KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Kasım 2025 Cuma
°C

Bakan duyurdu! 750 TL'yi aşan fatura ikiye katlanacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, ilk kez şubat ayında uygulanmaya başlanan kademeli faturalandırmada sübvansiyon sınırının ekim ayı içerisinde değişeceğini duyurdu. Halihazırda 5 bin kilovat saat olarak belirlenen sübvansiyon limitinin 3 bin kilovat saate düşürüleceği iddia ediliyor. Söz konusu değişikliğin yapılması halinde 750 TL'yi aşan elektrik faturaları otomatik olarak 1500 TL seviyesine yükseltilecek.

Bakan duyurdu! 750 TL`yi aşan fatura ikiye katlanacak
05 EKİM 2025 PAZAR 20:50
7
1376
2
AA aa

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, CNN Türk'te katıldığı programda elektrik faturalarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Bayraktar, elektrik tarifesine kış aylarda doğrudan bir zam yapılmayacağını belirtse de, halihazırda uygulanmakta olan sübvansiyon sınırının değişeceğini belirtmesiyle birlikte milyonlarca hanede 'örtülü zam' telaşına neden oldu. 

FATURALAR İKİYE KATLANABİLİR 

İlk kez bu yılın şubat ayında yürürlüğe alınan uygulama ile yıl içerisinde tüketimi 5 bin kilovat saati aşan hanelere elektrik tarifesinde sübvansiyon verilmeyeceği belirtilmişti. 

Bir başka deyişle, halihazırda elektrik faturası aylık 1.250 TL'yi aşan kullanıcılar, herhangi bir devlet desteği alamadıkları için söz konusu faturayı yaklaşık 2 bin 500 TL olarak ödemek zorunda kalıyor. Bakan Bayraktar, 5 bin kilovat saat olarak belirlenen sınırın ekim ayı içerisinde değişeceğini açıklarken, enerji kulislerinde sübvansiyon sınırının 3 bin kilovat saate kadar düşürülmesi bekleniyor.

'750 TL'Yİ AŞAN FATURA İKİYE KATLANACAK' 

2024 yılında tüketimi 5 bin kilovat saati aşan aboneleri, 2025 yılında destekten çıkardıklarını belirten Bakan Bayraktar, "Bu yaklaşık 1.2 milyon haneydi, şimdi bu yıl ekim ayının sonuna kadar yeni bir limit belirlemeyi planlıyoruz" ifadelerini kullanırken, değişiklik sonrası milyonlarca hanenin faturası ikiye katlanacak. 

Yürürlükte olan 5 bin kilovat saat, Türkiye genelinde ortalama aylık 1.250 TL'lik bir kullanıma karşılık gelirken, bu sınırın 4 bin kilovat saate düşürülmesi 1.000 TL, 3 bin kilovat saate düşürülmesi ise sübvansiyon sınırını 750 TL'ye çekecek. 

Yapılacak düzenlemeyle birlikte, bu sınırı aşan faturalarda yaklaşık yüzde 50 oranında verilen devlet desteği sıfıra inecek ve elektrik faturaları için ödenen bedel ikiye katlanacak. 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116300)
06 Ekim 2025 Pazartesi 07:29
Daha nasıl zam yapsın yüzde yüz zam işte insanları haraca bağlamışlar kullandığını alıyor birde birde kullanmadığınıda senden alıyor kimse itiraz etmiyor demiyor o zamn 750 altında kullanan da vermesin
20.11.2025
17:41
Bingöl`de Öğretmenler Arası Satranç Turnuvası
Bingöl'de Öğretmenler Arası Satranç Turnuvası
24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen turnuvada öğretmenler kıyasıya mücadele etti.
20.11.2025
15:30
PFDK kararını açıkladı! 12Bingölspor ağır yara aldı
PFDK kararını açıkladı! 12Bingölspor ağır yara aldı
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), 20.11.2025 tarihli 30 sayılı toplantısında, Futbol Disiplin Talimatı'nın 57. maddesi kapsamında sevk edilen 3. Lig sporcularına ilişkin kararlarını açıkladı. 12Bingölspor'un cezası ağır oldu! En büyük cezayı ise 12 Ay ile Umut Dilek aldı.
20.11.2025
14:19
12 Bingölspor Başkanı Özturan`dan Birlik Çağrısı
12 Bingölspor Başkanı Özturan'dan Birlik Çağrısı
TFF'nin yürüttüğü bahis soruşturmasına ilişkin konuşan 12 Bingölspor Başkanı Mehmet Engin Özturan, camiaya 'yan yana durma' çağrısı yaparak hedeflerinin değişmediğini vurguladı: 'Bugün yaşanan hiçbir gelişme, yarın kuracağımız büyük hayallerin önüne geçemeyecektir. 12 Bingölspor'un hedefi her zaman şampiyonluktur.'
20.11.2025
13:59
TÜİK Boşanma İstatistiklerini Açıkladı: Bingöl kaçıncı sırada?
TÜİK Boşanma İstatistiklerini Açıkladı: Bingöl kaçıncı sırada?
En çok hangi iller boşandı? Bingöl listede nerede? TÜİK'in güncel boşanma rakamları hem şaşırttı hem düşündürdü.
19.11.2025
14:19
Akaryakıta zam geliyor! Depoları doldurmak için acele edin!
Akaryakıta zam geliyor! Depoları doldurmak için acele edin!
Motorinin litre fiyatına Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere zam geliyor. Depoları doldurmak için acele edin! İşte yeni zam miktarı ve diğer detaylar…
19.11.2025
12:50
Bingöl merkezli 5 ilde dolandırıcılık operasyonu: 10 tutuklama
Bingöl merkezli 5 ilde dolandırıcılık operasyonu: 10 tutuklama
Nitelikli dolandırıcılık suçuna yönelik Bingöl merkezli 5 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 10 şüpheli tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın