KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Aralık 2025 Cumartesi
°C

Bakan Soylu sokağa çıkma yasağı sorusuna noktayı koydu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, koronavirüs önlemleri kapsamında alınan önlemler ve yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Soylu, Sokağa çıkma yasağı ile ilgili, 'Vatandaş kendi olağanüstü halini ilan ederse daha üst bir tedbir almaya şimdilik gerek olmayabilir' dedi.

Bakan Soylu sokağa çıkma yasağı sorusuna noktayı koydu
25 MART 2020 ÇARŞAMBA 13:57
0
1941
1
AA aa

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye'de alınan önlemler hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Vatandaşların en çok merak ettiği 'Sokağa çıkma yasağı gelecek mi' sorusuna da yanıt verdi.

Bakan Soylu'nun açıklamalarından satır başları:

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI AÇIKLAMASI

Vatandaşımız tedbirlere uyuyor. Ama salgının yaygınlaşması ve ortaya koyacağı süreci hep beraber izliyoruz. 

Sokağa çıkma yasağından önce bir iki tane daha almamız gereken tedbir var. Bu konuya da çalışıyoruz, atacağımız adımlar var.

Vatandaş kendi olağanüstü halini ilan ederse daha üst bir tedbir almaya şimdilik gerek olmayabilir. Süreç farklı noktaya giderse, elbette farklı tedbirler almamız gerekebilir. Bunu safha safha yapmak durumundayız.

Yasaktan önce önerebileceğimiz başka tedbirler var.

İLK KEZ BÖYLE BİR KRİZLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Küresel olarak ilk kez böyle bir kriz ile karşı karşıyayız. Dünyayı iyi takip ediyoruz. Aynı zamanda da neler yapabileceğimizi planlıyoruz.

(65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı) Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde koordineli şekilde süreçleri yürütüyoruz. Karar Cumhurbaşkanımızın talimatıyla gerçekleşti.

TERÖR ÖRGÜTÜYLE BAĞLANTILI HESAPLAR

Meseleyi tahrik ve istismar etmek isteyenler oldu. 1748 hesap tespit ettik. Bu hesapların yüzde 65'i terör örgütleriyle bağlantılı. Bunlar FETÖ, PKK, DHKPC gibi hesaplar. Sosyal medyada terör örgütüne ait hesaplar üzerinden meseleyi tahrik ve istismar eden 410 kişi yakalandı.

239 BİN ÇAĞRI ALDIK

Bir Vefa destek grubu oluşturduk. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için tüm kurumlarımız seferber oldu. 65 yaş üstünde kimsesiz, hasta bunların hepsine ulaşılıyor. Şu ana kadar yaşlılardan toplam 239 bin çağrı aldık 

Vefa Sosyal Destek Grubu"na bu sabah 09.00 itibaren toplam 239.984 talep geldi bunun 209.034'üne ulaşıldı. Geri kalanı ise bilgi amaçlı aranmıştı hepsine cevap verildi.

(Koronavirüs tedbirleri) 211 bin 367 iş yeri kapatıldı.  Bin 542 iş yerine kurallara uymadığı için idari işlem yapıldı. 207'sine adli işlem yapıldı.

15 bin 135 vatandaşımız karantina altında

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_56767)
26 Mart 2020 Perşembe 17:17
Vallahi malesef bingöl halki uymuyor.bugun çarşı merkeze gitim. Kalabalığı görünce resmen şaşırdım.yetkilikerin bu olaya el atması lazim.insanlarimiz bilincsiz.LÜTFEN HALKIMIZI UYARALIM
26.12.2025
20:46
Bingöl Basın Konseyi`nden TSO`ya iade-i ziyaret
Bingöl Basın Konseyi'nden TSO'ya iade-i ziyaret
Kent ekonomisinin sürdürülebilirliği, yatırım ortamı ve basın–kurum iş birliğinin irdelendiği ziyarette, Bingöl'ün ekonomik gelişimi ve basınla kurulacak stratejik iş birlikleri masaya yatırıldı.
26.12.2025
20:30
Gripte Antibiyotik Uyarısı!
Gripte Antibiyotik Uyarısı!
'Yüzde 90'ı virüs kaynaklı' diyen Uzm. Dr. Hasan Elmas, gribal enfeksiyonlarda gereksiz antibiyotik kullanımının fayda sağlamadığını, aksine direnç ve hastane yatış riskini artırdığını vurguladı.
26.12.2025
15:38
12Bingölspor`a Disiplin Değil, Masa Başı Kıyımı
12Bingölspor'a Disiplin Değil, Masa Başı Kıyımı
Seyircisiz maç, başkana 150 gün hak mahrumiyeti ve para cezaları sonrası 12Bingölspor isyan etti. PFDK'nın kararları, 12Bingölspor cephesinde 'adil rekabet değil, masa başı cezalandırma' olarak yorumlandı. Kulüp, savunma hakkı yok sayılarak ağır ve orantısız cezalar verildiğini vurguladı.
26.12.2025
15:03
Üniversitelerde üç ay yaz tatili kalkıyor
Üniversitelerde üç ay yaz tatili kalkıyor
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, lisans eğitimi için planlanan uygulama hakkında açıklamalarda bulundu. Üniversite eğitiminin 3 yıla indirilmesini öngören uygulamada ders ve krediler korunurken, üçüncü dönem için yaz tatilinin kısaltılması planlanıyor. Alınan kararlar üniversiteler eylülde başlayıp temmuzda kapanacak.
26.12.2025
14:54
`Çifte zam` geliyor! 30 gün içinde ödenmeyen yandı
'Çifte zam' geliyor! 30 gün içinde ödenmeyen yandı
Prim borçlanmasını 2026'ya bırakanlar için fatura oldukça ağır olacak. Asgari ücrete gelen yüzde 27'lik aynı zamanda SGK'ya bağlı kalemleri de etkiliyor. Prim borçlanmasına gelen zam ile beraber prime esas günlük kazanç üzerinden uygulanan oran yüzde 32'den yüzde 45'e çıkarıldı.
26.12.2025
14:46
Bingöl`de Jandarmadan Suç ve Kaçakçılığa Geçit Yok
Bingöl'de Jandarmadan Suç ve Kaçakçılığa Geçit Yok
Bir haftada 29 olaya müdahale eden jandarma ekipleri, uyuşturucu, silah ve kaçak ürünler ele geçirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın