KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Haziran 2026 Salı
°C

Bakan çelik:sigarayı önce öğretmenler bırakmalı

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ''Sigara yasağını önce biz öğretmenler ve eğitimciler olarak kendimizde uygulamalıyız'' dedi

Bakan çelik:sigarayı önce öğretmenler bırakmalı
25 OCAK 2008 CUMA 11:30
0
1200
0
AA aa
Bakan Çelik, ''kamu hizmet binalarının, koridorları dahil olmak üzere her türlü eğitim, sağlık, ticaret, sosyal, kültürel,spor, eğlence ve benzeri amaçlı özel hukuk kişilerine ait olan binaların kapalı alanları ile okul, dershane ve kursların açık alanlarında'' sigara içilmesini yasaklayan 5727 Sayılı Tütün ve Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanunda Değişlik Yapılması Hakkında Kanun'u değerlendirdi.
Sigara konusunda, bu kanun çıkmadan çok önce okullara yönelik uyarılarda bulunduğunu ifade eden Çelik, şöyle konuştu:
''Hatırlarsanız 'bu bakan kendini 4. Murat zannediyor' dediler. Biz o zaman dedik ki, görünür hiçbir yerde sigara içilmeyecek. Öğretmenler odasında içilmeyecek. Daha önce gönderdiğimiz genelgeyle öğretmen odasında sigara içmeyi yasakladık. 'Ya öğretmenler odası ikiye bölünecek ya da içilmeyecek, sigara içme yerleri olacak' dedik... Ama bu kanun işi kökten çözüyor. Bakın İngiltere'de bu yasak vardı. Önce biraz tepki toplamış. Bir baktık ki dışarıda insanlar binaların önüne çıkmışlar dışarıda sigara içiyorlar. Bu caydırıcıdır. Yani bu kanun sigara içenlere eziyet etmek için çıkarılmış bir yasa değil ama caydırıcıdır. Zamanla göreceksiniz bir ofiste 10 kişi sigara içiyorsa belki bu 2'ye, 3'e inecek.''
Sigara yasağının ''ciddi anlamda caydırıcı etkisi olacağını'' anlatan Çelik, eğitimcilerin her yönüyle topluma örnek olmaları gerektiğini ifade etti. Çelik, ''Bu sigara yasağını önce biz öğretmenler ve eğitimciler kendimizde uygulamalıyız. Siz elinizde sigara dolaşıyorsunuz, 'Çocuğum niye sigara içiyorsun' diyorsunuz. Bu inandırıcı olmaz. Onun için eğitimciler bu zararlılara karşı mücadelede herkesin önünde olmak zorundadır. Öğretmen arkadaşlarımın bu konuda herkesten daha hassas davranacaklarına inanıyorum'' dedi.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.06.2026
00:09
Berdibek`in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu:
Berdibek'in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu: 'Artık yokum'
AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek'in, 12Bingölspor'un eski Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan'ı yeniden göreve dönmesi için ziyaret etmesi, spor camiasında umut oluşturdu. Ancak Bingöl Online'a konuşan Özturan, dönüş ihtimalini kesin ifadelerle reddetti.
30.06.2026
00:08
Bingöl`de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl'de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl Fotoğraf ve Sinema Derneği Başkanı Kenan Nihat Elçi, halk arasında 'Çukurbaşlı kara yılanı' olarak bilinen iki erkek yılanın dişi için verdiği mücadeleyi görüntüledi. Elçi, mücadele sırasında her iki yılanın da boyun kısmında yaralanmalar oluştuğuna dikkat çekti ve vatandaşları uyardı!
30.06.2026
00:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda 54 gramdan fazla esrar ile 9 kök kenevir ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklanırken, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
30.06.2026
00:06
Bingöl`ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi`nde temsil etti
Bingöl'ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi'nde temsil etti
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne kentinde düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, zirvede edinilen bilgi ve deneyimleri Bingöl'deki emlak sektörü temsilcileriyle paylaşacaklarını belirterek, sektörün daha güçlü ve kurumsal bir yapıya kavuşması için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.
30.06.2026
00:05
Genç`te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç'te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç Belediyesi'nin ilçeye kazandıracağı Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi Projesi'nde yapım çalışmaları başladı. Yaklaşık 400 öğrenci kapasiteli merkezin, 2026-2027 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi hedefleniyor.
30.06.2026
00:04
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Zorunlu trafik sigortasında hasar, onarım ve tazminat süreçlerini baştan sona değiştirecek yeni düzenleme 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giriyor. Araç değer kaybı başvuruları otomatik yapılacak, orijinal parça kullanımına yeni kurallar getirilecek, ağır hasarlı araçlar ve kaza yerini terk eden sürücüler için daha sıkı uygulamalar devreye alınacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın