KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Mayıs 2024 Çarşamba
°C

Bakan yılmaz: gençlerin yeri ak parti'dir

Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, “AK Parti gençlerin partisidir. Gençler her zaman değişimden, yenilikten, gelişmeden yanadırlar, statükocu değiller, statükocuların yeri başka yerlerdir. Ama gençlerin yeri AK Parti’dir” dedi.

Bakan yılmaz: gençlerin yeri ak parti`dir
25 ARALIK 2011 PAZAR 19:39
0
1990
0
AA aa

AK Parti Bingöl Gençlik Kolları 3. Olağan Kongresi Pazar günü saat 11.00'da Belediye Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Kongreye Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Belediye Başkanı Serdar Atalay, İl Başkanı Cevdet Çalbay, AK Parti Gençlik Kolları Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Zafer Çubukçu ve çok sayıda partili katıldı.

Kongrede Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Belediye Başkanı Serdar Atalay, İl Başkanı Cevdet Çalbay ve AK Parti Gençlik Kolları Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Zafer Çubukçu birer konuşma yaptılar.

Türkiye'nin geleceği için gençlerin önemli olduğunu söyleyen Bakan Yılmaz, bu nedenle partisinin gençlere çok önem verdiğini belirterek, "AK Parti gençlerin partisidir. Gençler her zaman değişimden, yenilikten, gelişmeden yanadırlar, statükocu değiller, statükocuların yeri başka yerlerdir. Ama gençlerin yeri AK Partidir. AK Parti iktidara geldiği günden bugüne adeta sesiz bir devrim yaptı bu ülkede. Statükoyu kökünden sarstı. Bugün Türkiye eskisinden çok çok daha demokrat ve gelişmiş bir ülkedir. Bu değişim süreci en fazla gençlerle ilgilidir. Memleketin geleceği en fazla gençleri ilgilendiriyor" dedi.

Türkiye'de 2001 yılında yaşanan ekonomik kriz döneminde gençlerin umutsuz olduğunu vurgulayan Yılmaz, şöyle dedi:

"Şimdiler ise gençler geleceğe umutla bakıyor. Dünyada yaşanan ekonomik ve siyasi krizlere rağmen Türkiye büyümeye, gelişmeye devam ediyor. Türkiye'de yaşanan ekonomik ve siyasi istikrar kendiliğinden olmadı. Bu kendiliğinden olmuyor, bunu AK Parti yapıyor. Türkiye'nin her yerinde yaptığı gibi Bingöl'de de yapıyor. Gerçekten bir dönüşüm süreci içindeyiz. Bugün Erzurum'dan, Bingöl'e gelirken bu karda kışta vızır vızır çalışan iş makineleri gördüm iftihar ettim, dağları indiren makineleri gördüm. Kolay değil bu işler. Her bir kilometresi milyonlarca lira değerinde yatırımlar bunlar ve nesiller boyu bu ülkeye ve bu coğrafyaya hizmet edecek yatırımlar. Tabi ki yapılırken biraz zahmet çekiliyor. Zahmetsiz külfet olmaz demişler bittiği zaman nesiller boyu hepimize hizmet edecek yatırımlar. Geçmişte niye yapılamıyordu bu hizmetler; Türkiye aynı Türkiye değil mi- Petrol mü Bulduk bir yerde, bilinmedik hazine mi Bulduk, altın mı Bulduk hayır öyle bir şey söz konusu değil. Türkiye eski Türkiye. Taş aynı taş, toprak eski toprak ama değişen bir şey var; Türkiye'nin lideri değişti, Türkiye'nin yönetimi değişti."

"Yeni anayasa gençlerin anayasası olacak"

Gündemde yeni bir anayasa olduğunu anlatan Bakan Yılmaz, yapılacak yeni anayasanın gençlerin anayasası olacağını kaydetti.

Bugün Türkiye'nin çok daha istikrarlı bir ülke olduğunu vurgulayan Yılmaz,

"İnşallah önümüzdeki dönem Cumhurbaşkanı'nı da halk seçecektir. Ama her şeyden önce önemli olan yeni anayasadır. Yeni anayasayı, gençlerimizin çok önemsemesi gerektiğine inanıyorum. Çünkü bu, onların anayasası olacak. Geçmişin değil, geleceğin anayasası olacak. 20. değil, 21. yüzyılın anayasası olacak. Türkiye'ye yakışacak sivil bir anayasa olacak. Tüm toplumu kucaklayan bir anayasa olacak. Bu konuda gerekli çalışmalar yapılıyor. Herkesin buna destek vermesi lazım. Bu anayasa er ya da geç yapılacaktır. Çünkü bu toplumun beklentisi budur" diye konuştu.

Türkiye'nin en büyük sermayesinin insan kaynağı olduğuna dikkati çeken Yılmaz, şöyle devam etti:

"Bazıları şehir efsaneleri anlatırlar, 'şurada şu kadar maden var' diye. Tabi ki madenlerimiz, doğal kaynaklarımız var fakat, bizim en önemli üstünlüğümüz tarihimiz, coğrafyamız ve nüfusumuzdur. Bu nüfusumuzun önemi, hem genç hem de dinamik ve tarihi altyapıya sahip bir nüfus olmasıdır. En büyük üstünlüğümüz budur. Bunu da en iyi şekilde değerlendirmemiz lazım. O yüzden dağa taşa yatırımdan daha fazla insana yatırımı önemsiyoruz. Bu nedenle gençlere yönelik sosyal destek programları geliştirdik."

AK PARTİ'NİN YENİ GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI: BUYANKARA

Yapılan konuşmaların ardından kongreye geçildi. Genel Merkezi'n belirlediği Emrullah Buyankara tek aday olarak kongreye girdi. Buyankara ve yönetim kurulu üyeleri kongrede seçildi. AK Parti'nin yeni Gençlik Kolları Başkanı Buyankara oldu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.05.2024
23:50
Bingöl`de uyuşturucu operasyonlarında 28 gözaltı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonlarında 28 gözaltı
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, son iki haftada gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında 28 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
14.05.2024
23:49
Bingöl dahil 62 ilde FETÖ operasyonu!
Bingöl dahil 62 ilde FETÖ operasyonu!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Bingöl'ün de bulunduğu 62 ilde FETÖ tarafından devletin farklı kademelerine yerleştirilmesi planlanan şahıslara yönelik düzenlenen 'KISKAÇ-15' operasyonlarında 544 şüphelinin yakalandığını belirtti.
14.05.2024
23:47
Bingöl`de Eğitimde Uluslararasılaşma ve Türkiye Konferansı
Bingöl'de Eğitimde Uluslararasılaşma ve Türkiye Konferansı
Bingöl'de, bölge üniversitelerinin rektörlerinin de katıldığı konferansta konuşan Maarif Vakfı Başkanı Akgün: 'Eğitimde uluslararasılaşma süreci başlatan Türkiye, son yıllarda gerek ticaretiyle gerek Maarif Vakfı gibi kurumlar ve gerek üniversiteleriyle dünya ile entegrasyonu seçerek yeniden bir bölgesel güç haline gelmeye çalışıyor' dedi.
14.05.2024
23:45
KOSGEB destek miktarını arttırdı!
KOSGEB destek miktarını arttırdı!
KOSGEB'in Girişimcilik Destek Programları'nda düzenleme yapıldı. Buna göre desteğin üst limitini 375 bin TL'den 2 milyon TL'ye çıkardı. İş geliştirme desteğine destek programına başvuru tarihi itibariyle işletmesini en fazla 3 yıl öncesinde kurmuş olan girişimciler başvuru yapabilecek. Hangi sektörler yararlanacak? İşte detaylar…
14.05.2024
23:42
Parklara zarar verenlere karşı birlik çağrısı!
Parklara zarar verenlere karşı birlik çağrısı!
Parklarda bakım ve onarım çalışmalarını sürdüren Bingöl Belediyesi, parkların korunması için kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu; 'Kasıtlı bir şekilde parklarımıza zarar veren, çocuklarımızın mutluluğunu çalan, ailelerimizin huzurunu bozan vandallara karşı duyarlı olup, park ve yeşil alanlarımıza zarar verilmesine müsaade etmeyelim. Olası durumlar karşısında Alo 112'yi arayıp ihbarda bulunalım.'
14.05.2024
23:41
Rektörler tecrübe paylaşımı için Bingöl`de buluştu
Rektörler tecrübe paylaşımı için Bingöl'de buluştu
Bölgedeki 18 üniversitenin uluslararası öğrenci koordinatörlerinin de katıldığı toplantıda, üniversitelerin uluslararasılaşma potansiyelllerin artırılması, nitelikli uluslararası öğrencilerin üniversitelerde eğitim görmesini sağlamak amacıyla fikir alışverişinde bulunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın