KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Ağustos 2026 Çarşamba
°C

Bakan yılmaz ahmedinejad'la görüştü

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad tarafından kabul edildi.

Bakan yılmaz ahmedinejad`la görüştü
29 NİSAN 2013 PAZARTESİ 09:37
0
2349
2
AA aa

Bakan Yılmaz'ın, özel ve kamu sektöründen oluşan kalabalık heyetle yürüttüğü İran temasları kapsamında gerçekleşen kabulde, gazetecilerin görüntü almasından sonra ikili görüşmelere geçildi.

Görüşmelerde iki ülke arasındaki yakın ilişkiler ele alındı, iki ülke ticaret hacminin daha fazla arttırılması konusunun ele alındığı görüşmelerde, çeşitli alanlardaki ilişkilerin geliştirilmesinin, iki ülke halklarının yakınlaşmasına etki edeceği dile getirildi.

Bakan Yılmaz, Cumhurbaşkanı Ahmedinejad tarafından kabul edilmeden önce de sabah ilk olarak Petrol Bakanı Rüstem Kasımi ile bir araya geldi.

Görüşmeden sonra gazetecilere açıklama yapan Yılmaz, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 22 milyar dolar olduğunu ve bu ticarette doğalgaz ve petrolün önemli bir yer aldığını söyledi.

Yılmaz, iki ülke heyetleri arasında verimli görüşmeler yapıldığını, gerek resmi gerekse de özel sektörün önemli temaslar içinde olduklarını da sözlerine ekledi.

Daha sonra Türkiye-İran İş Forumu toplantısına geçildi. Toplantıda, iki ülke özel ve kamu sektöründeki temsilcilerin ikili işbirliğinin arttırılmasında önemli sorumluluklara sahip olduğu vurgulandı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
kara murat (@Misafir_13361)
01 Mayıs 2013 Çarşamba 21:36
yav bırazda memleketıne bakanlık et zahmet olmazsaaa cebınden bişey cıkmıyorya.gel bı sehrı gez bıraz ınsanlar yuzunu gorsun sende sehrın rezıllıgını görr .sen bu yazdıklarımı okumaya tenuzül etmez yada vakıt bulamazsın inşallah rüyalarına girerim güzelim memleketimin içler acısı halını sana rüyanda anlatırım
talha güveçyer (@Misafir_13347)
30 Nisan 2013 Salı 11:35
Sayın bakan üstün başarılı Ankara AOÇ ta başkanlık sarayını son sürat yaptırıyor...maşallah...Bingöl'de yol yok kalbur maşallah.Havaalanı 3 yıl gecikmeli...Sütaş yok...Barış olsa da Bingöl'e faydası yok..Eskden kamyonlar tırlar hiç durmazdı mal taşırdı...ya şimdi???vakıftan yardım almak için sıralar kuyruklar...İran nası
26.08.2026
02:43
Mahmut Ayas adaylığını açıkladı!
Mahmut Ayas adaylığını açıkladı!
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası'nda seçim süreci hareketlenirken, eski Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ayas, 'Beyaz Liste' ile yeniden başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Ayas, yeni dönemde yatırım, istihdam, girişimcilik ve üyelerin sorunlarına daha etkin çözüm üretme hedefiyle yola çıktıklarını belirtti.
26.08.2026
02:42
Aşağı Çarşı`da Hak Sahiplerine 15 Günlük Başvuru Süresi
Aşağı Çarşı'da Hak Sahiplerine 15 Günlük Başvuru Süresi
Bingöl Belediyesi, Eski Saray Caddesi'nde (Aşağı Çarşı) sürdürülen yol genişletme çalışmaları kapsamında proje güzergahında yer alan hak sahiplerini başvuruya çağırdı. İlan tarihinden itibaren 15 gün içinde Plan ve Proje Müdürlüğü'ne müracaat edilmesi gerekiyor.
26.08.2026
02:41
KYK yurt başvuruları başladı: Son gün 29 Ağustos
KYK yurt başvuruları başladı: Son gün 29 Ağustos
2026-2027 eğitim öğretim dönemi için KYK yurt başvuruları başladı. İlk kez yükseköğretim programına kayıt yaptıran öğrenciler ile ara sınıf öğrencileri, 29 Ağustos saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden başvuru yapabilecek.
26.08.2026
02:40
Motorinde Büyük İndirim
Motorinde Büyük İndirim
Sektör kaynaklarına göre motorinin litre fiyatında 27 Ağustos 2026 saat 00.01'den itibaren geçerli olmak üzere 4 TL indirim bekleniyor.
26.08.2026
02:38
YÖK Başkanı Özvar, bölge rektörleriyle Ahlat`ta buluştu
YÖK Başkanı Özvar, bölge rektörleriyle Ahlat'ta buluştu
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar başkanlığında Ahlat'ta gerçekleştirilen bölge üniversiteleri toplantısına katıldı. Toplantıda akademik gelişimden bölgesel iş birliklerine kadar birçok konu ele alındı.
25.08.2026
03:06
Baraç`tan AK Parti milletvekillerine eleştiri:
Baraç'tan AK Parti milletvekillerine eleştiri: 'Bingöl sorunlarıyla baş başa'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, AK Parti milletvekillerini kentin sorunlarına yeterince odaklanmamakla eleştirdi. Baraç, seçim vaatlerinin yanı sıra bazı ticari faaliyet ve iş çevreleriyle ilişkilere yönelik iddiaların da kamuoyunda sorgulandığını söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın