KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Nisan 2026 Çarşamba
°C

Bakan müjdeyi Twitter'dan vermişti: Kadroları değişti

Yargı organlarında görev yapan mübaşir kadrolarının 'Genel İdare Hizmetleri Sınıfı'na (GİH) alınmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bakan müjdeyi Twitter`dan vermişti: Kadroları değişti
07 ŞUBAT 2019 PERŞEMBE 03:53
0
3537
1
AA aa

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, tüm yargı organlarında görev yapan mübaşir unvanlı kamu görevlilerinin hizmet sınıfı "Genel İdare Hizmetleri Sınıfı"na alındı.

"Yardımcı Hizmetler Sınıfı"nda bulunan mübaşir kadro unvanının 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'ndaki "Genel İdare Hizmetleri Sınıfı" kapsamına alınmasına aynı maddenin "Ortak Hükümler" bölümünün (G) fıkrası gereğince karar verildi.

ADALET BAKANI GÜL MÜJDEYİ TWİTTER'DAN VERMİŞTİ

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Yardımcı Hizmetler Sınıfı"nda görev yapan mübaşirlerin "Genel İdare Hizmetleri Sınıfı"na alındığı müjdesini sosyal medyadan duyurmuştu.

Bakan Gül, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Mübaşirlerimize ve adalet teşkilatımıza müjdeli bir haber vermek istiyorum." ifadesini kullanarak, şunları kaydetmişti:

"Adliyelerin iş yükünü omuzlayan mübaşirlerimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle Genel İdare Hizmetleri sınıfına geçiş yaptı. Uzun süredir üzerinde çalıştığımız bu konuda verdiğimiz sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yeni düzenlemenin tüm mübaşirlerimize, ailelerine ve adalet teşkilatımıza hayırlı olmasını diliyorum."

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_40466)
27 Şubat 2019 Çarşamba 09:25
Binlerce insan hukuksuzca cezaevlerinde Af çıkarmanız gerekmektedir siz hala nelerden bahs ediyorsunuz.
14.04.2026
13:51
Bingöl Stadyumu için Yozgat modeli!
Bingöl Stadyumu için Yozgat modeli!
Gençlik ve Spor Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre; yenilenecek Bingöl Şehir Stadyumu için Yozgat modeli uygulanacak. Kapasitesi 8 Bin olacak, mevcut yere inşa edilecek! Diğer detaylar ise şöyle;
14.04.2026
12:23
Bingöl`de Soğuk Hava Lastik Değişimini Geciktirdi
Bingöl'de Soğuk Hava Lastik Değişimini Geciktirdi
Bingöl'de mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle sürücüler yazlık lastiklere geçişi erteledi. Lastikçilerde beklenen yoğunluk oluşmazken, mevsimine uygun lastik kullanımının önemine dikkat çekiliyor.
14.04.2026
12:03
Bingöl`de bir hastanın safra kesesinden 2 Bin 67 taş çıkarıldı
Bingöl'de bir hastanın safra kesesinden 2 Bin 67 taş çıkarıldı
Bingöl Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen kapalı safra kesesi ameliyatında bir hastadan 2 bin 67 taş çıkarıldı. Doktorlar, bu denli yüksek sayının oldukça nadir görüldüğünü belirtti.
14.04.2026
10:14
Bingöl`de Üniversitelilere Siber Suç Uyarısı
Bingöl'de Üniversitelilere Siber Suç Uyarısı
Başsavcı Abdullah Sert ve Savcı İrem Zeynep Evran, Bingöl'de üniversite öğrencileriyle bir araya gelerek siber suçlar, sosyal medya güvenliği ve dijital dolandırıcılık konularında önemli uyarılarda bulundu.
14.04.2026
09:35
Bingöl dahil 12 İlde FETÖ Operasyonu: 17 Gözaltı
Bingöl dahil 12 İlde FETÖ Operasyonu: 17 Gözaltı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında İstanbul merkezli 12 ilde operasyon düzenlendi. Bingöl'ün de aralarında bulunduğu illerde 15'i aktif kamu görevlisi 17 şüpheli gözaltına alındı.
14.04.2026
09:15
Bingöl`de Jandarmadan Huzur Operasyonu
Bingöl'de Jandarmadan Huzur Operasyonu
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 3-10 Nisan tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda hapis cezası bulunan 3 kişi yakalanarak tutuklandı. Farklı olaylarda uyuşturucu maddeler ele geçirilirken 15 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın