KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Temmuz 2025 Cuma
°C

Bakan Hulusi Akar'dan 'kimyasal silah' tepkisi:

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 'Türk Silahlı Kuvvetleri kimyasal silah kullanıyor' iddiasına sert tepki gösterdi. Bakan Akar TSK envanterinde kimyasal silah olmadığını belirtti ve 'alçakça bir iftira' dedi.

Bakan Hulusi Akar`dan `kimyasal silah` tepkisi:
25 EKİM 2022 SALI 13:25
0
2895
0
AA aa

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TSK'nın kimyasal silah kullandığı iddialarına tepki gösterdi, "Bir iddia değil, son derece alçakça bir iftira" dedi. Milliyet'in haberine göre Kabine toplantısının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Bakan Akar şunları söyledi:

(TSK'ya yönelik 'kimyasal silah' iddiası) TSK envanterinde kimyasal silah yok. Böyle bir şey söz konusu değil. Aslında maksatları, niyetleri ortada; Ne zaman terör örgütü çöküş sürecine girdi, büyük kayıplar vermeye başladı, bir çıkış yolu, yöntemi olarak iftira, karalama yoluna gitmeye çalıştılar. Türk Silahlı Kuvvetlerinin başarısını karalamaya, insanların zihninde bulanıklık oluşturmaya çalışıyorlar. Özellikle yurt dışında bir algı oluşturmaya yönelik 'çamur at izi kalsın' anlayışından hareketle, ne ahlaki, ne hukuki, ne insani değerlere uymayacak söylemlerde bulunuyorlar, iftira atıyorlar. Bunların kabul edilmesi asla söz konusu değil. Bizim uluslararası hukuka saygımız, bunun da ötesinde inançlarımız, insani, manevi değerlerimiz var. Biz uluslararası hukuk ötesinde, uygulamalar yapıyoruz.

Alçakça iftira

Bir iddia değil, son derece alçakça bir iftira. Operasyonlarında Mehmetçik, sivillere, masum insanlara, tarihi, dini, kültürel yapılara, çevreye zarar gelmemesi için diğer hiçbir ülke ordusunun göstermediği duyarlılığa sahip. Hem planlama hem icra safhasında bu duyarlılığı gösteriyoruz. Bununla ilgili ülkemizin, bu vatanın evlatlarının, anayasal kurumlarının açık ve net şekilde tavrını göstermesi, tarafını belli etmesi lazım. Buna müsaade etmemeleri lazım. Şu ana kadar da siyasi partiler, kuruluşlar ciddi şekilde bu iddiaları lanetlediler.

 

İnternethaber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.07.2025
18:17
Türkiye Denizcilik zirvesinde Bakanlıktan Onur Ödülü
Türkiye Denizcilik zirvesinde Bakanlıktan Onur Ödülü
Türkiye denizcilik sektöründe önemli katkıları bulunan armatör ve tersaneci Cengiz Kaptanoğlu, 'Denizcilik Sektörünün Duayeni' ödülüne layık görüldü. Kaptanoğlu ödülü Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun elinden aldı.
03.07.2025
17:54
En düşük SSK ve Bağ-Kur maaşı belli oldu
En düşük SSK ve Bağ-Kur maaşı belli oldu
Temmuz 2025'te uygulanacak en düşük SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı açıklandı. Bu rakam, kök maaşı yüzde 16,67 zamlandığında 16 bin 881 TL'nin altında kalan 4 milyon 11 bin emekliyi kapsıyor.
03.07.2025
17:50
Bingöl`de ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'de ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'ün Genç ilçesinde şüphe üzerine durdurulup üst araması yapılan şahsın üzerinden ruhsatsız silah ele geçirildi.
03.07.2025
17:28
Bingöl Umut Kervanı`ndan 8 milyon TL`lik yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan 8 milyon TL'lik yardım
Yıldız: 'Yardım, toplumsal eşitsizlikleri azaltmaya ve insan haklarını korumaya yardımcı olur. İyilik yapmak, mutluluğu artırmanın yanı sıra bireylerin depresif duygularını ve anksiyetelerini de azaltmaktadır.'
03.07.2025
17:14
ÖTV arttı zam geldi! Hangi ürünlerin fiyatı artacak
ÖTV arttı zam geldi! Hangi ürünlerin fiyatı artacak
Bugün açıklanan Haziran ayı enflasyon rakamıyla birlikte ÖTV yani Özel Tüketim Vergisi de otomatik olarak güncellendi. İlk 6 aylık Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) doğrultusunda yapılan otomatik artış oranı yüzde 15,71 olarak belirlendi. Peki hangi ürünlere ne kadar zam geldi? İşte detaylar...
03.07.2025
14:58
Yedisu`da altyapı çalışmaları
Yedisu'da altyapı çalışmaları
Bingöl'ün Yedisu Kaymakamlığınca başlatılan alt ve üstyapı çalışmaları devam ediyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın