KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ağustos 2026 Perşembe
°C

Bakan yılmaz: 'ileri demokrasi istiyoruz”

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, &';Bu demokrasi bize yetmez. İleri demokrasi diyoruz. Dünyadaki en ileri demokrasi neyse biz de onu istiyoruz. Yeni bir anayasa yapacağız'' dedi.

Bakan yılmaz: `ileri demokrasi istiyoruz”
30 MAYIS 2011 PAZARTESİ 08:22
0
2689
0
AA aa

Bingöl'de seçim çalışmalarını sürdüren Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Kaleönü Mahallesi'nde Binlife Konakları temel atma törenine katıldıktan sonra Solhan İlçesi'ni ve ilçeye bağlı köyleri ziyaret etti.

Bakan Yılmaz Mutluca Köyünde, Melekan Şeyhi Ebubekir Sıddık Efendinin türbesini ziyaret ederek, Solhan İlçesi'ne geçti.
Solhan İlçesi'nde vatandaşlara hitap eden Bakan Yılmaz, geçmiş koalisyonlar döneminde Bingöl'e yeterince hizmet yapılmadığını belirterek, AK Parti iktidarında çocuğuna bedava kitaptan, çocuğunu okula gönderen yoksul ailelere eğitim yardımına kadar birçok alanda hizmet yapıldığını anımsattı.
AK Parti'nin sağlık alanında yaptığı reformlarıanlatan Bakan Yılmaz, eskiden yoksul vatandaşların ilaç almak için bir memur aradıklarını anımsatarak, ''Köylülerimiz eskiden reçete çilesi çekiyordu. Biz bu çileleri bitirdik'' dedi.
Köylerin Altyapısını Destekleme Programı (KÖYDES) kapsamında bütün köylerin yol, içme suyu ve altyapılarını tamamladıklarını anlatan Bakan Yılmaz, şöyle devam etti: “Bingöl'de yolu olmayan, içme suyu olmayan köyümüzü aşağı-yukarı kalmadı. Varsa da su kaynağı sıkıntısı nedeniyle gecikmiştir. Yeni dönemde önceliğimiz köylerin kanalizasyonu ve küçük sulama işleridir. Bu memleketin hizmete ihtiyacı var. Bizde bu hizmeti yapamaya talibiz. Bu yüzden sizden destek bekliyoruz.''
Anayasa değişikliği konusuna da değinen Bakan Yılmaz, 12 Haziran seçimlerinin ardından daha ileri demokrasi için anayasayı değiştireceklerini kaydederek, şöyle konuştu: “Bizim birliğe ve beraberliğe ihtiyacımız var. Birbirimizle kenetlenmemiz lazım. Tabi ki geçmişte bir takım eksiklikler ve yanlışlar olmuş. AK Parti sorunları birer birer gideriyor. Bu demokrasi bize yetmez. İleri demokrasi diyoruz. Dünyadaki en ileri demokrasi neyse biz de onu istiyoruz. Yeni bir anayasa yapacağız. Yeni, sivil, özgürlükçü bir anayasa. Ama bunu yapmamız için bizi meclise güçlü göndermeniz lazım. 330'un altında göndermemeniz lazım.''
AK Parti Bingöl milletvekilliği için 45 kişinin aday adayı olduğunu anımsatan Bakan Yılmaz, aday gösterilmediği için partisine küsen adaylara çağrıda bulunarak, ''Aday adaylığı sürecinde 45 arkadaş birlikte yola çıktık. Hepsi de çok değerli ve bu memleketin çocuğu. Hepsi belki üçümüzden çok daha değerlidir. Fakat biz şuna inanıyoruz; eğer bir insan, bir partiden aday adayı olmuşsa; o partiyi, genel başkanını ve politikalarını seviyor demektir. Benimsemediğimiz, sevmediğimiz bir partiden aday olunur mu? Aday olursunuz, olmazsınız bu nasip meselesidir. Aday olan iyidir, olmayan kötüdür diye bir şey yok. Bugün biz olduk, yarın bir başkası olur. Bu yüzden bütün arkadaşlarımızı kucaklaşmaya ve partimize destek olmaya davet ediyorum'' diye konuştu.
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.08.2026
01:04
Bingöl`den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'ün sevilen simalarından Sadin Babo, geride yüzlerce hatıra, sıcak bir tebessüm ve gönüllerde silinmeyecek bir iz bırakarak hayatını kaybetti. Mehmet Emin Barslan, Sadin Babo'nun ardından kaleme aldığı duygu yüklü yazısında, onun yalnızca bir insan değil, değişen Bingöl'ün hafızasında yaşayan bir değer olduğunu anlattı.
20.08.2026
01:02
Bingöl`e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Bingöl'e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde okulların güvenliğini artırmak amacıyla planlanan 30 bin okul bahçe görevlisinin illere göre kontenjanları belli oldu. Bingöl için 190 kişilik kontenjan ayrıldı. Görevlilerin yaklaşık 9 ay süreyle çalıştırılması ve ücretlerinin asgari ücret seviyesinde olması planlanıyor.
20.08.2026
01:00
Uçar:
Uçar: '100 yıl sonra tarihi bir fırsatla karşı karşıyayız'
Bingöl'de 'Barışın Sözünü Halkla Kuruyoruz' buluşmaları kapsamında yeni sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunan DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, yeni sürecin Türkiye'nin demokratikleşmesi ve kalıcı barış açısından önemli bir fırsat sunduğunu belirtti. Meclis'teki çerçeve yasanın sürecin başlangıcı olarak değerlendirilmesi ve toplumsal desteğin güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Uçar, Türkiye'nin 100 yıl önce kaybettiği bir fırsatın yeniden ortaya çıktığını vurguladı.
20.08.2026
00:59
MEB`den yeni eğitim yılı genelgesi
MEB'den yeni eğitim yılı genelgesi
2026-2027 eğitim öğretim yılı 14 Eylül'de başlayacak. Millî Eğitim Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği genelgeyle okullarda cep telefonu kullanımından deneme sınavlarına, veli görüşmelerinden kayıt ücretlerine kadar birçok başlıkta yeni dönemde uygulanacak esaslar belirlendi. Bakanlık dışındaki deneme ve tarama sınavlarına okullarda izin verilmeyecek, veli görüşmeleri ise yalnızca Okul Randevu Sistemi üzerinden yapılacak.
20.08.2026
00:57
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş karayolunun Kardeşler köyü mevkisinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
20.08.2026
00:53
Bingöl`de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
Bingöl'de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
HİZMET-İŞ Sendikası Bingöl Şubesi'nin 2. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda Abdülmecit Akdemir yeniden şube başkanlığına seçilerek güven tazeledi. Kongrede çalışma hayatının sorunlarından taşeron işçilere, KİT'lerdeki kadro beklentisinden vergi adaletine ve 'Terörsüz Türkiye' hedefine kadar birçok başlık gündeme geldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın