KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Şubat 2026 Pazar
°C

Bakan yılmaz, ‘ciran ciran' dizisini beğendi

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, &';Diziyi başarılı bulduğumu söylemeliyim. Oyuncuları başarılı buldum. İyi olacağını düşünüyorum” dedi.

Bakan yılmaz, ‘ciran ciran` dizisini beğendi
25 EKİM 2010 PAZARTESİ 09:43
0
6708
0
AA aa

 

TRT ŞEŞ ekranlarında seyirciyle buluşacak olan Türkiye'nin ilk Kürtçe Sit-Com'u "CİRAN CİRAN" yani 'KOMŞU KOMŞU' isimli yeni dizi galası Ankara'da yapıldı.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Devlet Bakanı Yılmaz ve bazı milletvekilleri Türkiye'de bir ilk olan ve TRT 6 ekranlarında izleyiciyle buluşacak ilk Kürtçe Sit-Com'u "CİRAN CİRAN" yani 'KOMŞU KOMŞU' isimli yeni dizinin galasına katıldılar.
Programda bir konuşma yapan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç, TRT 6'in her geçen gün daha fazla izlenen ve beğenilen bir kanal olduğunu belirtti. TRT tarafından hazırlanan dizinin sadece Türkiye'de değil dünya'da bir ilki gerçekleştirdiğini ifade eden Arınç, uydu aracılığıyla büyük bir dünyaya ulaşacağını savundu. TRT 6'ı izledikçe Kürtçe'nin önemli bir kültürün unsuru olduğunun altını çizen Arınç, konuşmasında mecliste görüşülen yeni RTÜK yasalarında da değindi. Görüşmeler sırasında muhalefetin ortaya koyduğu tavrı eleştiren Başbakan Yardımcısı şöyle konuştu: "Belli bir partinin milletvekilleri TRT Şeş'in açılımından, bu dilin yaygınlaşmasından çok rahatsız. Bu hale gelmesini tehlikeli buluyorlar. Oysa 2002 yılının üçlü koalisyon zamanında böyle yayınlara izin verildi ancak sınırlı zamanlarda yer verildi. Biz 2009 Kasım ayında RTÜK yönetmeliğini değiştirerek tüm sınırları kaldırdık. 3 ay içerisinde yaklaşık 16 radyo ve TV bizden bu yayınları yapmak izin istedi. Halkımız artık büyük bir zevkle ve sevgiyle izlemeye devam ediyor. Artık vatandaş çanağını İran veya Ermenistan'a çevirmesine gerek kalmadı."
Konuşmasında Hz. Peygamberin 'Bir lisan bir insan' hadisi şerifini de hatırlatan Arınç, muhalefete rağmen dil konusunda önemli adımlar atmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.
TRT ŞEŞ ekranlarında seyirciyle buluşacak olan Türkiye'nin ilk Kürtçe Sit-Com'u "CİRAN CİRAN" yani 'KOMŞU KOMŞU' adlı diziyi beğendiğini söyleyen Bakan Yılmaz ise, “Diziyi başarılı bulduğumu söylemeliyim. Oyuncuları başarılı buldum. İyi olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.02.2026
03:38
Bingöl`de `Anadilimi Seçiyorum` Paneli
Bingöl'de 'Anadilimi Seçiyorum' Paneli
HÜDA PAR Eğitim İşleri Başkanlığı, 'Ana Dilimi Seçiyorum' (Ez Zıwané Dadiya Xu Vicneno/a) başlığıyla Bingöl'de bir panel düzenleyecek.
01.02.2026
03:37
Akaryakıta yeni zam kapıda!
Akaryakıta yeni zam kapıda!
Sektör kaynaklarından alınan bilgilere göre, hafta ortasından itibaren benzin, motorin ve LPG fiyatlarında artış bekleniyor. Öngörülen zamların hayata geçmesi halinde Bingöl'de motorin 62 lirayı aşacak, benzin ise 60 liraya yaklaşacak.
01.02.2026
03:36
Bingöl`de uyuşturucuya mücadele: 2 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucuya mücadele: 2 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerince yürütülen uyuşturucuyla mücadele çalışmaları kapsamında gözaltına alınan 3 şüpheliden 2'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
01.02.2026
03:35
Lider evinde 1 puanla yetindi
Lider evinde 1 puanla yetindi
TFF 3. Lig 2. Grup'ta şampiyonluk mücadelesi veren lider 12Bingölspor, sahasında konuk ettiği Suvermez Kapadokyaspor ile golsüz berabere kalarak haftayı 1 puanla kapattı.
01.02.2026
03:34
Rektör Çelik, TRT GAP Radyosu`nda Arıcılık Projesini Anlattı
Rektör Çelik, TRT GAP Radyosu'nda Arıcılık Projesini Anlattı
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, TRT GAP Diyarbakır Radyosu'nda katıldığı canlı yayında, Bingöl'de arıcılıkta verimliliğin artırılmasına yönelik yürütülen teknik destek projesi hakkında bilgi verdi.
01.02.2026
03:33
Yola düşen çığı vatandaşlar küreklerle kaldırdı
Yola düşen çığı vatandaşlar küreklerle kaldırdı
Araçlardan kürekleri çıkartan vatandaşlar, 1 saat süren çalışma ile yolu ulaşıma açtılar.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın