KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Temmuz 2024 Cumartesi
°C

Bakan yılmaz: ‘sütaş yatırım yapacak

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, SÜTAŞ'ın Bingöl'de yatırım yapacağının müjdesini verdi.

Bakan yılmaz: ‘sütaş yatırım yapacak
16 TEMMUZ 2011 CUMARTESİ 00:10
0
4135
3
AA aa

 

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Doğu ve Güneydoğu'ya motivasyonla yatırım çekecek. Yılmaz, dev holdinglerin ve markaların patronları ile birebir görüşerek, onları yatırıma ikna edecek.
Yılmaz, 'Büyük işadamları ve markaların bölgeye daha büyük yatırımlar yapmasını istiyorum. Bunun için patronlarla bizzat görüşeceğim. Onları motive etme çalışması yapacağım. Bölgede yatırımın tadını alınca kendileri yatırımlarını büyütecek. Bölgedeki yatırımlar, İstanbul ve diğer büyük şehirlerden daha karlı. Çünkü sadık işgücü var bu da verimi artırıyor' diye konuştu.
Yılmaz, Başbakan Erdoğan'ın seçim sürecinde açıkladığı çılgın projelerin takibini yapması için Yatırımlar İzleme ve Değerlendirme Genel Müdürlüğü adında bir yapı kurduklarını da kaydetti.
Yeni kurulan Kalkınma Bakanlığı görevine getirilen Yılmaz, Akşam Gazetesi'ne konuştu.
Bakan Cevdet Yılmaz'ın Doğu ve Güneydoğu projeleri başta olmak üzere verdiği mesajlar şöyle:
CARİ AÇIK MAKUL DÜZEYE İNMELİ
Türkiye, şu ana kadar cari açığı finanse etmekte sorun yaşamadı. Daha makul düzeylere inmesi gerekiyor. Ara malı üretimi yurtiçinde teşvik edilip geliştirilmeli. Teşvik politikası ve Ar-Ge çalışmaları bu konuda kritik. Cari açık, dışarıdaki sermaye malını getirip kullanmakla oluyor. Bununla da daha fazla büyüme sağlıyorsun. Yatırım malı ithal edip daha fazla yatırım yapıyoruz. Büyümede önemli olan istikrar. Bir yıl büyüyelim, iki yıl büyüyelim üçüncü yıl küçülelim... Böyle bir politikadan yana değiliz. Zikzaklar çizmek istemiyoruz. Büyümeden taviz vermeyeceğiz ama istikrarsız bir büyümeden de yana olmayacağız. Bu yıl çok düşük, gelecek yıl çok düşük büyüme istemiyoruz.
FABRİKALAR DOĞU'YA TAŞINMALI
Teşvikleri, sektör, proje ve bölge bazlı olarak uyguladık. Yeni teşviklerde de kurgu değişmez. Doğu'ya fabrika taşıma konusu yeterince çalışmadı. Buna göre ayarlama yapılacaktır. Bunda güvenlik kaygısı olduğunu zannetmiyorum. Belki yetersiz buldular teşvik miktarını, süre kısa olabilir. Bir tesisi söküp götürmek ve çalışanları almak götürmek kolay değil. Güvenlik sadece belli noktalarda önemli bir faktör.
DOĞU'DA SADECE KÜRTLER YOK
Size oy verenlere karşı sorumluluğunuz var. BDP seçmeni, seçtiği insan gelsin Ankara'da sorunlarını anlatsın, çözüm yolu arasın diye gönderiyor. TBMM için seçiyor. Diyarbakır'da oturarak bir şey olmaz. Doğu ve Güneydoğu sadece Kürtlerin yaşadığı bölgeler değil. Araplar, Türkler, başka etnik gruplar var. İstanbul, İzmir, Adana ve Mersin'de de çok sayıda Kürt var. Türkiye'de bir dağılım söz konusu. Önemli olan herkesin eşit vatandaşlık temelinde yaşadığı bir ortam.
BU BÖLGEDE YATIRIMLAR DAHA KARLI
Callpex firması Bingöl'e çağrı merkezi kurdu. 50-100 kişi düşündüler ama baktılar ki İstanbul'a, büyük şehirlere göre daha karlı çalışıyor, kendileri işi büyütme kararı aldılar. Şu anda 500 kişi çalışıyor. İşte özel sektörün, oradaki fırsatın tadını alması lazım. Bölgede daha sadık işgücü var. Genç ve işine sadık. Çok fazla alternatif yok. İşine daha fazla sarılıyor ve daha üretken çalışıyor. Özellikle genç kızlar. Verim ve üretim artıyor.
SÜTAŞ BİNGÖL'DE YATIRIM YAPACAK
Bakan Yılmaz, 'Önümüzdeki dönemde bölgeye yatırım çekilmesi için daha tematik çalışmalar yapacağız. Mesela Bingöl'de SÜTAŞ yatırım yapacak. Davet ettim geldiler, uygun yer tespit ettiler. Kayserili Boydak'lar Diyarbakır'da yatırım düşünüyor. Bu, işadamlarını motive edici, destekleyici bir çalışma olacak. Patronlarla bizzat ben görüşeceğim. Sektör sektör birkaç isim belirleyip onlarla bir araya geleceğiz. Sadece tarım ve hayvancılık olarak düşünmesinler, başka sektörlerde de fırsatlar var' dedi.
ÇILGIN GENEL MÜDÜRLÜK
Yeni bakanlık yapımızda Yatırımlar İzleme ve Değerlendirme Genel Müdürlüğü kurduk. Bu genel müdürlük, büyük ve yap işlet devret gibi önemli projeleri takip edecek. Bütün çılgın projeler içinde olacak. Bunları hangi kurum yapıyor olursa olsun, bir bütünlük içinde izleyecek raporlayacak. Enflasyon sepeti her yıl yenileniyor, içindeki ürünlerin ağırlıkları da vatandaşın tüketimine göre belirleniyor. Keyfimize göre ağırlık belirlemiyoruz. Orta Vadeli Program (OVP) gecikti ama artık bütçe süreci de başladı. İki süreç paralel yürütülecek. Bütçe sürecine paralel şekilde yayınlanacak.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Adınız Soyadınız (@Misafir_5682)
17 Temmuz 2011 Pazar 00:07
ÇOK SAYIN İDRİS BEYDEN DE ŞABAN YOLUNUN YAPILMASINI BEKLİYORUZ...ÇOK BEKLEMEYİZ İNŞALLAH!...
zazaye çölig zıkteyij (@Misafir_5679)
16 Temmuz 2011 Cumartesi 19:15
bingöl adına güzel bir gelişme biizm bingöllü işadamları vicdan muhasebesi yaparak halkı için yatırımlarının bir kısmını bingöle çekseler ne güzel olurdu. yalnız sayın bakandan zaza açılımı bekliyoruz. kültürümüzün gözardı edilmemesi lazım. zazaca okullarımızda ilk etapta seçmeli ders olarak okutulmalıdır. sesimizin duyurulması için kürt ırkçıları gibi sokakları ateşe mi vermemiz lazım. weşbo zaza weşboo..umarım yayınlarsınız:))
ibrahim beykara (@Misafir_5678)
16 Temmuz 2011 Cumartesi 10:40
sayın bakanımızın destekleri ve yoğun çabalarıyla sütaş projesi bingölde tarım ve hayvancılığın gelişmesi ve büyümesi açısından çok sevindirici,son derece önemli ve ciddi bir projedir.sütaş projesi bingöl çiftçisinin,köylüsünün ve esnafının sıkıntılarının bir nebzede olsa giderilmesi,bingöl halkımızının ekonomik refaha kavuşması ve hayvancılığa teşvik için çok isabetli bir adım olacaktır.SAYIN BAKANIM ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN YOLUNUZ AÇIK OLSUN...DURMAK YOK...
27.07.2024
01:13
Bingöl Valisi Usta bıçaklı saldırıda yaralanan vatandaşları ziyaret etti
Bingöl Valisi Usta bıçaklı saldırıda yaralanan vatandaşları ziyaret etti
Bingöl'de 2 gün önce bıçaklı saldırıda yaralanan ve hastanede tedavileri devam eden vatandaşları ziyaret eden Vali Ahmet Hamdi Usta, 'Bingöl'ü ve bizleri çok çok üzen bir olay. Bunun adli ve idari boyutu devam ediyor' dedi.
26.07.2024
18:59
Bingöl`de deprem! 4,2
Bingöl'de deprem! 4,2
Depremin merkez üssünü Bingöl'ün Karlıova İlçesi olarak açıklayan AFAD, depremin büyüklüğünü ise 4,2 olarak duyurdu.
26.07.2024
18:33
Bayram:
Bayram: 'Elinizi sürücülerin cebinden çekin!'
Bingöl'de sinyalizasyon sistemlerinin sağlıklı çalışmadığını, MOBESE'lerden sık sık ceza yazılarak sürücülerin mağdur edildiğini belirten Bingöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Bayram, sert çıktı! 'Önce sorunları giderin, yön işaret ve uyarıcı levhalarını koyun, ondan sonra kuralları uymayanlara ceza yazın! Çekin artık elinizi sürücülerimizin cebinden!'
26.07.2024
16:31
Bingöl RAM`dan ücretsiz tercih danışmanlığı hizmeti
Bingöl RAM'dan ücretsiz tercih danışmanlığı hizmeti
Merkez Müdürü Argun, alanında uzman ve deneyimli kadroyla 25 Temmuz -2 Ağustos tarihleri arasında öğrenci ve velilerin hizmetinde olunacağını belirtti.
26.07.2024
15:50
Bingöl`de kırsal alanda çıkan yangın söndürüldü
Bingöl'de kırsal alanda çıkan yangın söndürüldü
Bingöl'ün Genç ilçesinde kırsal alanda çıkan yangın, ormana sıçramadan söndürüldü.
26.07.2024
15:36
'Bingöl'deki olay adli bir vaka olarak geçiştirilemez'
Önceki gün madde bağımlısı bir şahsın 4 kişinin ölümüne, 5 kişinin de yaralanmasına yol açtığı bıçaklı saldırısını kınayan HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı, gençlerin maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kalan yönetim sisteminin sorunlu olduğunun altını çizdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın