KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Nisan 2026 Cumartesi
°C

Bakan cevdet yılmaz'dan anayasa kıyaslamasına tepki

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, 'Halkın özgürce seçtiği ve adil seçimle oluşturduğu bir Meclisin yaptığı Anayasa ile darbe dönemlerinde yapılmış Anayasanın karşılaştırılmaması gerektiğini' söyledi.

Bakan cevdet yılmaz`dan anayasa kıyaslamasına tepki
29 NİSAN 2010 PERŞEMBE 08:38
0
1604
0
AA aa
TBMM Genel Kurulunda, Anayasa değişikliği teklifinin 'Ekonomik ve Sosyal Konsey' ile ilgili maddesi üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Yılmaz, 2003-2009 döneminde Türk ekonomisinin performansının yüksek olduğunu ifade etti.


Milli gelir artarken, bununla eş zamanlı olarak ülkenin klasik sorun olan 'enflasyon canavarının' unutulduğunu, ayrıca yüksek büyüme ve istikrarın sağlandığını kaydeden Yılmaz, 'Son yıllarda siyasi istikrara, mali disiplin, güçlü ve iyi düzenlenmiş finans piyasasıyla, ülkemiz ekonomik krizi son derece başarılı şekilde atlatmıştır' dedi.


Yılmaz, 2009 yılının son çeyreğinde AB'deki en yüksek büyümeyi Türkiye'nin sağladığını ifade ederek, şöyle konuştu:
'Bir çok ülkenin ekonomik krizle boğuştuğu, IMF kapılarında dolaştığı, kurtarma paketleri aradığı bugünlerde ülkemizin, halkımızın 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana yaşanan en büyük felakette son derece rahat şekilde krizi atlatmasını takdir etmenizi beklerdim.
 
Türkiye, inşallah bu yapısıyla önümüzdeki yıllarda çok daha hızlı şekilde gelişmeye devam edecektir. Geçmişte biz kriz çıkarırdık, başkaları yönetirdi. Fakat bu kriz bizden değil, dünyadan kaynaklanan, başkalarının çıkardığı kriz oldu. Fakat biz bunu iyi yönettik, hiçbir destek almadan yönettik. Ne IMF'den ne başka kurumdan, ne mali destek ne de tavsiye almadan süreci başarılı şekilde yönettik, yönetmeye de devam edeceğiz.'


Yılmaz, Ekonomik ve Sosyal Konsey ile ilgili talebin sivil toplum kuruluşlarının talebi olduğunu belirterek, milletvekillerinin bu düzenlemeyi önemsemediğini, sivil toplum kuruluşlarının talebine böyle yaklaşılmasını yadırgadığını söyledi.


'Anayasada hiçbir şekilde dayatma anlayışı olmadığını' ifade eden Yılmaz, 'Halkın özgürce seçtiği ve adil seçimle oluşturduğu bir Meclisin yaptığı Anayasa ile darbe dönemlerinde, askeri yönetim dönemlerinde yapılmış Anayasayı mukayese bile etmemeniz lazım. Bunlar çok farklıdır ve ruhu farklıdır.
 
İçeriğini bir tarafa bırakın, halkın özgür ve adil bir seçimle oluşturduğu bir Meclis ile olağanüstü dönemlerde atanmış kişilerin oluşturduğu Meclis kıyas kabul etmez' dedi.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.04.2026
04:35
12Bingölspor`a çirkin saldırı!
12Bingölspor'a çirkin saldırı!
U14 Gelişim Ligi Play-Off'ta Diyar İnter'i 2-1 mağlup ederek tur atlayan 12Bingölspor'un altyapı oyuncuları maç sonrası saldırıya uğradı. Yeşil Beyazlı Kulüp, 10 sporcunun hastanelik olduğunu açıklarken, olayın farklı yansıtılmasına tepki gösterdi.
04.04.2026
02:49
Bingöl`de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl'de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, TAKE Projesi kapsamında sebze üreticilerine yönelik yüzde 50 hibeli fide desteği başvurularının 6 Nisan itibarıyla başlayacağını duyurdu.
04.04.2026
02:36
SP Lideri Arıkan Bingöl`den seslendi;
SP Lideri Arıkan Bingöl'den seslendi; 'Erken Seçim Şart'
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Bingöl'de yaptığı açıklamada ekonomik şartlar ve toplumsal kutuplaşmanın yönetilemez noktaya geldiğini savunarak erken seçim çağrısında bulundu.
04.04.2026
02:00
Gençliğin
Gençliğin 'Abisi' Arif Kaya İlçe Müdürü Oldu
Genç ilçesinde uzun yıllar Spor Eğitim Uzmanı olarak görev yapan Arif Kaya, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü görevine getirildi. Kaya'nın görevlendirmesi spor camiasında memnuniyetle karşılandı.
04.04.2026
01:26
HÜDA PAR`dan İmar Talebine Ret:
HÜDA PAR'dan İmar Talebine Ret: 'Emsal Oluşturur'
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, Genç Belediye Meclisi'nde gündeme gelen parsele özel imar talebine iki ayrı toplantıda da ret oyu verdiklerini açıkladı. Talebin ise diğer partilerin oylarıyla kabul edildiği belirtildi.
04.04.2026
01:02
Zikte Sürkap Gelecek Yol Haritasını Belirledi
Zikte Sürkap Gelecek Yol Haritasını Belirledi
Zikte Sürkap Platformu'nun 2025–2026 değerlendirme toplantısında hem geride kalan yılın çalışmaları masaya yatırıldı hem de yeni döneme ilişkin hedefler netleştirildi. Toplantıda özellikle eğitim ve sosyal yardımlaşma faaliyetleri öne çıktı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın