KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Mayıs 2026 Salı
°C

Bakan yılmaz: 'ileri demokrasi istiyoruz”

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, &';Bu demokrasi bize yetmez. İleri demokrasi diyoruz. Dünyadaki en ileri demokrasi neyse biz de onu istiyoruz. Yeni bir anayasa yapacağız'' dedi.

Bakan yılmaz: `ileri demokrasi istiyoruz”
30 MAYIS 2011 PAZARTESİ 08:22
0
2431
0
AA aa

Bingöl'de seçim çalışmalarını sürdüren Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Kaleönü Mahallesi'nde Binlife Konakları temel atma törenine katıldıktan sonra Solhan İlçesi'ni ve ilçeye bağlı köyleri ziyaret etti.

Bakan Yılmaz Mutluca Köyünde, Melekan Şeyhi Ebubekir Sıddık Efendinin türbesini ziyaret ederek, Solhan İlçesi'ne geçti.
Solhan İlçesi'nde vatandaşlara hitap eden Bakan Yılmaz, geçmiş koalisyonlar döneminde Bingöl'e yeterince hizmet yapılmadığını belirterek, AK Parti iktidarında çocuğuna bedava kitaptan, çocuğunu okula gönderen yoksul ailelere eğitim yardımına kadar birçok alanda hizmet yapıldığını anımsattı.
AK Parti'nin sağlık alanında yaptığı reformlarıanlatan Bakan Yılmaz, eskiden yoksul vatandaşların ilaç almak için bir memur aradıklarını anımsatarak, ''Köylülerimiz eskiden reçete çilesi çekiyordu. Biz bu çileleri bitirdik'' dedi.
Köylerin Altyapısını Destekleme Programı (KÖYDES) kapsamında bütün köylerin yol, içme suyu ve altyapılarını tamamladıklarını anlatan Bakan Yılmaz, şöyle devam etti: “Bingöl'de yolu olmayan, içme suyu olmayan köyümüzü aşağı-yukarı kalmadı. Varsa da su kaynağı sıkıntısı nedeniyle gecikmiştir. Yeni dönemde önceliğimiz köylerin kanalizasyonu ve küçük sulama işleridir. Bu memleketin hizmete ihtiyacı var. Bizde bu hizmeti yapamaya talibiz. Bu yüzden sizden destek bekliyoruz.''
Anayasa değişikliği konusuna da değinen Bakan Yılmaz, 12 Haziran seçimlerinin ardından daha ileri demokrasi için anayasayı değiştireceklerini kaydederek, şöyle konuştu: “Bizim birliğe ve beraberliğe ihtiyacımız var. Birbirimizle kenetlenmemiz lazım. Tabi ki geçmişte bir takım eksiklikler ve yanlışlar olmuş. AK Parti sorunları birer birer gideriyor. Bu demokrasi bize yetmez. İleri demokrasi diyoruz. Dünyadaki en ileri demokrasi neyse biz de onu istiyoruz. Yeni bir anayasa yapacağız. Yeni, sivil, özgürlükçü bir anayasa. Ama bunu yapmamız için bizi meclise güçlü göndermeniz lazım. 330'un altında göndermemeniz lazım.''
AK Parti Bingöl milletvekilliği için 45 kişinin aday adayı olduğunu anımsatan Bakan Yılmaz, aday gösterilmediği için partisine küsen adaylara çağrıda bulunarak, ''Aday adaylığı sürecinde 45 arkadaş birlikte yola çıktık. Hepsi de çok değerli ve bu memleketin çocuğu. Hepsi belki üçümüzden çok daha değerlidir. Fakat biz şuna inanıyoruz; eğer bir insan, bir partiden aday adayı olmuşsa; o partiyi, genel başkanını ve politikalarını seviyor demektir. Benimsemediğimiz, sevmediğimiz bir partiden aday olunur mu? Aday olursunuz, olmazsınız bu nasip meselesidir. Aday olan iyidir, olmayan kötüdür diye bir şey yok. Bugün biz olduk, yarın bir başkası olur. Bu yüzden bütün arkadaşlarımızı kucaklaşmaya ve partimize destek olmaya davet ediyorum'' diye konuştu.
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.05.2026
19:14
Bingöl seçim anketi sonuçlandı! Seçmen ne dedi?
Bingöl seçim anketi sonuçlandı! Seçmen ne dedi?
Bingöl Online tarafından düzenlenen ve her kullanıcının yalnızca bir kez oy kullanabildiği elektronik seçim anketi tamamlandı. Toplam 3 bin 84 kişinin katıldığı ankette seçmenin parti tercihleri, milletvekili performanslarına bakışı ve aday beklentileri dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu.
11.05.2026
19:08
Bingöl İŞKUR`dan İUP ilanı: 85 Kişi Alınacak!
Bingöl İŞKUR'dan İUP ilanı: 85 Kişi Alınacak!
Bingöl'de İŞKUR ile İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenecek İşgücü Uyum Programı kapsamında 85 kişi noter kurasıyla istihdam edilecek. Başvurular 12–16 Mayıs 2026 tarihleri arasında alınacak.
11.05.2026
15:56
Kiğı`da siyanürlü maden tepkisi:
Kiğı'da siyanürlü maden tepkisi: 'Peri Vadisi talana teslim edilmesin'
Kiğı Peri Vadisi'nde planlanan siyanürlü maden arama faaliyetlerine karşı bir araya gelen platform ve dernekler, doğa, su kaynakları ve yaşam alanlarının tehdit altında olduğunu belirterek madencilik projelerine tepki gösterdi.
11.05.2026
15:40
Bingöl`de rafting heyecanı sona erdi!
Bingöl'de rafting heyecanı sona erdi!
Bingöl'ün Genç ilçesinde ilk kez düzenlenen Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası, üç gün süren heyecan dolu yarışların ardından tamamlandı. Yarışlar boyunca sporcuların performansı izleyenlerden alkış alırken, organizasyon renkli görüntülere sahne oldu.
10.05.2026
18:49
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Bingöl Şehir Stadyumu'nun yeniden yapılacak olması nedeniyle, 2. Lig'e yükselen 12 Bingölspor'un iç saha maçlarını Aşağı Çarşı'da oynayabilmesi için yeni proje hazırlanıyor. Bingöl Valisi Cahit Çelik, saha alnında incelemelerde bulunarak çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.
10.05.2026
16:54
‘Milyonluk usulsüzlük
'Milyonluk usulsüzlük' iddiası!
Bingöl 3. Kısım Sanayi Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Faruk Başaran, 2024 yılı hesaplarına ilişkin bağımsız denetim raporlarında milyonlarca liralık usulsüzlük tespit edildiğini iddia ederek, genel kurul sürecine ilişkin kamuoyuna açıklamada bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın