KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Eylül 2026 Perşembe
°C

Bakan Kurum'dan Bingöl Milletvekili Hülakü'ye tepki!

TBMM Genel Kurulu'nda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın 2025 yılı bütçesine ilişkin sunum yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü'ya tepki gösterdi. Bakan Kurum; 'Duyan kendisinin çevre dostu bir milletvekili olduğunu zanneder. Siz gidin önce PKK'nın yaktığı ormanların hesabını sorun. Madem çevreciydiniz, terör örgütü, ülkemizin akciğerlerine kastederken, ormanlarımızı yakarken neden çıkıp tek bir laf etmediniz?' dedi.

Bakan Kurum`dan Bingöl Milletvekili Hülakü`ye tepki!
13 ARALIK 2024 CUMA 15:35
14
4006
5
AA aa

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TBMM genel Kurulu'nda düzenlenen 2025 Merkezi Yönetim Bütçe ve 2023 Kesin Hesap Kanun Teklifi görüşmelerine katıldı ve milletvekillerine sunum yaptı.

Deprem bölgelerinde yürütülen çalışmalara değinen Bakan Kurum: “11 ilimizde 174 ayrı alanda ve toplamda 3 bin 481 şantiyede eş zamanlı olarak iş makinelerimiz dur durak bilmiyor ve bu şantiyelerde tam 182 bin işçi, emekçi, mimar, mühendis kardeşimiz alın teri döküyor. Seçimden önce 'Recep Tayyip Erdoğan bu enkazın altında kalır' diyen muhalefete rağmen 11 ilimizde 453 bin hak sahibi vatandaşımız için inşasını başlattığımız 390 bin ve yerinde dönüşen konutlarımız 29 bin ve iş yerleriyle beraber toplamda 419 bin 35 konutumuzun iş yerimizin inşasını başlattık. 30 Kasım'da da Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle al bayraklarıyla o meydanları dolduran aziz milletimizin destekleriyle dualarıyla da milletimize 155 konutun anahtarlarını teslim ettik. Şu an itibarıyla hak sahibi vatandaşlarımız için inşa edilmesi gereken konutların yüzde doksan üçünün inşası başlamıştır. Yüzde doksan üç. Bu yılsonu itibarıyla yani 20 gün sonra konutların yüzde 45'i de vatandaşlarımıza teslim edilecektir. Siz isteseniz de istemeseniz de 2025 yılı sonu geldiğinde 11 ilde evine girmeyen afetzede kardeşimiz kalmayacak” dedi.

İstanbul Boğazı'ndaki villa yapılaşmasına müsaade etmeyeceklerini de vurgulayan Bakan Kurum, İzmir Körfezi'ne yönelik olarak incelemeleri tamamladıklarını söyledi.

Kurum'dan Hülakü'ye: “Madem çevreciydiniz PKK'ya neden çıkıp tek bir laf etmediniz?”

Bakan Kurum, DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Hülakü'nün konuşmalarına ilişkin şunları söyledi:

 “Siz önce PKK'nın yaktığı ormanlarının hesabını sorun. Madem çevreciydiniz, terör örgütü ülkemizin akciğerlerine kast ederken, ormanlarımızı yakarken, neden çıkıp bir laf etmediniz? O güzelim ormanlar, hayvanları, bitkiler, köyler yanarken neredeydiniz? Biz çevreciliği ne sizden ne de ellerinde Haliç'in çamuru olan ortaklarınızdan öğrenecek değiliz” diye konuştu.

CHP'li Zeybek'e de seslendi

CHP milletvekili Gökhan Zeybek'e de seslenen Kurum, "Bizimle sizin aranızda siyahla beyaz kadar fark var. Siz, Hatay sizi seçmedi diye Hatay'ı unuttunuz, Hataylılara sırtınızı döndünüz. Biz şükürler olsun ki Hatay'da, Adıyaman'da, Kahramanmaraş'ta el ele gönül gönüle çalışıyoruz. Sonuna kadar da yanlarında olmaya devam edeceğiz. Siz böyle millete sırtınızı çevirdiğiniz için 22 yıldır girdiğiniz her seçimde milletten kırmızı kart gördünüz, millet sizin bonservisinizi de lisansınızı da iptal etti, haberiniz yok. Ama ne siz ne de partiniz hiçbir zaman değişmediniz, değişmeyeceksiniz." diye konuştu.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_112724)
14 Aralık 2024 Cumartesi 18:53
Bozacıyla şıracı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_112710)
13 Aralık 2024 Cuma 20:27
Japonya da başbakanın adı sadece bir rüşvete karıştı diye kendini astı. Sonra başbakan aklandı tabii. Düşünsenize bir de Japonya'da bir çok insanın ölümüne sebep olduğunu... İman akıl fikir vicdan izan ve adalet adeta unutuldu bu topraklarda.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_112703)
13 Aralık 2024 Cuma 16:41
Murat Kurum'un ağzına sağlık.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_112731)
15 Aralık 2024 Pazar 18:20
@Misafir Kullanıcı Murat kurum kadar başına taş düşeydi
Misafir Kullanıcı (@Misafir_112722)
14 Aralık 2024 Cumartesi 16:27
@Misafir Kullanıcı Önce caldiklarinizi bir getirin
09.09.2026
23:59
Bingöl`de iki kritik projeye teknik destek
Bingöl'de iki kritik projeye teknik destek
Bingöl'de trüf mantarının ekonomiye kazandırılması ve kentteki yapı stokunun deprem riski açısından incelenmesine yönelik iki ayrı proje için teknik destek protokolü imzalandı. Projelerden biri kırsal ekonomiye katkı sağlamayı, diğeri ise Bingöl'ün yapı güvenliğine ilişkin kapsamlı bir veri altyapısı oluşturmayı hedefliyor.
09.09.2026
23:57
iPhone 18 Pro ve Pro Max tanıtıldı! Türkiye fiyatları belli oldu
iPhone 18 Pro ve Pro Max tanıtıldı! Türkiye fiyatları belli oldu
Apple, yeni amiral gemisi iPhone 18 Pro ve Pro Max modellerini tanıttı. Değişken diyaframlı kamera sistemi, 2 nm A20 Pro işlemci ve büyütülen bataryalarıyla dikkat çeken telefonların Türkiye fiyatları da açıklandı.
09.09.2026
23:56
Eğitim-Sen Bingöl`den KHK çağrısı:
Eğitim-Sen Bingöl'den KHK çağrısı: '10 yıllık hukuksuzluğa son verin'
Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, KHK'larla görevlerinden ihraç edilen kamu emekçilerinin yaşadığı mağduriyetlere dikkat çekmek amacıyla Kent Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Açıklamada, ihraç edilen kamu emekçilerinin görevlerine iade edilmesi ve yargı süreçlerinin hızlandırılması çağrısı yapıldı.
09.09.2026
23:55
Bingöl Üniversitesi`nden Gazze için anlamlı panel
Bingöl Üniversitesi'nden Gazze için anlamlı panel
Bingöl Üniversitesi, YÖK'ün Bilim Kafe Etkinlikleri kapsamında Gazze'de savaşın eğitim, bilim ve akademi üzerindeki etkilerinin ele alınacağı bir panel düzenleyecek. 'Gazze'de Üniversite Olmak: Gazze İçin Bilim, Gelecek İçin Umut' başlıklı program, 16 Eylül'de Bingöl Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.
09.09.2026
23:53
Kadir Çintay yeniden aday:
Kadir Çintay yeniden aday: 'Hedefimiz 27'de 27'
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Çintay, 2022-2026 döneminde hayata geçirilen çalışmaları ve yeni döneme ilişkin hedeflerini açıkladı. BİNTSO Başkanlığına yeniden aday olduğunu duyurarak Mavi Liste ile 10 meslek grubunda seçime gireceklerini belirten Çintay; Hedefimiz net, 27'de 27 yapmak.'
09.09.2026
14:13
DEM Parti`de yeni dönem mesajı: `Direnişin yanına inşayı koyacağız`
DEM Parti'de yeni dönem mesajı: 'Direnişin yanına inşayı koyacağız'
DEM Parti 5. Olağan Büyük Kongresi'nin ardından Pervin Buldan'ın 'Demokratik Cumhuriyet Hareketi' açıklamasını değerlendiren Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, yeni dönemin yalnızca mevcut siyasete itiraz eden değil, Türkiye'yi yönetmeye talip olan bir siyasal anlayış üzerine kurulacağını söyledi. Ormangören, 'Değişecek olan ilkelerimiz değil; bu ilkeleri topluma ulaştırma yöntemimiz, siyaset dilimiz ve örgütlenme pratiğimizdir' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın