KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Temmuz 2026 Pazar
°C

Bakan Özer'den öğretmen ücretleriyle ilgili önemli açıklamalar

Uzun süredir siyaset gündeminde de olan öğretmenlik kariyer sınavlarıyla ilgili açıklama yapan Bakan Özer, 'Bu konuyu siyasi görünürlüğü artırmayla ilgili bir ranta dönüştürürsek kaybeden Milli Eğitim Bakanlığı olmaz, ülke olur, çocuklarınız olur. Lütfen kimse gölge etmesin' ifadelerini kullandı. Bakan Özer, öğretmen ücretleriyle ilgili bir soruya da cevap verdi.

Bakan Özer`den öğretmen ücretleriyle ilgili önemli açıklamalar
16 AĞUSTOS 2022 SALI 21:23
0
4870
0
AA aa

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bengü Türk TV canlı yayınında, eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve soruları yanıtladı. Siyaset gündeminde de tartışmalara yol açan öğretmenlik kariyer sınavlarıyla ilgili dikkat çeken ifadeler kullanan Bakan Özer, öğretmen ücretleriyle ilgili taleplere ilişkin de açıklama yaptı. İşte detaylar...

Kayıt parası ve bağışlar konusu
2022-2023 eğitim öğretim yılına ilişkin hazırlıkların devam ettiğini ifade eden Özer, geçen dönem öğrencilere 36 milyona yakın yardımcı kaynak dağıtıldığını anımsattı.

Bu yıl öğrencilerin masasında sadece ders kitapları değil, ilk kez yardımcı kaynakların da olacağını söyleyen Özer, "Bundan sonraki dönemde yardımcı kaynaklarla ders kitaplarını birleştirecek şekilde bir düzenlemeye gideceğiz. Yıllardan beri öğrenciler ve velilere ilave yükler getiren mekanizmaları bakanlık olarak kaldırıyoruz. Kayıt, parası, bağış gibi gelen tüm şikayetleri değerlendiriyoruz. Şu anda bu konuda 137 işlem yaptık. Farkında olarak veya olmayarak bu süreçlere giren arkadaşları yöneticilikten uzaklaşıyoruz." diye konuştu.

Öğretmen atama takvimi
Yirmi bin öğretmen atama takvimine ilişkin süreç sorulan Özer, "Bugün mülakat sonuçlarını paylaştık. 27-31 Ağustos'ta tercihleri alacağız ve 1 Eylül'de de öğretmenlerimiz okullarına atanarak görevlerine başlayacak." dedi.

Özer, şu an eğitim sisteminde görevli öğretmenlerin yüzde 75'inin son 20 yılda atandığını, mutlaka her yıl atama yapıldığını aktardı.

Öğretmen meslek kanunu ve kariyer sınavlarına ilişkin soru üzerine Bakan Özer, ilk kez böyle bir kanunun yapıldığını, kanunun eksikliklerinin ve iyileştirme alanlarının olabileceğini söyledi. Özer şunları kaydetti:

"Yönetmelik hazırlanırken ilgili tüm STK ve sendikaların görüşlerini alarak bu çalışmaya şekil verdik. Kamuoyunda, bu kanunun öğretmenlerimizin özlük haklarını iyileştirmek için yapıldığı gibi bir algı var. Öğretmenlerimizin özlük hakkını iyileştirmek için yapılacak düzenlemede sınava gerek olmaz. Hükümetimiz zam yapar. Bu bir kariyer sistemi. Zorunluluk yok. Türkiye'de kariyer sisteminde sınav yapılmayan hiçbir alan yok. Biz bu sınavlarda öğretmenlerimizin öğretmenlik yeterliliklerini ölçmüyoruz. Bu kamuoyunda istismar ediliyor. Bizim öğretmenlerimizin aldıkları eğitimi değerlendirmemiz gerekiyor. Bunun için bu sınavları yapıyoruz. Öğretmenlerimizin süreçteki belirsizliklerden kaynaklanan bir tedirginlik durumu varsa zaten bakanlık olarak bunun gereğini yaparız. Buradan kimse siyasi rant üretmeye çalışmasın. Öğretmenlerimiz eğitim sistemimizin biricik varlıklarıdır. Öğretmenlerimiz ne kadar güçlü olurlarsa eğitim sistemimiz o kadar güçlü olur, Türkiye Cumhuriyeti Devleti de o kadar güçlü olur. Bu konuyu siyasi görünürlüğü artırmayla ilgili bir ranta dönüştürürsek kaybeden Milli Eğitim Bakanlığı olmaz, ülke olur, çocuklarınız olur. Lütfen kimse gölge etmesin."

Kovid-19 vakalarında son dönemdeki artış hatırlatılarak yeni eğitim öğretim yılında nasıl bir yol izleneceği sorulan Özer, "Aynı kararlılıkla gerekli önlemleri alarak 2022-2023 eğitim öğretim yılında da yüz yüze eğitime devam edeceğiz." dedi.

KPSS'nin iptal edilmesi
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, KPSS'nin iptaline ilişkin bir soru üzerine, KPSS'nin Milli Eğitim Bakanlığı uhdesinde yapılan bir sınav olmadığının altını çizdi.

ÖSYM ile Bakanlığın doğrudan bir ilişkisi bulunmadığını vurgulayan Bakan Özer, "Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili spekülasyonlar oldu, KPSS ile hiçbir ilişkimiz yok. ÖSYM idari, mali olarak özerk bir kurumdur. ÖSYM Başkanlığının disiplin amiri YÖK Başkanlığıdır. Dolayısıyla YÖK'le ilişkisi vardır. Zaten biliyorsunuz o süreçte YÖK inceleme başlattı." diye konuştu.

Bakan Özer, sınavlarda iki kritik konunun, "soru hazırlama süreçleri" ve "hazırlanan sorunun seçilip basılması sürecinin yapıldığı yer" olduğuna işaret etti.

Bakanlığın yaptığı kurum sınavlarına ilişkin spekülasyonların hatırlatılması üzerine de Özer, yaptıkları tüm sınavların idari denetime açık olduğunu hatırlattı. Bir problem olduğu zaman, bakanlık olarak tüm inceleme sistematiğini kullanarak inceleme yaptıklarını anlatan Mahmut Özer, "Ölçme, Değerleme Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz sınavlar yapıyor. Sadece LGS sınavını yapmıyor, kamu kurum kuruluşlarına da hizmet veriyor. Biz gerekli incelemeleri yapıyoruz. Dolayısıyla bir problem olduğu zaman burada bir problem var ve bununla ilgili 'şunları yapın' deriz açık yüreklilikle." diye konuştu.

Tayinlerle ilgili il dışı iptal talepleri
Sosyal medya üzerinden gelen soruları da yanıtlayan Özer, tayinlerle ilgili il dışı iptal taleplerine yönelik bir soru üzerine, "Özür tayinleri, diğer mekanizmalarla ilgili arkadaşlarımız çalışmalar yapıyor. Öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi mağdur etmeyecek şekilde mümkün olduğu kadar da özürlerini kabul edecek şekilde süreçleri yöneteceğiz." dedi.

Öğretmen ücretleri
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, özel sektör öğretmenlerine taban maaş belirlenmesi gibi bir durumun olup olmadığına ilişkin soru üzerine de "Özel öğretim kurumlarıyla ilgili sıkıntılar var. Sadece öğretmenlerimizin ücretleri değil, özellikle bu süreçteki karşılaşmış oldukları ve iyileştirme talep ettikleri bazı noktalar var. Onu da Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğümüz, sektör temsilcileriyle öğretmenlerimizle müzakerelerini halen devam ettiriyor." diye konuştu. Özer, hem öğretmenlerin ücretleri ile ilgili hem diğer konularla ilgili taleplerin alındığını, sürecin yürütüldüğünü anlattı.

 

İnternethaber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.07.2026
17:07
BESOB Başkanı Kurtaran:
BESOB Başkanı Kurtaran: 'Bingöl'ün parası Bingöl'de kalsın'
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Mesut Kurtaran, kentte yaklaşık 130 şubesi bulunan ulusal zincir marketlerin yerel ekonomiyi olumsuz etkilediğini belirterek, 'Aylık milyarlarca lira Bingöl'den çıkıyor. Bu para Bingöl'de kalmalı.' dedi. Kurtaran, yerel esnafa da fiyat politikalarını gözden geçirme çağrısında bulundu.
11.07.2026
16:47
Bingöl`de bir haftada 21 şüpheli yakalandı, 4 kişi tutuklandı
Bingöl'de bir haftada 21 şüpheli yakalandı, 4 kişi tutuklandı
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince son bir haftada gerçekleştirilen operasyonlarda 21 şüpheli yakalanırken, çeşitli suçlardan aranan 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.
11.07.2026
15:39
MEB`de yönetici kadrolarına ek tazminat
MEB'de yönetici kadrolarına ek tazminat
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Millî Eğitim Bakanlığı'nda yönetici kadrolarında görev yapan ve belirli hizmet süresini tamamlayan öğretmenlere ek özel hizmet tazminatı verilmesinin önü açıldı. Düzenleme, il milli eğitim müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürlerini kapsıyor.
11.07.2026
02:25
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle uzman erbaşların sicil sistemi yeniden şekillendirilirken, bazı kamu kadrolarına 40 yaşına kadar personel alımının önü açıldı. Kanunda fiziki yeterlilik, sözlü sınav ve askerlik hizmetine ilişkin önemli değişiklikler de yer aldı.
10.07.2026
23:13
Kiğı`yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Kiğı'yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde serinlemek için girdiği çayda boğulan 15 yaşındaki Ali Kemal Övet, yaşamını yitirdi. Olay ilçede büyük üzüntüye neden oldu.
10.07.2026
23:11
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi 2. Dönem Seçimli Genel Kurulu'nda tek aday olarak seçime giren Yunus Kuyuldar, üyelerin oy birliğiyle Kent Konseyi Başkanlığına seçildi. Genel kurulda ayrıca 18 kişilik yeni Yürütme Kurulu da belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın