KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Temmuz 2025 Cuma
°C

Bahçelievler'de yol kapatma eylemi

Bingöl’de tozdan bunalan mahalleli yolu trafiğe kapatarak eylem yaptı. Alana belediyeden yetkililerin gelmesini isteyen mahalle sakinleri, ateş yakarak belediyeyi protesto etti.

Bahçelievler`de yol kapatma eylemi
23 HAZİRAN 2014 PAZARTESİ 00:08
0
2400
1
AA aa

Bingöl Belediyesi tarafından yürütülen üstyapı çalışmaları devam ediyor. Belediye şehrin ortak alanı olduğu için çarşı çalışmaları çarşı merkezinde yoğunlaştırdı. Üstyapı çalışmaları devam ederken, Bahçelievler Mahallesi sakinleri, tozdan etkilendiklerini ileri sürerek, Fuzuli Caddesini çift taraflı trafiğe kapattı. Olaya Belediye ve polis kayıtsız kalınca, mahalleli yol ortasında ateş yaktı. Alevler kısa sürede yükselirken, mahalleli belediye lehine slogan atarak, protesto gösterisinde bulundu.

“ALLAH BUNU KABUL EDER Mİ?”

Belediyenin üstyapı çalışmaları kapsamında Fuzuli Caddesinde çalışma başlatmasını isteyen mahalle sakinlerin Hüsniye Atala, belediye yetkililerine sitem etti. Yoldan yayılan tozlardan çocukların astım olduğunu ifade eden Atala:“Ara sokakları dahi yapmışlar ama burası ana cadde olmasına rağmen çalışma yapmadılar. 2 yaşındaki çocuk bile astım olmuş. Allah bunu kabul eder mi?” diye konuştu.

“BİZ ÇANTADA KEKLİK DEĞİLİZ”

Mahalle sakinlerinden Mehmet Ağır ise, hükümetin Bingöl'e yatırım yapmadığını ileri sürerek, yerel yönetimlerin Bingöl'de özellikle 4 mahalleyi çantada keklik olarak gördüğünü söyledi.

Ağır: “Zenginlere yatırım yapıp, fakirleri eziyorlar. Ben buradan Başbakan'a sesleniyorum; gel Bingöl'deki yolları gör. Yeni Mahalle, Mirzan Mahallesi, Bahçelievler ve Kültür Mahallesi' AK Partili olduğu için Belediye Başkanı bunlara yardım yapmıyor. Çünkü bunlar çantada kekliktir. Biz buradaki milletvekili, bakan ve il başkanını tanımıyoruz. Biz Başbakanı tanıyoruz. Yeni Mahalle, Mirzan, Bahçelievler ve Kültür Mahallelerine destek versin. Başbakandan ricamız milletvekili, bakan ve il başkanına bu durumları söylesin. Çünkü bunlar bizi keklik olarak görüyor. ‘yem atarız oy verirler. Nasıl olsa garibandırlar' diyorlar. Biz yem değiliz. Yarın Cumhurbaşkanlığı seçimi var. O zaman tepkimizi gösteririz” şeklinde konuştu.

Yaklaşık bir saat eylemi sürdüren mahalle sakinleri, olay yerine belediyeden yetkililer gelmeyince olaysız bir şekilde dağıldı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
zafer kara (@Misafir_17488)
23 Haziran 2014 Pazartesi 17:05
mahelle muhtarı belediyeden aldıkları maaştan vaz geçsin halk ı enayi yerine kullanmalrına hakları yok bu sorunları muhtarlar dile getirmeli
10.07.2025
18:41
Bingöl`de 60 dönüme 400 konteynerlik geçici barınma alanı
Bingöl'de 60 dönüme 400 konteynerlik geçici barınma alanı
Bingöl'de 'Mehmetçik AFAD Destek Üssü Geçici Barınma Alanı' kurulması için protokol imzalandı. Kurulacak alanda yaklaşık 400 konteynerin yer alacağı bilgisini paylaşan Vali Ahmet Hamdi Usta, Bingöl Belediyesinin altyapı, elektrik ve içme suyu gibi tüm ihtiyaçları karşılayacağını belirtti.
10.07.2025
15:19
Bingöl`de engellilerin tepkisi!
Bingöl'de engellilerin tepkisi! 'Öncelik hakkımız ihlal ediliyor!'
Bingöl Devlet Hastanesi personel ve yönetimine defalarca uyarıda bulunmalarına rağmen herhangi bir düzelme olmadığı gibi bir muhatap da bulamadıklarını savunan Bingöl Engelliler Platformu Sözcüsü Belgin, çözüm çağrısında bulundu ve Vali Ahmet Hamdi Usta'dan destek talep etti.
10.07.2025
14:54
Aile hekimleri için yeni düzenleme! O süre uzatıldı
Aile hekimleri için yeni düzenleme! O süre uzatıldı
Aile Hekimliği Yönetmeliği'nde yapılan yeni düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni düzenlemeye göre, muayeneye gitmeyen hasta nedeniyle kesilen maaşlarda süre kriteri 6 aydan 1 yıla çıkarıldı. İşte tüm detaylar...
10.07.2025
14:39
6 ay içinde alınmazsa devlet satışa çıkaracak!
6 ay içinde alınmazsa devlet satışa çıkaracak!
Sahipsiz ve trafikten men edilen araçlarla ilgili satış süreci yeniden şekillendi. Milli Emlak Genel Tebliği'nde yapılan değişiklikle, 6 ay içinde teslim alınmayan araçlar doğrudan satışa çıkacak.
10.07.2025
13:12
Bingöl`de KGYS kameralarıyla ortalama hız tespiti başladı
Bingöl'de KGYS kameralarıyla ortalama hız tespiti başladı
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), trafik güvenliğini sağlamak amacıyla ortalama hız denetimlerini genişletiyor. Bugünden itibaren Bingöl dahil 9 ilde Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarıyla ortalama hız kontrolleri başlatıldı.
10.07.2025
00:48
Bingöl`de Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kuruluyor
Bingöl'de Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kuruluyor
Söz konusu bölge, Bingöl Üniversitesi'nin koordinasyonunda faaliyet gösterecek ve kentte Ar-Ge, inovasyon ve girişimcilik ekosisteminin gelişmesine katkı sağlayacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın