KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Şubat 2026 Cumartesi
°C

Bakan Hulusi Akar'dan 'kimyasal silah' tepkisi:

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 'Türk Silahlı Kuvvetleri kimyasal silah kullanıyor' iddiasına sert tepki gösterdi. Bakan Akar TSK envanterinde kimyasal silah olmadığını belirtti ve 'alçakça bir iftira' dedi.

Bakan Hulusi Akar`dan `kimyasal silah` tepkisi:
25 EKİM 2022 SALI 13:25
0
3792
0
AA aa

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TSK'nın kimyasal silah kullandığı iddialarına tepki gösterdi, "Bir iddia değil, son derece alçakça bir iftira" dedi. Milliyet'in haberine göre Kabine toplantısının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Bakan Akar şunları söyledi:

(TSK'ya yönelik 'kimyasal silah' iddiası) TSK envanterinde kimyasal silah yok. Böyle bir şey söz konusu değil. Aslında maksatları, niyetleri ortada; Ne zaman terör örgütü çöküş sürecine girdi, büyük kayıplar vermeye başladı, bir çıkış yolu, yöntemi olarak iftira, karalama yoluna gitmeye çalıştılar. Türk Silahlı Kuvvetlerinin başarısını karalamaya, insanların zihninde bulanıklık oluşturmaya çalışıyorlar. Özellikle yurt dışında bir algı oluşturmaya yönelik 'çamur at izi kalsın' anlayışından hareketle, ne ahlaki, ne hukuki, ne insani değerlere uymayacak söylemlerde bulunuyorlar, iftira atıyorlar. Bunların kabul edilmesi asla söz konusu değil. Bizim uluslararası hukuka saygımız, bunun da ötesinde inançlarımız, insani, manevi değerlerimiz var. Biz uluslararası hukuk ötesinde, uygulamalar yapıyoruz.

Alçakça iftira

Bir iddia değil, son derece alçakça bir iftira. Operasyonlarında Mehmetçik, sivillere, masum insanlara, tarihi, dini, kültürel yapılara, çevreye zarar gelmemesi için diğer hiçbir ülke ordusunun göstermediği duyarlılığa sahip. Hem planlama hem icra safhasında bu duyarlılığı gösteriyoruz. Bununla ilgili ülkemizin, bu vatanın evlatlarının, anayasal kurumlarının açık ve net şekilde tavrını göstermesi, tarafını belli etmesi lazım. Buna müsaade etmemeleri lazım. Şu ana kadar da siyasi partiler, kuruluşlar ciddi şekilde bu iddiaları lanetlediler.

 

İnternethaber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.02.2026
03:36
Bingöl Şehir Stadyumu`nda İhale Takvimi Netleşti
Bingöl Şehir Stadyumu'nda İhale Takvimi Netleşti
AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Bingöl Şehir Stadyumu projesinde zemin etüdü ve proje ihalelerinin mart ayında gerçekleştirileceğini açıkladı.
27.02.2026
03:35
Bingöl`ün Sağlık Kadrosuna 33 Yeni Hekim Atanacak
Bingöl'ün Sağlık Kadrosuna 33 Yeni Hekim Atanacak
Sağlık Bakanlığı'nın 127. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurası kapsamında Bingöl'deki sağlık kuruluşlarına toplam 33 hekim atanacak.
27.02.2026
03:34
B.Ü.`de
B.Ü.'de 'Üretim Yılı' Kapsamında Doğal ve İnovatif Ürün Sunumu
Bingöl Üniversitesi'nde 2026 yılının 'Üretim Yılı' ilan edilmesi kapsamında yürütülen çalışmalar çerçevesinde geliştirilen doğal ve yenilikçi ürünler, Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e tanıtıldı. Çelik, bu tür yenilikçi ve yüksek katma değerli projelerin üniversitenin Ar-Ge kapasitesini güçlendirdiğini dile getirdi.
27.02.2026
03:33
Üniversitelerde Öğrenci Affı Düzenlemesi Yolda
Üniversitelerde Öğrenci Affı Düzenlemesi Yolda
AK Parti Meclis Grubu'nun hazırladığı kanun teklifiyle, 1 Temmuz 2022'den sonra üniversite ile ilişiği kesilen öğrencilerin yeniden eğitime dönmesinin önü açılıyor. Kimleri kapsayacak? İşte detaylar…
27.02.2026
03:32
İmalat Sanayine 100 Milyar TL Destek Paketi
İmalat Sanayine 100 Milyar TL Destek Paketi
İmalat sanayinde faaliyet gösteren KOBİ ve büyük işletmelere yönelik 100 milyar TL büyüklüğündeki finansman ve istihdamı koruma programı başlatıldı. Program kapsamında başvurular 2 Mart 2026 itibarıyla çevrim içi alınacak.
27.02.2026
03:31
Bingöl`de 5 İlçede Eğitime Kar Engeli
Bingöl'de 5 İlçede Eğitime Kar Engeli
Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle Bingöl'de 5 ilçede tüm okullarda, il merkezinde ise taşımalı eğitimde 1 gün süreyle eğitime ara verildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın