KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Nisan 2026 Cuma
°C

Bakan yılmaz, ‘ciran ciran' dizisini beğendi

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, &';Diziyi başarılı bulduğumu söylemeliyim. Oyuncuları başarılı buldum. İyi olacağını düşünüyorum” dedi.

Bakan yılmaz, ‘ciran ciran` dizisini beğendi
25 EKİM 2010 PAZARTESİ 09:43
0
6800
0
AA aa

 

TRT ŞEŞ ekranlarında seyirciyle buluşacak olan Türkiye'nin ilk Kürtçe Sit-Com'u "CİRAN CİRAN" yani 'KOMŞU KOMŞU' isimli yeni dizi galası Ankara'da yapıldı.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Devlet Bakanı Yılmaz ve bazı milletvekilleri Türkiye'de bir ilk olan ve TRT 6 ekranlarında izleyiciyle buluşacak ilk Kürtçe Sit-Com'u "CİRAN CİRAN" yani 'KOMŞU KOMŞU' isimli yeni dizinin galasına katıldılar.
Programda bir konuşma yapan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç, TRT 6'in her geçen gün daha fazla izlenen ve beğenilen bir kanal olduğunu belirtti. TRT tarafından hazırlanan dizinin sadece Türkiye'de değil dünya'da bir ilki gerçekleştirdiğini ifade eden Arınç, uydu aracılığıyla büyük bir dünyaya ulaşacağını savundu. TRT 6'ı izledikçe Kürtçe'nin önemli bir kültürün unsuru olduğunun altını çizen Arınç, konuşmasında mecliste görüşülen yeni RTÜK yasalarında da değindi. Görüşmeler sırasında muhalefetin ortaya koyduğu tavrı eleştiren Başbakan Yardımcısı şöyle konuştu: "Belli bir partinin milletvekilleri TRT Şeş'in açılımından, bu dilin yaygınlaşmasından çok rahatsız. Bu hale gelmesini tehlikeli buluyorlar. Oysa 2002 yılının üçlü koalisyon zamanında böyle yayınlara izin verildi ancak sınırlı zamanlarda yer verildi. Biz 2009 Kasım ayında RTÜK yönetmeliğini değiştirerek tüm sınırları kaldırdık. 3 ay içerisinde yaklaşık 16 radyo ve TV bizden bu yayınları yapmak izin istedi. Halkımız artık büyük bir zevkle ve sevgiyle izlemeye devam ediyor. Artık vatandaş çanağını İran veya Ermenistan'a çevirmesine gerek kalmadı."
Konuşmasında Hz. Peygamberin 'Bir lisan bir insan' hadisi şerifini de hatırlatan Arınç, muhalefete rağmen dil konusunda önemli adımlar atmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.
TRT ŞEŞ ekranlarında seyirciyle buluşacak olan Türkiye'nin ilk Kürtçe Sit-Com'u "CİRAN CİRAN" yani 'KOMŞU KOMŞU' adlı diziyi beğendiğini söyleyen Bakan Yılmaz ise, “Diziyi başarılı bulduğumu söylemeliyim. Oyuncuları başarılı buldum. İyi olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.04.2026
04:36
ÖTV`siz araç düzenlemesi Meclis`ten geçti
ÖTV'siz araç düzenlemesi Meclis'ten geçti
TBMM Genel Kurulu, yüzde 40 ve üzeri ortopedik engeli nedeniyle ehliyet alamayan vatandaşlara 10 yılda bir defaya mahsus ÖTV'siz araç alma hakkı tanıyan düzenlemeyi onayladı. Araçlarda 2.8 milyon TL limit ve yerlilik şartı aranacak.
03.04.2026
04:35
Sosyal medyaya 15 yaş sınırı! Komisyonda kabul edildi
Sosyal medyaya 15 yaş sınırı! Komisyonda kabul edildi
TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda kabul edilen kanun teklifiyle sosyal medya platformları 15 yaşını doldurmamış çocuklara hizmet sunamayacak ve bu hizmetin sunulmaması konusunda yaş doğrulama dahil gerekli tedbirleri almakla yükümlü olacak.
03.04.2026
04:33
Rençber Aziz`in `Bingöl Dağları Dumandır` eseri TRT repertuarında
Rençber Aziz'in 'Bingöl Dağları Dumandır' eseri TRT repertuarında
Bingöl'ün efsanevi halk ozanı Rençber Aziz'in Türkçe seslendirdiği 'Bingöl Dağları Dumandır' adlı eser, yapılan çalışmaların ardından TRT repertuarına alındı. Kardeşi Hasan Berdibek; 'Bu eser sadece bir türkü değil, aynı zamanda bu toprakların sesi ve abimin hatırasıdır' dedi.
03.04.2026
04:32
Göynük Çayı için Meclis çıkarması!
Göynük Çayı için Meclis çıkarması!
Göynük Çayı Havzası Çevre Köyleri Komisyonu üyeleri, Bingöl milletvekilleriyle Ankara'da bir araya gelerek HES projelerine karşı tepkilerini iletti; 'Göynük Çayı; doğamız, tarımımız ve geleceğimizdir. Bu ekosisteme zarar verecek hiçbir projeyi kabul etmiyoruz!'
03.04.2026
04:24
Bingöl`de 19 öğrenci hafızlık belgesi aldı
Bingöl'de 19 öğrenci hafızlık belgesi aldı
Bingöl İl Müftülüğüne bağlı kurslarda eğitimlerini tamamlayan 19 öğrenci, hafızlık tespit sınavını başarıyla geçerek belge almaya hak kazandı.
03.04.2026
04:23
Bedelli askerlik ücreti 417 bin liraya çıkarıldı
Bedelli askerlik ücreti 417 bin liraya çıkarıldı
Bedelli askerlik tutarının 417 bin liraya çıkarılmasını öngören düzenlemenin de içinde bulunduğu torba kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Diğer düzenleme başlıkları ise şöyle;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın