KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Mayıs 2026 Salı
°C

Bakan Selçuk açıkladı: Son dakika LGS kararı

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği haber geldi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, LGS kapsamındaki merkezi sınavın sadece birinci dönem müfredatından yapılacağını açıkladı.

Bakan Selçuk açıkladı: Son dakika LGS kararı
27 MART 2020 CUMA 08:24
0
6157
0
AA aa

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak merkezi sınavla ilgili önemli bir karar aldı.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer başkanlığında toplanan Ölçme ve Değerlendirme Süreçlerinin İyileştirilmesi Bilim Kurulu, tüm süreci değerlendirdi ve tavsiye kararları aldı.

MEB, bu tavsiye kararları doğrultusunda LGS kapsamında yapılacak merkezi sınavda 2019-2020 eğitim-öğretim yılının sadece birinci döneminin sonuna kadarki müfredatta yer alan soruların sorulması kararını verdi.

LGS TAKVİMİNDE UZUN GECİKMELERE YOL AÇABİLECEĞİ DEĞERLENDİRİLDİ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni kararla okulların tatil süresinin 30 Nisan'a kadar uzatıldığını hatırlattı.

Bu süreçte uzaktan eğitimle öğrencilere destek sağladıklarını vurgulayan Selçuk, bu sene LGS kapsamında yapılacak merkezi sınava girecek 8. sınıf öğrencilerinin bu sınavla ilgili kaygı düzeylerini en aza düşürmek istediklerini söyledi.

Ölçme ve değerlendirme süreçlerini iyileştirmek için danışmanlık yapan ve alanında deneyimli akademisyenlerin yer aldığı, ayrıca genel müdürlerin de bulunduğu bir bilimsel kurulun olduğunu belirten Selçuk, Bakan Yardımcısı Mahmut Özer'in başkanlık ettiği kurulun tüm süreci değerlendirdiğine işaret etti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan son dakika LGS açıklaması

Bakan Selçuk, şöyle konuştu:

"Yüz yüze eğitimi yapılmayan konulardan LGS'de soru sorulmayacağını daha önce açıklamıştım. İkinci dönemde malumunuz bir ay kadar bir süre yüz yüze eğitim imkanı oldu. Ancak şubat ayında Elazığ ve Malatya depremlerinde de o bölgedeki öğrencilerimiz okullara gidemediler. İkinci dönem derslerinin telafisi için gerekli sürenin LGS sınav takviminde uzun gecikmelere yol açabileceği değerlendirildi."

'ERTELEMEYİ GEREKTİRECEK BİR DURUM YOK'

LGS sınav takviminde bir gecikme halinde öğrencilerin kaygılarının daha da artmasının muhtemel olduğuna işaret eden Selçuk, şunları kaydetti:

"Salgın dolayısıyla zor günler geçiren öğrencilerimizin kaygılarını daha da artırmak istemiyoruz ve sınava hazırlanmak için yeterli zaman tanımak istiyoruz. Şu anki veriler ışığında, 7 Haziran 2020'de yapılacak LGS'yi ertelememizi gerektiren bir durum yok. Ancak, koronavirüs salgınının seyrine bağlı olarak Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun tavsiyelerini takip edeceğiz. Gerekirse önümüzdeki haftalarda durumu bir daha değerlendiririz. Ancak şu an için sınav tarihinde bir değişiklik gündemimizde yok. Özetle, öğrencilerimiz gönül rahatlığıyla bir yandan uzaktan eğitim derslerini takip etsinler, bir yandan da şimdiye kadar gördükleri konuları tekrar etsinler. LGS kapsamındaki merkezi sınav, sadece birinci dönem müfredatından yapılacak."

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.05.2026
19:14
Bingöl seçim anketi sonuçlandı! Seçmen ne dedi?
Bingöl seçim anketi sonuçlandı! Seçmen ne dedi?
Bingöl Online tarafından düzenlenen ve her kullanıcının yalnızca bir kez oy kullanabildiği elektronik seçim anketi tamamlandı. Toplam 3 bin 84 kişinin katıldığı ankette seçmenin parti tercihleri, milletvekili performanslarına bakışı ve aday beklentileri dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu.
11.05.2026
19:08
Bingöl İŞKUR`dan İUP ilanı: 85 Kişi Alınacak!
Bingöl İŞKUR'dan İUP ilanı: 85 Kişi Alınacak!
Bingöl'de İŞKUR ile İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenecek İşgücü Uyum Programı kapsamında 85 kişi noter kurasıyla istihdam edilecek. Başvurular 12–16 Mayıs 2026 tarihleri arasında alınacak.
11.05.2026
15:56
Kiğı`da siyanürlü maden tepkisi:
Kiğı'da siyanürlü maden tepkisi: 'Peri Vadisi talana teslim edilmesin'
Kiğı Peri Vadisi'nde planlanan siyanürlü maden arama faaliyetlerine karşı bir araya gelen platform ve dernekler, doğa, su kaynakları ve yaşam alanlarının tehdit altında olduğunu belirterek madencilik projelerine tepki gösterdi.
11.05.2026
15:40
Bingöl`de rafting heyecanı sona erdi!
Bingöl'de rafting heyecanı sona erdi!
Bingöl'ün Genç ilçesinde ilk kez düzenlenen Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası, üç gün süren heyecan dolu yarışların ardından tamamlandı. Yarışlar boyunca sporcuların performansı izleyenlerden alkış alırken, organizasyon renkli görüntülere sahne oldu.
10.05.2026
18:49
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Bingöl Şehir Stadyumu'nun yeniden yapılacak olması nedeniyle, 2. Lig'e yükselen 12 Bingölspor'un iç saha maçlarını Aşağı Çarşı'da oynayabilmesi için yeni proje hazırlanıyor. Bingöl Valisi Cahit Çelik, saha alnında incelemelerde bulunarak çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.
10.05.2026
16:54
‘Milyonluk usulsüzlük
'Milyonluk usulsüzlük' iddiası!
Bingöl 3. Kısım Sanayi Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Faruk Başaran, 2024 yılı hesaplarına ilişkin bağımsız denetim raporlarında milyonlarca liralık usulsüzlük tespit edildiğini iddia ederek, genel kurul sürecine ilişkin kamuoyuna açıklamada bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın