KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Haziran 2026 Cuma
°C

Bakan yılmaz: 'ileri demokrasi istiyoruz”

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, &';Bu demokrasi bize yetmez. İleri demokrasi diyoruz. Dünyadaki en ileri demokrasi neyse biz de onu istiyoruz. Yeni bir anayasa yapacağız'' dedi.

Bakan yılmaz: `ileri demokrasi istiyoruz”
30 MAYIS 2011 PAZARTESİ 08:22
0
2547
0
AA aa

Bingöl'de seçim çalışmalarını sürdüren Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Kaleönü Mahallesi'nde Binlife Konakları temel atma törenine katıldıktan sonra Solhan İlçesi'ni ve ilçeye bağlı köyleri ziyaret etti.

Bakan Yılmaz Mutluca Köyünde, Melekan Şeyhi Ebubekir Sıddık Efendinin türbesini ziyaret ederek, Solhan İlçesi'ne geçti.
Solhan İlçesi'nde vatandaşlara hitap eden Bakan Yılmaz, geçmiş koalisyonlar döneminde Bingöl'e yeterince hizmet yapılmadığını belirterek, AK Parti iktidarında çocuğuna bedava kitaptan, çocuğunu okula gönderen yoksul ailelere eğitim yardımına kadar birçok alanda hizmet yapıldığını anımsattı.
AK Parti'nin sağlık alanında yaptığı reformlarıanlatan Bakan Yılmaz, eskiden yoksul vatandaşların ilaç almak için bir memur aradıklarını anımsatarak, ''Köylülerimiz eskiden reçete çilesi çekiyordu. Biz bu çileleri bitirdik'' dedi.
Köylerin Altyapısını Destekleme Programı (KÖYDES) kapsamında bütün köylerin yol, içme suyu ve altyapılarını tamamladıklarını anlatan Bakan Yılmaz, şöyle devam etti: “Bingöl'de yolu olmayan, içme suyu olmayan köyümüzü aşağı-yukarı kalmadı. Varsa da su kaynağı sıkıntısı nedeniyle gecikmiştir. Yeni dönemde önceliğimiz köylerin kanalizasyonu ve küçük sulama işleridir. Bu memleketin hizmete ihtiyacı var. Bizde bu hizmeti yapamaya talibiz. Bu yüzden sizden destek bekliyoruz.''
Anayasa değişikliği konusuna da değinen Bakan Yılmaz, 12 Haziran seçimlerinin ardından daha ileri demokrasi için anayasayı değiştireceklerini kaydederek, şöyle konuştu: “Bizim birliğe ve beraberliğe ihtiyacımız var. Birbirimizle kenetlenmemiz lazım. Tabi ki geçmişte bir takım eksiklikler ve yanlışlar olmuş. AK Parti sorunları birer birer gideriyor. Bu demokrasi bize yetmez. İleri demokrasi diyoruz. Dünyadaki en ileri demokrasi neyse biz de onu istiyoruz. Yeni bir anayasa yapacağız. Yeni, sivil, özgürlükçü bir anayasa. Ama bunu yapmamız için bizi meclise güçlü göndermeniz lazım. 330'un altında göndermemeniz lazım.''
AK Parti Bingöl milletvekilliği için 45 kişinin aday adayı olduğunu anımsatan Bakan Yılmaz, aday gösterilmediği için partisine küsen adaylara çağrıda bulunarak, ''Aday adaylığı sürecinde 45 arkadaş birlikte yola çıktık. Hepsi de çok değerli ve bu memleketin çocuğu. Hepsi belki üçümüzden çok daha değerlidir. Fakat biz şuna inanıyoruz; eğer bir insan, bir partiden aday adayı olmuşsa; o partiyi, genel başkanını ve politikalarını seviyor demektir. Benimsemediğimiz, sevmediğimiz bir partiden aday olunur mu? Aday olursunuz, olmazsınız bu nasip meselesidir. Aday olan iyidir, olmayan kötüdür diye bir şey yok. Bugün biz olduk, yarın bir başkası olur. Bu yüzden bütün arkadaşlarımızı kucaklaşmaya ve partimize destek olmaya davet ediyorum'' diye konuştu.
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.06.2026
11:05
Altında düşüş sürdü! Bingöl`de gram altın ne kadar?
Altında düşüş sürdü! Bingöl'de gram altın ne kadar?
Doların güçlenmesi ve jeopolitik belirsizlikler, altın ve gümüş fiyatlarını olumsuz etkilerken ons altın 4 bin 135 dolar seviyesine kadar geriledi. Bingöl'de gram altın ne kadar? İşte yanıtı.
19.06.2026
10:46
Bingöl`de Menengiç Ağaçları Ekonomiye Kazandırılıyor
Bingöl'de Menengiç Ağaçları Ekonomiye Kazandırılıyor
Bingöl'de doğal olarak yetişen menengiç ağaçları, yürütülen aşılama çalışmalarıyla fıstık üretimine kazandırılıyor. Genç ilçesine bağlı Ericek Köyü'nde devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Vali Cahit Çelik, yetkililerden bilgi aldı.
19.06.2026
10:23
Bingöl`de Tır ile Otomobil Çarpıştı: 3 Yaralı
Bingöl'de Tır ile Otomobil Çarpıştı: 3 Yaralı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde tır ile otomobilin kafa kafaya çarpıştığı trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.
19.06.2026
10:13
Bingöl`de başıboş hayvan kazası! Eşek telef oldu
Bingöl'de başıboş hayvan kazası! Eşek telef oldu
Bingöl-Muş karayolunda aniden yola çıkan eşeğe otomobil çarptı. Kazada eşek telef olurken, araçta maddi hasar meydana geldi.
19.06.2026
09:57
Bingöl Dahil 8 İlde Operasyon: 34 Mağara ve Sığınak İmha Edildi
Bingöl Dahil 8 İlde Operasyon: 34 Mağara ve Sığınak İmha Edildi
Jandarma ekiplerince Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 8 ilde gerçekleştirilen arama ve tarama faaliyetlerinde 34 mağara, sığınak ve barınma alanı imha edildi. Operasyonlarda çok sayıda silah, mühimmat ve patlayıcı madde ele geçirildi.
18.06.2026
14:28
HÜDA PAR`dan Bingöl-Adaklı Yolu İçin Acil Çağrı
HÜDA PAR'dan Bingöl-Adaklı Yolu İçin Acil Çağrı
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Adaklı ziyaretinde ilçe merkezi ve köylerdeki sorunları gündeme taşıdı. Bingöl-Adaklı yolunun yıllardır çözüm beklediğini belirten Emiroğlu, yetkililere çağrıda bulunarak, 'Bu yol binlerce vatandaşın kullandığı hayati bir güzergâh. Yaşanan mağduriyet artık sona ermelidir' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın