KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Haziran 2026 Salı
°C

Bakan Yanık: '1100 lira destek ödemesi yapılacak'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 'Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı' kapsamında 2 milyonu aşkın haneye, hane başı 1100 lira destek ödemesi yapılacağını açıkladı.

Bakan Yanık: `1100 lira destek ödemesi yapılacak`
02 MAYIS 2021 PAZAR 16:53
4
2679
0
AA aa

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 17 Mayıs tarihine kadar sürecek olan tam kapanma dönemi için ihtiyaç sahibi hanelere 1.100 TL tutarında nakdi yardımda bulunacaklarını açıkladı.

Tam kapanma sürecinde ihtiyaç sahibi hanelere destek olmak için ‘Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı' adı altında yeni bir yardım programı başlattıklarını söyleyen Bakan Yanık, söz konusu yardım programının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca, salgın nedeniyle dönemsel ihtiyaç sahibi olduğu değerlendirilen hanelere yönelik olarak ve ayrıca başvuruya gerek olmaksızın yapılacağını belirtti.

BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILABİLECEK

Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı ile başvuruya gerek olmaksızın 2 milyonun üzerinde haneye ulaşacaklarını kaydeden Bakan Yanık şunları söyledi:

“Bir önceki Sosyal Destek Programımızın başvurularını e-Devlet üzerinden almıştık. Daha önce e-devlet üzerinden başvurmuş ve ihtiyaç sahibi olduğu SYDV'lerimiz tarafından tespit edilmiş 2 milyonu aşkın haneye, hane başı 1.100 TL tutarında ‘Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı' ödemesi gerçekleştireceğiz”

Bakanlık, destek ödemelerinin, daha önce e-devlet başvurularında banka hesap bilgisi bulunan kişilerin banka hesaplarına, başvurularında banka hesap bilgisi bulunmayanların ise PTT kartlarına yapılacağını bildirdi. Hem banka hesap bilgisi bulunmayan, hem de PTT kart kullanmayan kişilerin ise destek ödemeleri Ramazan Bayramına kadar konutlarına teslim edilecek. Ayrıca aynı dönemde ödemeleri gerçekleştirilen 2022 sayılı Kanun kapsamındaki yaşlı ve engelli aylıkları da Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı ödemeleri ile birlikte yapılacak.

Bakan Yanık, Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı hak sahipliği durumunun e-Devlet kapısı üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının “Sosyal Yardım Sorgula” başlıklı bölümden kontrol edilebileceğini hatırlattı.

Öte yandan Bakanlık, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca destek olunan diğer hanelere desteğin devamı için ayrıca 183 milyon lira ilave kaynak aktaracak.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.06.2026
14:23
Bingöl`de Restoranın Çatısında Yangın Paniği
Bingöl'de Restoranın Çatısında Yangın Paniği
Bingöl merkez Saray Mahallesi'nde bir işletmenin çatısında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde büyümeden kontrol altına alındı. Yangının baca içerisindeki kurumların tutuşmasından kaynaklandığı belirtildi.
16.06.2026
13:47
Baraç: Bingöl`deki konut piyasası araştırılmalı!
Baraç: Bingöl'deki konut piyasası araştırılmalı!
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, kentte son yıllarda hızla yükselen konut fiyatlarına dikkat çekerek, ekonomik koşullar ve işsizlik gerçeğine rağmen gerçekleşen yüksek bedelli konut satış ve alımlarının araştırılması çağrısında bulundu.
16.06.2026
12:51
Bingöl Kartalları Türkiye Finali Salladı!
Bingöl Kartalları Türkiye Finali Salladı!
Gaziantep'te gerçekleştirilen Halkoyunları Büyükler Türkiye Finali'nde şampiyonluğu yalnızca 1 puanla kaçırıp Türkiye üçüncüsü olan Bingöl temsilcisi Kartal12 Spor Kulübü, sergilediği başarılı performans ve tribünlerden aldığı destekle finale damga vurdu.
16.06.2026
11:50
Güveçlispor`dan Ücretsiz Futbol Kursu
Güveçlispor'dan Ücretsiz Futbol Kursu
Bingöl merkez Güveçli Köyü'nde faaliyetlerini sürdüren Güveçlispor, 8-12 yaş arasındaki çocuklara yönelik 2 ay süreli ücretsiz yaz futbol kursu açıyor. Kulüp yönetimi, kursla birlikte çocukları sporla buluşturmayı ve yetenekli sporcuları kulübe kazandırmayı hedefliyor.
15.06.2026
01:39
Sırım Çayı`nda facia! İki kişiden biri suda kayboldu!
Sırım Çayı'nda facia! İki kişiden biri suda kayboldu!
Bingöl'ün Genç ilçesi ile Diyarbakır'ın Lice ilçesi arasında bulunan Sırım çay hattında yaşanan olayda, akıntıya kapılan iki kişiden biri kurtarıldı, kaybolan bir kişi için AFAD ve jandarma ekiplerinin arama kurtarma çalışmaları sürüyor.
15.06.2026
01:38
12Bingölspor`da Kongre Krizi! Gözler 21 Haziran`a Çevrildi
12Bingölspor'da Kongre Krizi! Gözler 21 Haziran'a Çevrildi
30 yıl sonra 2. Lig'e yükselerek tarihi bir başarıya imza atan 12Bingölspor'da, olağanüstü kongrenin ertelenmesiyle birlikte belirsizlik derinleşti. Aday çıkmaması ve yeterli çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle ertelenen kongre, kulübün geleceğini kritik bir haftaya taşıdı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın