KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Mayıs 2024 Salı
°C

Bakan yılmaz: depremzedelere destek önemli

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Van'daki depremle ilgili, 'Bütün ilgili kesimlerin, bütün tarafların hep el birliği içinde bu afete uğramış vatandaşlarımıza el uzatması, onlara destek olması önemli. Ülkemizde de bu ruhu görüyoruz' dedi.

Bakan yılmaz: depremzedelere destek önemli
27 EKİM 2011 PERŞEMBE 20:47
0
1301
0
AA aa

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, deprem bölgesinde incelemelerde bulunmak üzere gittiği Erciş'te yaptığı açıklamada, Ağrı Valisi Ali Yerlikaya'nın koordinasyonunda kriz merkezinin çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Sağlıkta, ulaşımda, enerjide gayet iyi durumda olduklarını söyleyen Yılmaz, "Sağlık başından beri çok etkili çalıştı. Ben buradan bütün sağlık personelimize şükranlarımı sunuyorum. Hiçbir şikayet almadık, gerçekten çok fedakar bir hizmet sunuldu" dedi.

Ulaşımda da yine herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Gerek hava ulaşımı, gerek kara yolu ulaşımıyla etkili bir şekilde bu hizmetler yürütüldü..En acil konularının yıkık binalar altında kalan vatandaşlar olduğunu ifade eden Yılmaz, "Şu an itibarıyla 113 ekip, 2 bin 13 personelle 21 enkazda çalışıyor, görev yapıyor. Şu ana kadar sadece Erciş'te enkazlarda 163 vatandaşımız canlı olarak çıkarıldı" dedi.

Kimliği belirlenemeyen çok az vatandaş olduğunu belirten Yılmaz, şu bilgileri verdi:

"Şu an itibariyle Erciş'te 13 mahallemizin 11'inde sıcak yemek mutfağı kurulmuş durumda. Birçok kurumumuzun bu anlamda hizmeti var. Özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum. 30 bin kişilik bir hizmet kapasitesini oluşturuyorlar, onu da bitirmek üzereler. Çadır konusu tabii en fazla tartışılan konu, işte bu kadar güzel hizmetler yapılırken bir taraftan çadır maalesef birçok yapılan hizmeti gölgeledi. İlk gün özellikle yaşanan bazı sıkıntılar. Bugün itibariyle onu da büyük oranda aşmış durumdayız."

Anadolu Ajansı deprem bölgesini havadan görüntüleyecek

Sadece Erciş için 9 bin 650 çadır dağıttıklarını belirten Yılmaz, "Bunu da adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre gerçekleştirmeye başladık. Yine Anadolu Ajansımız, sizler aracılığıyla her gün saat 16.00-17.00 arası helikopterle çadırlarda ne durumdayız, somut olarak gözlerinizle görmeniz acısından da bir çalışma başlatıyoruz. İlkini gerçekleştirdik. Yarın da inşallah gerçekleşecek" diye konuştu.

Yılmaz, bu çalışmalar tamamlandıkça adli makamlardan da gerekli onaylar alınmak suretiyle önümüzdeki günlerde enkaz kaldırma, hafriyat çalışmalarının da olacağını söyledi.

"Bunlar kardeşliğimizi pekiştireceğimiz anlar"

Böyle anların birlik, beraberlik anları olduğunu vurgulayan Bakan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Bunlar gereksiz tartışmaların yapılacağı anlar değil. Bunlar kardeşliğimizi pekiştireceğimiz anlar, zamanlar. Bütün ilgili kesimlerin, bütün tarafların hep el birliği içinde bu afete uğramış vatandaşlarımıza el uzatması, onlara destek olması önemli. Ülkemizde de bu ruhu görüyoruz. Ben bu vesileyle bütün milletimize şükranlarımızı sunuyorum. Gerçekten büyük bir fedakarlık, büyük bir gönül bağı içinde bakılıyor buradaki hadiseye. İnşallah el birliğiyle normal koşullara en kısa zamanda döneceğiz."

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.05.2024
10:08
Öğretmen atamalarında rakam belli oldu
Öğretmen atamalarında rakam belli oldu
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 20 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. Bakan Tekin, en fazla atama yapılacak branşın ise sınıf öğretmenliği bölümü olduğunu söyledi. Öğretmen atamaları için başvuru süreci 20 Mayıs'ta başlayacak.
07.05.2024
10:06
9. Yargı Paketi`nin ayrıntıları belli oldu
9. Yargı Paketi'nin ayrıntıları belli oldu
Ceza İnfaz Sistemi'nde düzenlemeler öngören 9. Yargı Paketi'nde sona gelindi. Pakete göre, cezasızlık algısı ortadan kaldırılacak. Hak arama hürriyetinin daha etkin kullanılabilmesine yönelik uygulamalar hayata geçirilecek.
06.05.2024
15:10
Bingöl`de deprem çalıştayı
Bingöl'de deprem çalıştayı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 'Bingöl genelinde 2 bin 544 yapının yıkılarak dönüşümü gerçekleştirilmiştir' dedi. Bingöl Valisi Usta ise '6 Şubat depremlerinden sonra Bingöl'de hasar tespit çalışmalarında toplam 29 bin 26 adet başvuru alınıp incelenmiştir' bilgisini paylaştı. İşte açılış konuşmalarından öne çıkan başlıklar…
06.05.2024
14:44
Bingöl Havalimanı`nda uyuşturucu operasyonu
Bingöl Havalimanı'nda uyuşturucu operasyonu
Bingöl Havalimanında valizlere zulalanmış şekilde 37 kilo 200 gram skunk esrar ele geçirildi. 2 şüpheli şahıs yakalanarak tutuklandı.
06.05.2024
14:27
Benzin ve motorine indirim geliyor
Benzin ve motorine indirim geliyor
Sektör temsilcilerinden edinilen bilgiye göre benzin ve motorin grubuna salı gününden itibaren geçerli olmak üzere 1,5 liralık indirim bekleniyor. İşte Bingöl'deki güncel akaryakıt fiyatları ve indirim sonrası oluşacak fiyat tablosu…
06.05.2024
13:47
Karlıova Mayıs`ta beyaza büründü
Karlıova Mayıs'ta beyaza büründü
Baharı yaşarken bir anda hava sıcaklığında yaşanan düşüşle birlikte Bingöl'ün Karlıova ilçesinde, yüksek kesimler ve köylerinde kar etkili oldu. Dağlar ve köyler beyaza büründü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın