Bahçeli: oy kaybı yok, seçimle test edin
Referandum sonuçlarını değerlendiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin oy kaybettiği şekkindeki yorumlara tepki gösterdi. 'Büyük oranda oy baybetmedik' diyen Bahçeli, bunu görmek için de seçim istedi.
21 EYLÜL 2010 SALI 13:20 |
0 |
2059 |
0 |
|
AA |
aa |
|
Bahçeli referandum sonuçlarını düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi.
Bahçeli basın açıklamasında şunları kaydetti:
MHP linç edilmekle karşı karşıya kaldı. 'MHP referandumda en fazla darbeyi alan partidir', 'önemli ölçüde tabanını kaybetmiştir', 'kalelerini kaybetmiştir ve muhtemel seçimde barajı aşıp aşamayacağı tehlikesi vardır' gibi yorumlara maruz kalmıştır.
Burada yapılan bir referandumdur. Referandumda kullanılan oy; Beyaz ve kahverengidir. Beyaz 'Evet' kahverengi 'Hayır'dı. Sayın Başkana'In bazı açıkhava toplantılarında, özellikle İstanbul'da yaptıkları mitingde, 'Referandumda verilecek oy partileri bağlamaz. Çünkü oy pusulasında parti amblemkeri yoktur. Ya 'Evet' kullanılacaktır. Ya 'Hayır' kullanılacaktır' diyerek, AKP'nin bir güven oylamasına muhatap olamamsı gerektiğini, referandumun bir AKP projesi olmadığını, defalarca tekrarlayarak konuşmasına rağmen, Sayın Başbakan'la çok sıkı fıkı olan bu kişilerin hemen oy pusulası üzerinde nerede MHP'nin yazıldığını görerek, Böyle bir 'Yüzde 42'nin içerisinde MHP ancak yüzde 6-7 civarındadır' diyerek bir hükme varmaları, gerçekten Türkiye açısından basın ahlakı açısından büyük bir talihsizliktir.
'Hayır' pusulasının üzerine, tercih mührü nereye vurulursa CHP'ye yazlıyor. Nereye vurulursa MHP'ye yazılıyor, bunu anlamak oldukça zordur. Bu bakımdam yapılmış olan değerlendirmeler bilimsel gözükmüyor.
Eğer bunu çok ciddi anlamda bir analize tabi tutmak istiyorsak, buradan çağrım olacaktır. YSK çok kısa bir süre içerisinde referandumun köy ve mahalle esasına sandıkları da değerlendirerek kamuoyunu geniş kapsamlı bilgilendirmesinde yarar vardır. Referandumun hangi il ve ilçede, hangi oranda 'Evet' veya 'Hayır' tercihine yönelik sonucu elde edebilmek için bunun sağlıklı yolu köy ve mahalle esasına göre sandıkların sonuçlarını YSK'nın kamuoyuyla paylaşması ve bunu bir evvelki herhangi bir seçimle bir karşılaştırma yaparak, hangi siyasi partinin hangi köy ve mahallede veya ilçede veya ilde, oylarında ne kadar bir kaybolma olmuştur bunu çok daha iyi görmek mümkün olabilir.
Ancak birden Türkiye genelinde bu analizler yapılmadan, bazı kamuoyu araştırma kuruluşlarının daha önceki açıklamaları doğrultusunda MHP referandum oylamasında 'Hayır' oylarından dolayı Türk siyasi hayatında mahkum etmeleri çok doğru ve sağlıklı olmamıştır. MHP bu yönüyle bir oy kaybına büyük oranda uğradığı kanatinde değiliz. Ortaya çıkan sonuçlar iyi değerlendirildiği takdirde bu kanaate varacağımız çok açıktır.
MHP bir teklif sunmaktadır. Teklifimiz şudur: Eğer bu basın mensupları ve TV yorumcuları, siyasi partilerden bazı kesimler MHP'nin durumunu yakından görüp analiz etmek istiyorlarsa, bunu zihinleri bulandırmadan bir erken seçime giderek MHP'nin ne oranda siyasi hayatta olduğunu test etmeleri daha doğru bir yaklaşımdır.
Sayın basın mensupları ve kıymetli televizyon yorumcuları, şimdi soruyorum. AKP'nin amblemini evette görmüyorsunuz da, hayırda MHP'nin amblemini görmeyen, yüzde 42'yi CHP'ye kaydırmakla hangi siyasi projenin adımını atıyorsunuz. Bunu açıklamanızı bekliyoruz. Bu açıdan zihin bulanıklığı yaşanmaktadır.
Haber 7
|
18.06.2026 14:28
 |
HÜDA PAR'dan Bingöl-Adaklı Yolu İçin Acil Çağrı |
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Adaklı ziyaretinde ilçe merkezi ve köylerdeki sorunları gündeme taşıdı. Bingöl-Adaklı yolunun yıllardır çözüm beklediğini belirten Emiroğlu, yetkililere çağrıda bulunarak, 'Bu yol binlerce vatandaşın kullandığı hayati bir güzergâh. Yaşanan mağduriyet artık sona ermelidir' dedi. |
|
18.06.2026 13:49
 |
Bingöl'ün mayıs ayı konut satış verisi açıklandı |
Türkiye genelinde konut satışları mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre gerilerken, Bingöl'de 175 konut satışı gerçekleşti. Veriler, bölgede en fazla konut satışının Elazığ'da yapıldığını ortaya koydu. |
|
18.06.2026 13:31
 |
Komşu illerden gelip Bingöl'de dileniyorlar! Zabıta yakalayıp cezayı kesti! |
Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin kent merkezinde gerçekleştirdiği denetimlerde 2'si çocuk 9 kişi dilencilik yaptığı gerekçesiyle yakalandı. Şahıslardan 7'sinin Bingöl dışından geldiği belirlenirken, toplam 8 bin 820 TL idari para cezası uygulandı. |
|
18.06.2026 01:39
 |
Efrayim Bebek İçin Bir Gecede 2 Milyon TL Bağış Toplandı |
Bingöl'de SMA Tip-1 hastalığıyla mücadele eden Efrayim Gökalp'in tedavisine destek amacıyla düzenlenen bağış programında 2 milyon TL yardım toplandı. Sosyal medya platformu X üzerinden gerçekleştirilen canlı yayında hayırseverler destek için adeta seferber oldu. |
|
18.06.2026 00:52
 |
Acı haber yasa boğdu! 15 Yaşındaki genç hayatını kaybetti |
Adana'da serinlemek amacıyla girdiği sulama kanalında akıntıya kapılan 15 yaşındaki Harun Dalçek, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Hayatını kaybeden gencin Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Yayağansöğüt köyü nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. |
|
18.06.2026 00:51
 |
Genç Belediye Meclisi Olağanüstü Toplanıyor |
Genç Belediye Meclisi, İlçe Kaymakamı Muhammet Güzel'e Fahri Hemşehrilik Beratı verilmesi gündemiyle olağanüstü meclis toplantısı yapma kararı aldı. Teklifin kabul edilmesi halinde, Genç ilçesi tarihinde ilk kez bir kişiye Fahri Hemşehrilik Beratı verilmiş olacak. |
|
|