KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Bakan yılmaz: 16 bin çadır dağıtılacak

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 'Erciş'te bugüne kadar dağıtımı yapılan, dağıtımı devam eden ve gelecek olan çadırlarla birlikte yaklaşık 16 bin çadır dağıtılacak' dedi.

Bakan yılmaz: 16 bin çadır dağıtılacak
25 EKİM 2011 SALI 20:47
0
1942
0
AA aa

Bakan Yılmaz, Erciş'te 13 mahallede gerçekleştirilen çadır dağıtımı öncesi yaptığı açıklamada, ilçede afet sonrası çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi.

Yılmaz, ilçe merkezinde bin 200 kişiden oluşan 65 ekibin arama kurtarma çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, "Enkazlarda arama kurtarma ekiplerimiz insanlarımıza ulaşmak için çalışıyor. Bu çalışmalar sonrasında çok sayıda yaralı vatandaşımız enkazlardan kurtarıldı" dedi.

Deprem gününün en önemli meselesinin enkazlar olduğunu vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Enkazlar konusunda yapılan çalışmalar, belli bir noktaya getirildi. Bugün itibariyle öncelik çadır meselesidir. Hem merkezde hem kırsalda vatandaşlarımızdan doğal olarak yoğun bir şekilde çadır talepleri geliyor. İçinde bulunduğumuz mevsim itibariyle vatandaşlarımız sıkıntı yaşıyor. Biz de bu ihtiyaçla hareket ederek özellikle Kızılayımızın çok hızlı çalışması yönünde tedbirler aldık."

Yılmaz, Erciş ilçe merkezinde 3 bin 426 çadır dağıttıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Yoğun bir çalışma devam ediyor. Mahallelerimize çok hızlı bir şekilde çadır sevk etmeye devam ediyoruz. Şöyle bir anlayışla hareket ediyoruz; İhtiyaç duyan vatandaşımızın ayağına giderek çadırları dağıtıyoruz. Devlet ve diğer ilgili kurumlarımız artık vatandaşın ayağına gidiyor. Bu konuda çok ciddi çalışmalar yaptık. 13 mahallemiz için ekipler oluşturduk. Aynı anda bütün araçlar bu saat itibariyle çadır dağıtımı yapacak. Özellikle bu saatleri seçtik ki daha sakin olsun ve gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşalım."

Yılmaz, 13 mahalleye 900 çadır daha dağıtıldığını ifade ederek, "2 bin 500 adet çadırımız da karayoluyla ilçemize geliyor. Onlar da aynı düzenle tertip içinde vatandaşlarımıza ulaştırılacak. Türk Hava Yolları yetkilileriyle de görüşmeler yaptık. Çeşitli merkezlerimizden havayolu ile Van'a çadırlar sevk ediliyor. Havayoluyla gelecek olan çadırların sayısı ise 8 bin 900. Erciş'te bugüne kadar dağıtımı yapılan, dağıtımı devam eden ve gelecek olan çadırlarla birlikte yaklaşık 16 bin çadır dağıtılacak" diye konuştu.

Çalışmaların sakin ve planlı bir şekilde gerçekleştirilmesini istediklerini, bu doğrultuda çalıştıklarını dile getiren Yılmaz, şunları ifade etti:

"Bu konuda herkesin ilgililere yardımcı olması lazım. Bazı tekil olumsuz olayları alıp genele yansıtmak fedakarca çalışan arkadaşlarımıza haksızlık olur. Çalışmalarımız hızlı ve aralıksız şekilde devam edecek ve yaralarımız sarılacaktır. Devletimiz güçlü, imkanlarımız geniş. Önemli olan bu imkanların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması. Gıda, sağlık, barınma, güvenlik alanlarında çok ciddi çalışmalar yapılıyor. Buralarda herhangi bir sıkıntımız yok. Büyük bir deprem yaşadık. Bütün imkanlarımızı seferber ederek yaralarımızı sarmak için çalışıyoruz."

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.07.2026
18:15
`NATO, Barışa Hizmet Edemez!`
'NATO, Barışa Hizmet Edemez!'
NATO'nun küresel barış ve güvenliği sağlama iddiasına rağmen bugüne kadar müdahil olduğu savaşlarda barış yerine yıkım ve istikrarsızlık ürettiği vurgulayan Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Afganistan, Irak ve Libya'nın ardından Gazze, Suriye, Lübnan ve İran'da yaşanan gelişmelere dikkat çekerek, NATO'nun temel misyonunun barış değil savaş üretmek olduğunun altını çizdi.
08.07.2026
14:00
Sahte yedek parça ilanıyla 203 milyon liralık vurgun
Sahte yedek parça ilanıyla 203 milyon liralık vurgun
Sakarya merkezli Bingöl dahil 14 ilde düzenlenen operasyonda, internet üzerinden sahte yedek oto parça ilanlarıyla vatandaşları dolandırdığı öne sürülen 25 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin hesaplarında 203 milyon liralık işlem hacmi tespit edilirken, 13 zanlı tutuklandı.
08.07.2026
12:34
Bingöl`de beton santralleri ve hurdacılar taşınıyor
Bingöl'de beton santralleri ve hurdacılar taşınıyor
Bingöl'de kent estetiğini güçlendirmek, görüntü kirliliğini azaltmak ve trafik güvenliğini artırmak amacıyla beton santralleri ile hurdacılık işyerlerinin şehir merkezinden Kervansaray bölgesine taşınması kararlaştırıldı. Taşınma sürecinin inşaat sezonunun ardından başlaması planlanıyor.
07.07.2026
13:31
Servi`de dut pekmezi mesaisi başladı!
Servi'de dut pekmezi mesaisi başladı!
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Servi köyünde yaz mevsimiyle birlikte dut pekmezi mesaisi başladı. Tamamen geleneksel yöntemlerle ve el emeğiyle hazırlanan pekmez, günler süren zahmetli bir sürecin ardından sofralara ulaşıyor.
07.07.2026
12:09
Bingöl Umut Kervanı`ndan haziran ayında 3,8 milyon TL`lik yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan haziran ayında 3,8 milyon TL'lik yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı haziran ayı faaliyet raporunu açıkladı. Dernek, yurt içi ve yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine toplam 3 milyon 796 bin 291 TL tutarında ayni ve nakdi yardım ulaştırdığını duyurdu.
07.07.2026
11:26
Bingöl`deki feci kazada 3 kişi hayatını kaybetti
Bingöl'deki feci kazada 3 kişi hayatını kaybetti
Bingöl'ün Yayladere ilçesinde meydana gelen trafik kazasında pikabın uçuruma yuvarlanması sonucu 3 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi ise yaralandı. Hayatını kaybedenlerin Diyarbakır'ın Hani ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın