KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Mayıs 2025 Perşembe
°C

Bakan yılmaz: halkın isteklerini en iyi bilen parti biziz

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin krizden konjoktürel olarak etkilendiğini ancak yapısal bir tahribatın yaşamadığını söyleyerek, “Halkın isteklerini en iyi bilen parti biziz” dedi.

Bakan yılmaz: halkın isteklerini en iyi bilen parti biziz
18 OCAK 2010 PAZARTESİ 08:45
0
1209
0
AA aa
Devlet Bakanları Selma Aliye Kavaf ve Cevdet Yılmaz, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.
Burada bir konuşma yapan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz da, Kahramanmaraş'ın ekonomik alanda önemli bir il olduğunu söyledi. Kahramanmaraş'ın AK Parti'nin misyonunu en iyi anlayan iller arasında yer aldığını da ifade eden Yılmaz, "Biz halka kapalı bir tutum sergilemeyiz. Halkın isteklerini en iyi bilen parti biziz. Biz zaten, programlarımızı da buna göre yaparız." dedi. Bir gazetecinin GAP ile ilgili sorusunu cevaplandıran Bakan Yılmaz, çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü dile getirdi. Projenin Türkiye'yi kapsadığını aktaran Yılmaz, "GAP'ın hayata geçmesi ile birlikte, başta tarımsal üretim olmak üzere, tarımsal sanayi gelişecek. Böylelikle ülkemize ciddi bir ekonomik katkı sağlayacak." diye konuştu.
Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın konuşmasının ardından partililerle basına kapalı bir toplantı gerçekleştirildi. Devlet bakanları Kavaf ve Yılmaz, AK Parti ziyaretinin ardından Ramada Otel'de işadamları ile bir araya geldi. Yemeğin ardından düzenlenen toplantıda Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz konuşmasında yaşanan ekonomik büyümeden bahsetti. Büyümenin Türkiye'de aynı zamanda niteliksel dönüşüm de sağladığına dikkat çeken Yılmaz, "Türkiye ekonomisi artık eski ekonomi değil. Bunun böyle olduğunu küresel krizde en iyi şekilde gözlemledik. Türkiye böyle krizlere muhatap olsa hatırlıyorsunuz geçmiş krizleri, faizlerin nereye fırladığını, borsadaki düşüşleri ve enflasyondaki yükselmeleri ve uzun süren çalkalanmalar olurdu. Fakat bu krizde Türkiye'nin hiçbir bankası batmadı, faiz oranları tek haneli rakamlara düştü. OECD ülkelerinde ya bankalar battı, ya da kamu bu bankalara müdahale etti. Ama Türkiye'de böyle bir şey yaşanmadı, enflasyon tek haneli rakamlara indi." ifadelerini kullandı.
Türkiye'nin küresel krizden konjoktürel olarak etkilendiğini ancak yapısal bir tahribat yaşanmadığının altını çizen Bakan Yılmaz, "Başta komşumuz Yunanistan olmak üzere çok sayıda ülkenin kredi notu düşerken, çok az sayıda kredi notu artan ülkeden biri Türkiye idi. Bu notlar boş yere artırmaz. Türkiye 2009 krizinden etkilendi. Büyümemizi ve ihracatımızı etkiledi. Dünyada ve ülkemizde beklentilerde kötüleşmeler oldu. Ancak tüm bu göstergelere rağmen şunu diyebiliriz, Türkiye konjoktürel olarak krizden etkilendi ama yapısal bir tahribat yaşamadı. Dolayısıyla krizden sonraki dönemde kendini en hızlı toparlayacak ülkeler arasında Türkiye olacaktır." yorumunda bulundu.
Konuşmaların ardından soru cevap bölümüne geçildi. Toplantıya, Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Veysi Kaynak, Fatih Arıkan, Cafer Tatlıbal, Avni Doğan ve MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Akif Paksoy ile çok sayıda işadamı katıldı.


Bingolonline Haber Servisi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.04.2025
18:55
Bingöl için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı
Bingöl için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl için kuvvetli rüzgâr ve fırtına ile yer yer toz taşınımı uyarısı yaptı.
30.04.2025
17:58
Bingöl`de Kur`an ziyafeti
Bingöl'de Kur'an ziyafeti
Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde Bingöl İl Müftülüğünün organizasyonuyla, Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma alanında ulusal ve uluslararası başarılar elde etmiş seçkin karîlerin katılımıyla 'Kur'an-ı Kerim Ziyafeti Programı' düzenlenecek.
30.04.2025
16:13
Hüdapar`dan Kültür TOKİ için çağrı!
Hüdapar'dan Kültür TOKİ için çağrı!
Beraberindeki teşkilat üyeleriyle Bingöl merkez Kültür Mahallesi TOKİ Emlak Yönetimini ziyaret eden HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya: 'Vatandaşların ev ve işyeri bulamadığı bu dönemde buradaki boş konut ve işyerleri acilen satışa sunulmalı!' dedi.
30.04.2025
16:11
YURTLİG Futbol Bingöl Grup Müsabakaları Başladı
YURTLİG Futbol Bingöl Grup Müsabakaları Başladı
Bingöl ev sahipliğinde 10 ilden toplam 160 sporcunun katılımıyla start alan müsabakaların başlangıç vuruşunu Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta yaptı.
30.04.2025
16:10
Bingöl`de kesilen varil bomba gibi patladı! Patlama anı kamerada
Bingöl'de kesilen varil bomba gibi patladı! Patlama anı kamerada
Bingöl'de bir atölyede spiral makinesiyle kesilmek istenen varil bir anda patladı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
30.04.2025
16:09
Bingöl`de dedektörle define arayan şahsa suçüstü
Bingöl'de dedektörle define arayan şahsa suçüstü
Bingöl'de bir şahıs dedektör cihazı ile define ararken jandarma ekiplerince suçüstü yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın