12.2025
16:57
12 Bingölspor Cephesinde Disiplin Gündemi
12 Bingölspor Cephesinde Disiplin Gündemi
Tartışmaların gölgesinde kalan Silifke Belediyespor–12 Bingölspor karşılaşmasının ardından disiplin süreci başladı; kulüp, başkan Özturan ve bir futbolcu PFDK'ya sevk edildi.
24.12.2025
16:36
Bingöl`deki silahlı saldırı olaylarıyla ilgili 2 şüpheli tutuklandı
Bingöl'deki silahlı saldırı olaylarıyla ilgili 2 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de meydana gelen iki ayrı silahlı saldırı olayıyla ilgili gözaltına alınan ve işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
24.12.2025
16:34
Hayatını kaybeden Uzman Çavuş Arı, son yolculuğuna uğurlandı
Hayatını kaybeden Uzman Çavuş Arı, son yolculuğuna uğurlandı
Kuzey Irak harekât alanında görev yapan ve hayatını kaybeden Piyade Uzman Çavuş Taner Arı, memleketi Bingöl'de son yolcuğuna uğurlandı
24.12.2025
16:33
Jandarma trafik ekiplerinden kış lastiği denetimi
Jandarma trafik ekiplerinden kış lastiği denetimi
Bingöl-Erzurum yolunda jandarma trafik ekipleri kış lastiği denetimi yaptı.
24.12.2025
16:32
Pasaport, ehliyet, aile cüzdanı gibi belgelere yüzde 19 zam
Pasaport, ehliyet, aile cüzdanı gibi belgelere yüzde 19 zam
Pasaport, sürücü belgesi ve aile cüzdanı gibi değerli kâğıt ücretlerine 2026 yılı itibarıyla yüzde 19 oranında zam yapıldı. Artış oranının, yüzde 25,49 olarak açıklanan yeniden değerleme oranının altında kaldığı belirtildi.
23.12.2025
20:56
Bingöl`de ürküten tablo! Uyuşturucu rakamları dikkat çekti
Bingöl'de ürküten tablo! Uyuşturucu rakamları dikkat çekti
Sentetik haplar, esrar ve kokain… Güvenlik güçlerinin 7 günlük bilançosu, uyuşturucunun ulaştığı tehlikeli boyutu gözler önüne serdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın