KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Ağustos 2026 Cuma
°C

Bakan Kurum açıkladı: 15 bin vatandaşın sorunu çözüldü

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Üsküdar Kirazlıtepe'de önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum Yaklaşık 15 bin vatandaşımızı ilgilendiren sorunu tüm vatandaşlarımızın rızası çerçevesinde 2B problemimizi halletmiş olduk dedi.

Bakan Kurum açıkladı: 15 bin vatandaşın sorunu çözüldü
08 MART 2019 CUMA 06:17
0
2389
0
AA aa

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Üsküdar Kirazlıtepe'de tapu sorunun 57 yıldır çözülmediğini belirterek, "Kirazlıtepe bölgesinde bakanlık olarak belediyemizle işbirliği içinde yapım işine giriyoruz ve yapım sürecini başlatıyoruz. İnşallah önümüzdeki hafta Kirazlıtepe'de temeli atacağız." dedi.

Kurum, Üsküdar Belediyesi'ne düzenlenen etkinlikte, muhtar adaylarıyla bir araya geldi. 

Üsküdar'daki 2B arazileri ve Kirazlıtepe bölgesindeki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi veren Kurum, Kirazlıtepe'de yapılacak projenin ruhsatlarını göstererek, şöyle devam etti: 

"Sayın Başkanımız vatandaşlarımıza söz verdi. O söz neticesinde biz 'mart ayında buraya başlayacağız' dedik. İnşallah önümüzdeki hafta Kirazlıtepe'de temeli atacağız. Bunlar da ruhsatları. Üsküdar'da yıllardır süren 2B sorununu nihayet mutlu sonla bitirdik. Yaklaşık 15 bin vatandaşımızı ilgilendiren bu sorunu tüm vatandaşlarımızın rızası çerçevesinde 2B problemimizi halletmiş olduk. Tüm problemleri etaplar halinde kısım kısım çözüyor olacağız." 

Kirazlıtepe kensel dönüşüm projesinde önemli bir aşamaya geldiklerini, 180 bin metrekare büyüklüğündeki Kirazlıtepe'de 785 hak sahibinin olduğunu belirten 
Kurum, alanda 566 yapının bulunduğunu kaydederek, şöyle konuştu: 

"57 yıldır tapu sorunları çözülmedi. Kirazlıtepe bölgesinde bakanlık olarak biz belediyemizle işbirliği içinde yapım işine giriyoruz ve yapım sürecini başlatıyoruz. Bakanlık olarak bu bölgelere yürütülen uygulamaları hızlı ve etkin bir şekilde yürütülmesi için TOKİ Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı, Üsküdar Belediyesi Başkanlığıyla işbirliği protokolü yaptık. Hızlı bir şekilde örnek bir uygulama yapmak için yola çıktık. 124 blokta zemin artı üçü, dördü geçmeyecek şekilde 184 bin metrekarelik inşaat alanı bulunuyor. Bu dönüşüm projesinin İstanbul'un silüetine, Üsküdar'a ve Kirazlıtepe'ye uygun olması için varımızı, yoğumuzu tüm enerjimizi buraya veriyoruz. Bunları yaparken tamamen vatandaşımızın rızası çerçevesinde yapıyoruz. Vatandaşımız içinde oturacak, hiçbir şekilde mağdur edilmeyecek. Yerinde dönüşüm kapsamında hiçbir hak sahibimizi alanın dışına göndermiyoruz. Sosyal dokuyu koruyacağımız bu projede yüzde 50'yi de yeşil alana ayırıyoruz." 

"İSTANBUL'A 92 MİLYAR LİRALIK YATIRIM YAPTIK"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bakanlık olarak İstanbul'a son 16 yılda 92 milyar liralık yatırım yaptıklarını belirterek, 20 milyar liralık yatırımın da devam ettiğini söyledi. 

Kente yapılacak kamu ve özel sektör yatırımlarının da önünü açtıklarını dile getiren Kurum, "Toplamda 137 milyar liralık 165 adet projenin çevre etki değerlendirme raporunu vermek suretiyle projelerin yapılmasını onayladık." dedi. 

Kurum, İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında bin 442 hektar büyüklüğünde 65 adet riskli alan ilan edildiğini ifade ederek, 245 bin konut ve iş yerinin yıkıldığını, bir taraftan da yapımının sürdüğünü anlattı. 

Kentte bakanlığa bağlı TOKİ tarafından 314 şantiyede 158 bin konut, 52 bin kapasiteli stadyum, 8 hastane, 24 kamu binası yapıldığını belirterek, bunların toplam yatırım bedelinin 49 milyar lira olduğunu kaydetti. 

Bunların büyük bir kısmının da tamamlandığını dile getiren Kurum, yakın zamanda konutların vatandaşlara teslim edileceğini sözlerine ekledi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.08.2026
18:03
Yeni Okul İnşaatından ürküten görüntü!
Yeni Okul İnşaatından ürküten görüntü!
Genç ilçesinde yapımı süren 16 Derslikli İnönü Ortaokulu inşaatından gönderilen fotoğraflarda, bazı betonarme taşıyıcı elemanlarda boşluklar ve açığa çıkan donatı demirleri görülüyor. Görüntüler, yapı kalitesine ilişkin soru işaretleri oluştururken, yetkili kurumların teknik inceleme yapması çağrısı yapıldı.
06.08.2026
17:39
Bingöl`de Alzheimer Hastalarına Akıllı Takip Desteği
Bingöl'de Alzheimer Hastalarına Akıllı Takip Desteği
Bingöl'de kaybolma riski taşıyan Alzheimer hastalarına yönelik başlatılan proje kapsamında ilk etapta 65 kişiye akıllı takip cihazı teslim edildi. Mobil uygulamayla anlık konum takibi yapılabilecek cihazların, olası kayıp vakalarında hastalara daha kısa sürede ulaşılmasını sağlaması hedefleniyor.
06.08.2026
17:28
Bingöl`de Zincirleme Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Bingöl'de Zincirleme Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Bingöl-Muş karayolunda üç aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
06.08.2026
17:04
Arıkan:
Arıkan: 'Konforlu Ulaşım, Güçlü Altyapı İçin Çalışıyoruz'
Kent genelinde devam eden asfalt çalışmalarını sahada inceleyen Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, 'Vatandaş yapılan çalışmayı değil, o çalışmanın hayatına kattığı konforu hatırlar' diyerek, ulaşım yatırımlarında kalıcı ve güvenli çözümleri öncelediklerini söyledi. Arıkan, bu sezon yaklaşık 40 bin ton asfalt serimi gerçekleştirileceğini belirtti.
06.08.2026
16:54
Sigaraya bir ZAM daha!
Sigaraya bir ZAM daha!
Sigara fiyatlarındaki artış sürüyor. Ağustos ayının ilk haftasında JTI grubuna yapılan zammın ardından bu kez PM grubu sigaralara 10 TL zam geldi. Güncellemeyle gruptaki en ucuz sigara 120 TL, en pahalı sigara ise 140 TL'ye yükseldi.
06.08.2026
15:42
Bingöl`de Otomobil Takla Attı: 4 Yaralı
Bingöl'de Otomobil Takla Attı: 4 Yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde kontrolden çıkarak tarlaya savrulan otomobilde bulunan 4 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın