KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Nisan 2026 Perşembe
°C

Bakan yılmaz: 'ileri demokrasi istiyoruz”

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, &';Bu demokrasi bize yetmez. İleri demokrasi diyoruz. Dünyadaki en ileri demokrasi neyse biz de onu istiyoruz. Yeni bir anayasa yapacağız'' dedi.

Bakan yılmaz: `ileri demokrasi istiyoruz”
30 MAYIS 2011 PAZARTESİ 08:22
0
2403
0
AA aa

Bingöl'de seçim çalışmalarını sürdüren Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Kaleönü Mahallesi'nde Binlife Konakları temel atma törenine katıldıktan sonra Solhan İlçesi'ni ve ilçeye bağlı köyleri ziyaret etti.

Bakan Yılmaz Mutluca Köyünde, Melekan Şeyhi Ebubekir Sıddık Efendinin türbesini ziyaret ederek, Solhan İlçesi'ne geçti.
Solhan İlçesi'nde vatandaşlara hitap eden Bakan Yılmaz, geçmiş koalisyonlar döneminde Bingöl'e yeterince hizmet yapılmadığını belirterek, AK Parti iktidarında çocuğuna bedava kitaptan, çocuğunu okula gönderen yoksul ailelere eğitim yardımına kadar birçok alanda hizmet yapıldığını anımsattı.
AK Parti'nin sağlık alanında yaptığı reformlarıanlatan Bakan Yılmaz, eskiden yoksul vatandaşların ilaç almak için bir memur aradıklarını anımsatarak, ''Köylülerimiz eskiden reçete çilesi çekiyordu. Biz bu çileleri bitirdik'' dedi.
Köylerin Altyapısını Destekleme Programı (KÖYDES) kapsamında bütün köylerin yol, içme suyu ve altyapılarını tamamladıklarını anlatan Bakan Yılmaz, şöyle devam etti: “Bingöl'de yolu olmayan, içme suyu olmayan köyümüzü aşağı-yukarı kalmadı. Varsa da su kaynağı sıkıntısı nedeniyle gecikmiştir. Yeni dönemde önceliğimiz köylerin kanalizasyonu ve küçük sulama işleridir. Bu memleketin hizmete ihtiyacı var. Bizde bu hizmeti yapamaya talibiz. Bu yüzden sizden destek bekliyoruz.''
Anayasa değişikliği konusuna da değinen Bakan Yılmaz, 12 Haziran seçimlerinin ardından daha ileri demokrasi için anayasayı değiştireceklerini kaydederek, şöyle konuştu: “Bizim birliğe ve beraberliğe ihtiyacımız var. Birbirimizle kenetlenmemiz lazım. Tabi ki geçmişte bir takım eksiklikler ve yanlışlar olmuş. AK Parti sorunları birer birer gideriyor. Bu demokrasi bize yetmez. İleri demokrasi diyoruz. Dünyadaki en ileri demokrasi neyse biz de onu istiyoruz. Yeni bir anayasa yapacağız. Yeni, sivil, özgürlükçü bir anayasa. Ama bunu yapmamız için bizi meclise güçlü göndermeniz lazım. 330'un altında göndermemeniz lazım.''
AK Parti Bingöl milletvekilliği için 45 kişinin aday adayı olduğunu anımsatan Bakan Yılmaz, aday gösterilmediği için partisine küsen adaylara çağrıda bulunarak, ''Aday adaylığı sürecinde 45 arkadaş birlikte yola çıktık. Hepsi de çok değerli ve bu memleketin çocuğu. Hepsi belki üçümüzden çok daha değerlidir. Fakat biz şuna inanıyoruz; eğer bir insan, bir partiden aday adayı olmuşsa; o partiyi, genel başkanını ve politikalarını seviyor demektir. Benimsemediğimiz, sevmediğimiz bir partiden aday olunur mu? Aday olursunuz, olmazsınız bu nasip meselesidir. Aday olan iyidir, olmayan kötüdür diye bir şey yok. Bugün biz olduk, yarın bir başkası olur. Bu yüzden bütün arkadaşlarımızı kucaklaşmaya ve partimize destek olmaya davet ediyorum'' diye konuştu.
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.04.2026
22:02
Bingöl UMKE`ye Dünya Sağlık Örgütü Bayrağı!
Bingöl UMKE'ye Dünya Sağlık Örgütü Bayrağı!
Bingöl UMKE Lojistik, Eğitim ve Operasyon Merkezi, uluslararası verifikasyon sürecini tamamladı. Düzenlenen törende Dünya Sağlık Örgütü bayrağı teslim edilirken, merkezin üç farklı EMT yapısıyla dünyada bir ilke imza attığı vurgulandı.
23.04.2026
21:52
Vali Çelik makamını Muhammed Selim`e devretti
Vali Çelik makamını Muhammed Selim'e devretti
Bingöl Valisi Cahit Çelik, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında koltuğunu Muhammed Selim Kısa'ya devretti.
23.04.2026
18:14
Ilıcalar Bölgesinin Sorunları Meclis Gündeminde
Ilıcalar Bölgesinin Sorunları Meclis Gündeminde
HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, TBMM'de yaptığı konuşmada Bingöl merkez Ilıcalar beldesi ve çevre köylerde yaşanan yol, su, eğitim ve sağlık sorunlarının çözülmesini istedi.
23.04.2026
18:00
Okullarda
Okullarda '7 basamaklı güvenlik modeli' dönemi başlıyor
Şanlıurfa Siverek ve Kahramanmaraş'ta peş peşe yaşanan, 10 kişinin hayatını kaybettiği okul katliamlarının ardından İçişleri Bakanlığı harekete geçti. İçişleri Bakanı Mustafa Çitfçi'nin talimatıyla okullardaki güvenlik zafiyetlerini ortadan kaldırmak amacıyla '7 Basamaklı Okul Güvenlik Modeli' hayata geçiriliyor. Yeni sistemle her okulda özel bir 'Güvenlik Kurulu' oluşturulacak.
23.04.2026
17:42
Bingöl UMKE Uluslararası Arenaya Açılıyor
Bingöl UMKE Uluslararası Arenaya Açılıyor
Bingöl'de kurulan UMKE Lojistik, Eğitim ve Operasyon Merkezi, üç farklı EMT verifikasyonunun aynı anda gerçekleştirildiği ilk merkez olarak uluslararası alanda dikkat çekti. Dünya Sağlık Örgütü ve Azerbaycan'dan ekipler süreci yerinde takip etti.
22.04.2026
15:48
‘Yerel Kalkınma Hamlesi`yle Bingöl`e Yatırım Fırsatı
'Yerel Kalkınma Hamlesi'yle Bingöl'e Yatırım Fırsatı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı kapsamında TRB1 Bölgesi'nde yatırımcılara 301 milyon TL'ye kadar destek sağlanacak. Programda Bingöl için hayvancılık, arı ürünleri, su ürünleri ve termal turizm yatırımları öncelikli alanlar arasında yer aldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın