KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Nisan 2026 Çarşamba
°C

Bakan duyurdu! 750 TL'yi aşan fatura ikiye katlanacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, ilk kez şubat ayında uygulanmaya başlanan kademeli faturalandırmada sübvansiyon sınırının ekim ayı içerisinde değişeceğini duyurdu. Halihazırda 5 bin kilovat saat olarak belirlenen sübvansiyon limitinin 3 bin kilovat saate düşürüleceği iddia ediliyor. Söz konusu değişikliğin yapılması halinde 750 TL'yi aşan elektrik faturaları otomatik olarak 1500 TL seviyesine yükseltilecek.

Bakan duyurdu! 750 TL`yi aşan fatura ikiye katlanacak
05 EKİM 2025 PAZAR 20:50
7
1655
2
AA aa

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, CNN Türk'te katıldığı programda elektrik faturalarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Bayraktar, elektrik tarifesine kış aylarda doğrudan bir zam yapılmayacağını belirtse de, halihazırda uygulanmakta olan sübvansiyon sınırının değişeceğini belirtmesiyle birlikte milyonlarca hanede 'örtülü zam' telaşına neden oldu. 

FATURALAR İKİYE KATLANABİLİR 

İlk kez bu yılın şubat ayında yürürlüğe alınan uygulama ile yıl içerisinde tüketimi 5 bin kilovat saati aşan hanelere elektrik tarifesinde sübvansiyon verilmeyeceği belirtilmişti. 

Bir başka deyişle, halihazırda elektrik faturası aylık 1.250 TL'yi aşan kullanıcılar, herhangi bir devlet desteği alamadıkları için söz konusu faturayı yaklaşık 2 bin 500 TL olarak ödemek zorunda kalıyor. Bakan Bayraktar, 5 bin kilovat saat olarak belirlenen sınırın ekim ayı içerisinde değişeceğini açıklarken, enerji kulislerinde sübvansiyon sınırının 3 bin kilovat saate kadar düşürülmesi bekleniyor.

'750 TL'Yİ AŞAN FATURA İKİYE KATLANACAK' 

2024 yılında tüketimi 5 bin kilovat saati aşan aboneleri, 2025 yılında destekten çıkardıklarını belirten Bakan Bayraktar, "Bu yaklaşık 1.2 milyon haneydi, şimdi bu yıl ekim ayının sonuna kadar yeni bir limit belirlemeyi planlıyoruz" ifadelerini kullanırken, değişiklik sonrası milyonlarca hanenin faturası ikiye katlanacak. 

Yürürlükte olan 5 bin kilovat saat, Türkiye genelinde ortalama aylık 1.250 TL'lik bir kullanıma karşılık gelirken, bu sınırın 4 bin kilovat saate düşürülmesi 1.000 TL, 3 bin kilovat saate düşürülmesi ise sübvansiyon sınırını 750 TL'ye çekecek. 

Yapılacak düzenlemeyle birlikte, bu sınırı aşan faturalarda yaklaşık yüzde 50 oranında verilen devlet desteği sıfıra inecek ve elektrik faturaları için ödenen bedel ikiye katlanacak. 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116300)
06 Ekim 2025 Pazartesi 07:29
Daha nasıl zam yapsın yüzde yüz zam işte insanları haraca bağlamışlar kullandığını alıyor birde birde kullanmadığınıda senden alıyor kimse itiraz etmiyor demiyor o zamn 750 altında kullanan da vermesin
15.04.2026
01:46
Midesinden yarım kilodan fazla uyuşturucu çıktı!
Midesinden yarım kilodan fazla uyuşturucu çıktı!
Bingöl'de polis ekiplerince gerçekleştirilen çalışmada, mide ve bağırsaklarında uyuşturucu madde taşıdığı belirlenen şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
15.04.2026
01:45
SGK`dan emeklilikte yeni denetim: Yurtdışı tatili yapanların primleri silinebilir
SGK'dan emeklilikte yeni denetim: Yurtdışı tatili yapanların primleri silinebilir
Sosyal Güvenlik Kurumu'nun emeklilik başvurularında uygulamaya aldığı yeni inceleme dikkat çekti. Sigortalı çalışırken yurtdışına çıkan kişilerden, o tarihlerde izinli olduklarını gösteren işyeri belgeleri talep ediliyor. Belgelerin sunulamaması halinde ilgili dönemlerin prim günleri silinebiliyor.
15.04.2026
01:44
Bingöl`de Hacı Adaylarına Kapsamlı Eğitim
Bingöl'de Hacı Adaylarına Kapsamlı Eğitim
Bingöl İl Müftülüğü tarafından düzenlenen iki günlük hac eğitim seminerine 300'ü aşkın hacı adayı katıldı. Programda hac ibadetine ilişkin dini, sağlık ve uygulamaya yönelik kapsamlı bilgilendirme yapıldı.
14.04.2026
13:51
Bingöl Stadyumu için Yozgat modeli!
Bingöl Stadyumu için Yozgat modeli!
Gençlik ve Spor Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre; yenilenecek Bingöl Şehir Stadyumu için Yozgat modeli uygulanacak. Kapasitesi 8 Bin olacak, mevcut yere inşa edilecek! Diğer detaylar ise şöyle;
14.04.2026
12:23
Bingöl`de Soğuk Hava Lastik Değişimini Geciktirdi
Bingöl'de Soğuk Hava Lastik Değişimini Geciktirdi
Bingöl'de mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle sürücüler yazlık lastiklere geçişi erteledi. Lastikçilerde beklenen yoğunluk oluşmazken, mevsimine uygun lastik kullanımının önemine dikkat çekiliyor.
14.04.2026
12:03
Bingöl`de bir hastanın safra kesesinden 2 Bin 67 taş çıkarıldı
Bingöl'de bir hastanın safra kesesinden 2 Bin 67 taş çıkarıldı
Bingöl Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen kapalı safra kesesi ameliyatında bir hastadan 2 bin 67 taş çıkarıldı. Doktorlar, bu denli yüksek sayının oldukça nadir görüldüğünü belirtti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın