KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mayıs 2026 Salı
°C

Bakan Yanık: '1100 lira destek ödemesi yapılacak'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 'Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı' kapsamında 2 milyonu aşkın haneye, hane başı 1100 lira destek ödemesi yapılacağını açıkladı.

Bakan Yanık: `1100 lira destek ödemesi yapılacak`
02 MAYIS 2021 PAZAR 16:53
4
2622
0
AA aa

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 17 Mayıs tarihine kadar sürecek olan tam kapanma dönemi için ihtiyaç sahibi hanelere 1.100 TL tutarında nakdi yardımda bulunacaklarını açıkladı.

Tam kapanma sürecinde ihtiyaç sahibi hanelere destek olmak için ‘Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı' adı altında yeni bir yardım programı başlattıklarını söyleyen Bakan Yanık, söz konusu yardım programının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca, salgın nedeniyle dönemsel ihtiyaç sahibi olduğu değerlendirilen hanelere yönelik olarak ve ayrıca başvuruya gerek olmaksızın yapılacağını belirtti.

BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILABİLECEK

Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı ile başvuruya gerek olmaksızın 2 milyonun üzerinde haneye ulaşacaklarını kaydeden Bakan Yanık şunları söyledi:

“Bir önceki Sosyal Destek Programımızın başvurularını e-Devlet üzerinden almıştık. Daha önce e-devlet üzerinden başvurmuş ve ihtiyaç sahibi olduğu SYDV'lerimiz tarafından tespit edilmiş 2 milyonu aşkın haneye, hane başı 1.100 TL tutarında ‘Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı' ödemesi gerçekleştireceğiz”

Bakanlık, destek ödemelerinin, daha önce e-devlet başvurularında banka hesap bilgisi bulunan kişilerin banka hesaplarına, başvurularında banka hesap bilgisi bulunmayanların ise PTT kartlarına yapılacağını bildirdi. Hem banka hesap bilgisi bulunmayan, hem de PTT kart kullanmayan kişilerin ise destek ödemeleri Ramazan Bayramına kadar konutlarına teslim edilecek. Ayrıca aynı dönemde ödemeleri gerçekleştirilen 2022 sayılı Kanun kapsamındaki yaşlı ve engelli aylıkları da Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı ödemeleri ile birlikte yapılacak.

Bakan Yanık, Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı hak sahipliği durumunun e-Devlet kapısı üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının “Sosyal Yardım Sorgula” başlıklı bölümden kontrol edilebileceğini hatırlattı.

Öte yandan Bakanlık, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca destek olunan diğer hanelere desteğin devamı için ayrıca 183 milyon lira ilave kaynak aktaracak.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.05.2026
16:15
Bingöl`de Efrayim Bebek için kermes
Bingöl'de Efrayim Bebek için kermes
Bingöl'de SMA Tip-1 Hastası Efrayim Gökalp'in tedavisi için yürütülen kampanyalar kermeslerle devam ediyor. Solhan'ın ardından Bingöl merkez Kent Meydanı'nda düzenlenen kermesin üçüncüsü ise perşembe günü de Zübeyde Hanım Anaokulu bahçesinde yapılacak.
19.05.2026
15:39
Bingöl`de 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı
Bingöl'de 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı
Bingöl'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen tören, sportif gösteriler ve kortej yürüyüşüyle kutlandı. Şehir Stadyumu'ndaki programda gençlerin sahnelediği gösteriler büyük beğeni topladı.
19.05.2026
15:27
Kupanın sahibi Jandarma oldu!
Kupanın sahibi Jandarma oldu!
Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen Kurumlar Arası Futbol Turnuvası, çekişmeli final karşılaşmasıyla sona erdi. Penaltılara giden finalde Genç YİBO'yu mağlup eden İlçe Jandarma takımı turnuvanın şampiyonu oldu.
18.05.2026
21:31
Baraç`tan Memur Emeklileri İçin Seyyanen Zam Çağrısı
Baraç'tan Memur Emeklileri İçin Seyyanen Zam Çağrısı
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, memur emeklilerinin seyyanen zam talebine ilişkin Anayasa Mahkemesi'ne yapılan bireysel başvurunun öncelikli olarak incelenmesi gerektiğini belirtti. Baraç, emeklilerin ekonomik şartlar karşısında ciddi geçim sıkıntısı yaşadığını ifade etti.
18.05.2026
21:31
Baraç`tan Memur Emeklileri İçin Seyyanen Zam Çağrısı
Baraç'tan Memur Emeklileri İçin Seyyanen Zam Çağrısı
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, memur emeklilerinin seyyanen zam talebine ilişkin Anayasa Mahkemesi'ne yapılan bireysel başvurunun öncelikli olarak incelenmesi gerektiğini belirtti. Baraç, emeklilerin ekonomik şartlar karşısında ciddi geçim sıkıntısı yaşadığını ifade etti.
18.05.2026
20:22
Bingöl Üniversitesi`nde Üretilen Sebze Fideleri Satışa Sunuldu
Bingöl Üniversitesi'nde Üretilen Sebze Fideleri Satışa Sunuldu
Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından bilimsel üretim anlayışıyla yetiştirilen sebze fideleri, 18 Mayıs Pazartesi günü itibarıyla üreticilerle buluştu. Çapakçur Uygulama Bahçesi'nde gerçekleştirilen satışlarda domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun ve karpuz fideleri yer alacak. Fiyatlar da açıklandı…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın