KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Kasım 2025 Çarşamba
°C

Bakan yılmaz, ‘ciran ciran' dizisini beğendi

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, &';Diziyi başarılı bulduğumu söylemeliyim. Oyuncuları başarılı buldum. İyi olacağını düşünüyorum” dedi.

Bakan yılmaz, ‘ciran ciran` dizisini beğendi
25 EKİM 2010 PAZARTESİ 09:43
0
6616
0
AA aa

 

TRT ŞEŞ ekranlarında seyirciyle buluşacak olan Türkiye'nin ilk Kürtçe Sit-Com'u "CİRAN CİRAN" yani 'KOMŞU KOMŞU' isimli yeni dizi galası Ankara'da yapıldı.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Devlet Bakanı Yılmaz ve bazı milletvekilleri Türkiye'de bir ilk olan ve TRT 6 ekranlarında izleyiciyle buluşacak ilk Kürtçe Sit-Com'u "CİRAN CİRAN" yani 'KOMŞU KOMŞU' isimli yeni dizinin galasına katıldılar.
Programda bir konuşma yapan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç, TRT 6'in her geçen gün daha fazla izlenen ve beğenilen bir kanal olduğunu belirtti. TRT tarafından hazırlanan dizinin sadece Türkiye'de değil dünya'da bir ilki gerçekleştirdiğini ifade eden Arınç, uydu aracılığıyla büyük bir dünyaya ulaşacağını savundu. TRT 6'ı izledikçe Kürtçe'nin önemli bir kültürün unsuru olduğunun altını çizen Arınç, konuşmasında mecliste görüşülen yeni RTÜK yasalarında da değindi. Görüşmeler sırasında muhalefetin ortaya koyduğu tavrı eleştiren Başbakan Yardımcısı şöyle konuştu: "Belli bir partinin milletvekilleri TRT Şeş'in açılımından, bu dilin yaygınlaşmasından çok rahatsız. Bu hale gelmesini tehlikeli buluyorlar. Oysa 2002 yılının üçlü koalisyon zamanında böyle yayınlara izin verildi ancak sınırlı zamanlarda yer verildi. Biz 2009 Kasım ayında RTÜK yönetmeliğini değiştirerek tüm sınırları kaldırdık. 3 ay içerisinde yaklaşık 16 radyo ve TV bizden bu yayınları yapmak izin istedi. Halkımız artık büyük bir zevkle ve sevgiyle izlemeye devam ediyor. Artık vatandaş çanağını İran veya Ermenistan'a çevirmesine gerek kalmadı."
Konuşmasında Hz. Peygamberin 'Bir lisan bir insan' hadisi şerifini de hatırlatan Arınç, muhalefete rağmen dil konusunda önemli adımlar atmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.
TRT ŞEŞ ekranlarında seyirciyle buluşacak olan Türkiye'nin ilk Kürtçe Sit-Com'u "CİRAN CİRAN" yani 'KOMŞU KOMŞU' adlı diziyi beğendiğini söyleyen Bakan Yılmaz ise, “Diziyi başarılı bulduğumu söylemeliyim. Oyuncuları başarılı buldum. İyi olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.11.2025
14:19
Akaryakıta zam geliyor! Depoları doldurmak için acele edin!
Akaryakıta zam geliyor! Depoları doldurmak için acele edin!
Motorinin litre fiyatına Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere zam geliyor. Depoları doldurmak için acele edin! İşte yeni zam miktarı ve diğer detaylar…
19.11.2025
12:50
Bingöl merkezli 5 ilde dolandırıcılık operasyonu: 10 tutuklama
Bingöl merkezli 5 ilde dolandırıcılık operasyonu: 10 tutuklama
Nitelikli dolandırıcılık suçuna yönelik Bingöl merkezli 5 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 10 şüpheli tutuklandı.
19.11.2025
12:39
Küçük bir dükkânda başlamışlardı şimdi tonlarca yufka üretiyorlar
Küçük bir dükkânda başlamışlardı şimdi tonlarca yufka üretiyorlar
Bingöl'de 5 yıl önce küçük bir dükkânda yufka üreten kadınlar, şimdilerde organize sanayi bölgesinde tonlarca üretim yapıp çevre illere gönderiyor.
19.11.2025
11:59
Bingöl Kültür ve Turizm Müdürü görevden alındı
Bingöl Kültür ve Turizm Müdürü görevden alındı
Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkında karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararda, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü Selahattin Yazar'ın görevden alındığı belirtildi.
18.11.2025
15:56
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören; 'Halkımız ve sivil toplum kuruluşlarını etkinliğe güçlü bir katılım göstermeye davet ediyoruz' dedi.
18.11.2025
12:50
Bingöl`ün yeni üretim üssü çamurdan kurtuluyor! Vali Usta, çalışmaları yerinde inceledi
Bingöl'ün yeni üretim üssü çamurdan kurtuluyor! Vali Usta, çalışmaları yerinde inceledi
Bingöl 3. Kısım Küçük Sanayi Sitesi'nde tamamlanan asfalt çalışmalarını yerinde inceleyerek ilgililerden bilgi alan Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'ün faydasına olan her işte elini taşın altına koyan bir anlayışla çalışmaya devam ediyoruz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın