KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Ağustos 2026 Çarşamba
°C

Bakan Selçuk'tan 2020 talimatı!

MEB 2020 için yerleştirme planlamasına şimdiden başladı. Bakanlık, bütün il ve ilçe il milli eğitim müdürlüklerini resmi yazı ile uyararak, boş kontenjan planlaması istedi, açıkta kalan öğrencilerin 27 Eylül'e kadar okullara yerleştirilmesi talimatı verdi.

Bakan Selçuk`tan 2020 talimatı!
23 EYLÜL 2019 PAZARTESİ 09:07
0
6148
0
AA aa

Milli Eğitim Bakanlığı imam hatip ve meslek lisesi istemediği için açıkta kalan binlerce öğrencinin liselere yerleştirilmesi için taşra teşkilatına talimat verdi.

Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre Bakan Ziya Selçuk imzalı talimatta imam hatiplere yerleştirilmek istemeyen öğrenciler “değişik sebepler” olarak tanımlandı.

Resmi yazıda, “Bu süreçte, bir örgün ortaöğretim kurumunda öğrenim görmek üzere tercih hakkını kullanmayan veya tercihte bulunmalarına rağmen herhangi bir ortaöğretim kurumuna yerleşemeyen öğrencilerden örgün ortaöğretime devam etmek isteyenlerin başvuruları 19-23 Ağustos 2019 tarihlerinde alınmış ve 6 Eylül 2019 tarihine kadar da İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonu ekranında görünen boş kontenjanı bulunan ortaöğretim kurumlarına yerleştirilmiştir. Buna rağmen değişik sebeplere bağlı olarak hâlâ bir ortaöğretim kurumuna yerleşemeyen öğrenciler bulunmaktadır” denildi.

Diğer kayıt alanı sıralaması ile yerleştirme yapılmasını istedi

Bazı okullarda ikili öğretime geçen, bazılarında sınıf mevcudunu artıran ve bazılarında da depoları bile sınıfa döndürerek kontenjan artıran MEB, “yerleştirme taleplerinin karşılanabilmesi” için merkezi sınav puanı ile öğrenci almayan okulların boş kalan kontenjanlarına “kayıt alanı”, “komşu kayıt alanı”, “diğer kayıt alanı” sıralaması ile yerleştirme yapılmasını istedi.

MEB, LGS 2020 için çalışmalara şimdiden başladı

Yerleştirmelerde yaşanan plansızlığın ardından MEB, LGS 2020 için çalışmalara şimdiden başladı. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer'in başkanlığında “LGS 2020 Yerleştirme Çalışmaları” başlıklı toplantı düzenlendi.

Kaynak: İnternethaber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.08.2026
22:07
`O sellektörün ölüm işareti olduğunu birkaç saniye sonra anladık`
'O sellektörün ölüm işareti olduğunu birkaç saniye sonra anladık'
Bingöl'ün merhum Belediye Başkanı Hikmet Tekin, şehadetinin 47. yılında dualarla anılacak. O kanlı saldırının canlı tanıklarından Mithat Dopdoğru, 47 yıl sonra Bingöl Online'a konuştu. Dopdoğru'nun anlattıkları, yalnızca bir suikastın değil; yarım kalan hayatların, çocuk yaşta taşınan korkuların ve Bingöl'ün hafızasında hiç kapanmayan bir yaranın hikâyesi.
11.08.2026
22:06
Bingöl`de inşaatta feci iş kazası! Genç işçi kurtarılamadı
Bingöl'de inşaatta feci iş kazası! Genç işçi kurtarılamadı
Bingöl'de bir inşaatta asansör montajı yaptığı sırada üzerine asansör kabini düşen 32 yaşındaki işçi Muhammed Uyğur, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
11.08.2026
22:04
Hesarek hedefi: Bölgenin turizm merkezi olacak
Hesarek hedefi: Bölgenin turizm merkezi olacak
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Hesarek Kayak Merkezi'ne ulaşımı sağlayan yolda başlatılan genişletme çalışmalarını yerinde inceledi. Çelik, ulaşım altyapısının güçlendirilmesiyle birlikte Hesarek'i ilin ve bölgenin önemli turizm merkezlerinden biri haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.
11.08.2026
22:03
Çalıştığı inşaattan düştü, hayatını kaybetti
Çalıştığı inşaattan düştü, hayatını kaybetti
Bingöl'ün Adaklı ilçesinde çalıştığı inşaatta dengesini yitirerek düşen 70 yaşındaki işçi Necmettin Barut, hayatını kaybetti.
11.08.2026
22:02
Bingöl`de Kaldırımlar Yenileniyor
Bingöl'de Kaldırımlar Yenileniyor
Bingöl Belediyesi, 2026 yılı çalışma programı kapsamında kentin dört bir yanında kaldırımları yeniliyor. Bazalt, begonit ve kilitli parke uygulamalarıyla hem yaya güvenliği artırılıyor hem de engelli vatandaşlar için erişilebilir güzergahlar oluşturuluyor.
11.08.2026
22:00
Bingöl`ün içme suyu hattında kritik etap tamamlandı
Bingöl'ün içme suyu hattında kritik etap tamamlandı
DSİ, Bingöl içmesuyu isale hattındaki çalışmaları tamamladı. Yeni hat ve 5 bin metreküplük depo ile kentin içme suyu ihtiyacının 2055 yılına kadar karşılanması hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın