KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

Bakan yılmaz: 'ileri demokrasi istiyoruz”

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, &';Bu demokrasi bize yetmez. İleri demokrasi diyoruz. Dünyadaki en ileri demokrasi neyse biz de onu istiyoruz. Yeni bir anayasa yapacağız'' dedi.

Bakan yılmaz: `ileri demokrasi istiyoruz”
30 MAYIS 2011 PAZARTESİ 08:22
0
2585
0
AA aa

Bingöl'de seçim çalışmalarını sürdüren Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Kaleönü Mahallesi'nde Binlife Konakları temel atma törenine katıldıktan sonra Solhan İlçesi'ni ve ilçeye bağlı köyleri ziyaret etti.

Bakan Yılmaz Mutluca Köyünde, Melekan Şeyhi Ebubekir Sıddık Efendinin türbesini ziyaret ederek, Solhan İlçesi'ne geçti.
Solhan İlçesi'nde vatandaşlara hitap eden Bakan Yılmaz, geçmiş koalisyonlar döneminde Bingöl'e yeterince hizmet yapılmadığını belirterek, AK Parti iktidarında çocuğuna bedava kitaptan, çocuğunu okula gönderen yoksul ailelere eğitim yardımına kadar birçok alanda hizmet yapıldığını anımsattı.
AK Parti'nin sağlık alanında yaptığı reformlarıanlatan Bakan Yılmaz, eskiden yoksul vatandaşların ilaç almak için bir memur aradıklarını anımsatarak, ''Köylülerimiz eskiden reçete çilesi çekiyordu. Biz bu çileleri bitirdik'' dedi.
Köylerin Altyapısını Destekleme Programı (KÖYDES) kapsamında bütün köylerin yol, içme suyu ve altyapılarını tamamladıklarını anlatan Bakan Yılmaz, şöyle devam etti: “Bingöl'de yolu olmayan, içme suyu olmayan köyümüzü aşağı-yukarı kalmadı. Varsa da su kaynağı sıkıntısı nedeniyle gecikmiştir. Yeni dönemde önceliğimiz köylerin kanalizasyonu ve küçük sulama işleridir. Bu memleketin hizmete ihtiyacı var. Bizde bu hizmeti yapamaya talibiz. Bu yüzden sizden destek bekliyoruz.''
Anayasa değişikliği konusuna da değinen Bakan Yılmaz, 12 Haziran seçimlerinin ardından daha ileri demokrasi için anayasayı değiştireceklerini kaydederek, şöyle konuştu: “Bizim birliğe ve beraberliğe ihtiyacımız var. Birbirimizle kenetlenmemiz lazım. Tabi ki geçmişte bir takım eksiklikler ve yanlışlar olmuş. AK Parti sorunları birer birer gideriyor. Bu demokrasi bize yetmez. İleri demokrasi diyoruz. Dünyadaki en ileri demokrasi neyse biz de onu istiyoruz. Yeni bir anayasa yapacağız. Yeni, sivil, özgürlükçü bir anayasa. Ama bunu yapmamız için bizi meclise güçlü göndermeniz lazım. 330'un altında göndermemeniz lazım.''
AK Parti Bingöl milletvekilliği için 45 kişinin aday adayı olduğunu anımsatan Bakan Yılmaz, aday gösterilmediği için partisine küsen adaylara çağrıda bulunarak, ''Aday adaylığı sürecinde 45 arkadaş birlikte yola çıktık. Hepsi de çok değerli ve bu memleketin çocuğu. Hepsi belki üçümüzden çok daha değerlidir. Fakat biz şuna inanıyoruz; eğer bir insan, bir partiden aday adayı olmuşsa; o partiyi, genel başkanını ve politikalarını seviyor demektir. Benimsemediğimiz, sevmediğimiz bir partiden aday olunur mu? Aday olursunuz, olmazsınız bu nasip meselesidir. Aday olan iyidir, olmayan kötüdür diye bir şey yok. Bugün biz olduk, yarın bir başkası olur. Bu yüzden bütün arkadaşlarımızı kucaklaşmaya ve partimize destek olmaya davet ediyorum'' diye konuştu.
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
04.07.2026
01:17
Kebude: `Yüzde 13,52`lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor`
Kebude: 'Yüzde 13,52'lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor'
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak yüzde 13,52'lik zam netleşti. Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, açıklanan artışın hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın