KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ağustos 2025 Pazartesi
°C

Bakan yılmaz itü'yü ziyaret etti

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, İstanbul Teknik Üniversitesi'ni (İTÜ) ziyaret ederek üniversitede yürütülen projelerle ilgili bilgi aldı.

Bakan yılmaz itü`yü ziyaret etti
22 KASIM 2011 SALI 23:49
0
1559
0
AA aa

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ı İTÜ'nün Maslak'taki ana kampüsünde Rektör Prof. Dr. Muhammed Şahin karşıladı. Rektör Şahin, üniversitede son üç yılda yapılan çalışmalarla ilgili bir sunum yaptı. İTÜ'de yürütülen projelerin tamamlanmasıyla İTÜ'nün Türkiye'nin Teknoloji Üssü olacağını belirten Şahin "İTÜ değişim ve gelişimin simgesi olarak Türkiye'nin geleceğine damgasını vuracak projelere ev sahipliği yapıyor. 2012 ortasında ve sonuna kadar bitirmeyi planladığımız projeler sonucunda; Dijital Türkiye Üssü'nde 3000, ARI-1&2'de 2000, ARI-3, 4, 5'te 4000, Enerji Teknokenti'nde 1000 AR-GE personelinin çalışmasını öngörüyoruz. 1000 kişilik öğretim üyesini de eklersek iki yıl içinde İTÜ'de AR-GE yapan kişi sayısı 11.000 olacak. Türkiye'de TÜBİTAK verilerine göre AR-GE personeli sayısı şu anda 82.000'dir. Gelecek yıl bu sayının 100.000 olacağını düşünürsek, Türkiye'deki toplam AR-GE personelinin 10'da biri İTÜ'de olacak. İTÜ Maslak Kampüsü tam bir teknoloji üssü haline gelecek." dedi. 

Sunumun ardından Arı Teknokent, Rotorlu Araçlar Tasarım ve Mükemmeliyet Merkezi (ROTAM), Otomotiv Araştırmaları Merkezi (OTAM), Membran Teknolojileri, Nanoteknoloji Araştırma Merkezi ile Uydu Haberleşmesi ve Uzaktan Algılama Merkezi (UHUZAM) ziyaret edildi. Merkezlerde yürütülen çalışmaları yerinde gören Bakan Yılmaz, akademisyen ve öğrencilerden projelerle ilgili detaylı bilgi aldı. 

ROTAM'da Türkiye'nin ilk helikopteri ARIKOPTER ile insansız hava araçları ile ilgili akademisyenlerden bilgi alan Bakan Yılmaz, laboratuvarda helikopterlerin palalarını inceledi. Otomotiv Araştırmaları Merkezi'nde Akustik Laboratuvarı'nı gezen Yılmaz'a burada yapılan testlerle ilgili bilgi verildi. Bakanın diğer bir durağı Membran Teknolojileri Araştırma Merkezi oldu. Burada genç araştırmacılarla bir araya gelen Bakan Yılmaz'a kirli suyu anında arıtan teknoloji ile ilgili proje tanıtıldı. Bakan Cevdet Yılmaz'ın son durağı ise UHUZAM oldu. Tarım Bakanlığı Tarımsal Rekolte Tahmin ve Kuraklık İzleme Projesi ile ilgili çalışmayı yerinde gören Cevdet Yılmaz'a Ceylanpınar'daki araziler gösterildi. 

 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.08.2025
02:56
Bingöl`de trafik kazası: 11 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 11 yaralı
Bingöl'de iki hafif ticari aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 11 kişi yaralandı.
18.08.2025
02:55
Dilektepelilerin en büyük dileği sağlıklı su!
Dilektepelilerin en büyük dileği sağlıklı su!
Dilektepe Köyü'nde İçme Suyu Çilesi: Çeşmeden Çamurlu ve Köpüklü Su Akıyor
18.08.2025
02:54
Üniversiteye ‘Sorumluluk` Çağrısı!
Üniversiteye 'Sorumluluk' Çağrısı!
Bingöl Üniversitesi Termal Tesislerinde yaşanan boğulma vakası üzerine açıklamada bulunan Bingöl Kent Konseyi Başkanı Kuyuldar; 'Önlemler, kâğıt üzerinde değil, fiilen ve eksiksiz olarak hayata geçirilmelidir' dedi.
18.08.2025
02:53
Askeri helikopter onlar için havalandı!
Askeri helikopter onlar için havalandı!
Bingöl'de ulaşımın güçlükle sağlandığı bölgede zehirlenen 4 vatandaş, askeri helikopterle alınarak hastaneye ulaştırıldı.
18.08.2025
02:52
Bu yöntemle yama olur mu?
Bu yöntemle yama olur mu?
Karlıova İlçesi Bağlıisa grup köy yolunda toprak üzerine zift serpiştirilerek yama çalışması yapıldığını iddia eden DEM Partili Meclis Üyeleri; 'Yapılan bu asfalt çalışması bırakın bir kışı, sonbahar yağmurlarını bile çıkaramaz' dediler.
18.08.2025
02:50
Dünya Dinlerine
Dünya Dinlerine 'Kuraklığa Karşı Tek Ses Olma' Çağrısı!
Almanya'daki camilere mektup bıraktıklarını, Diyanet İşleri Başkanlığı, Vatikan ve diğer din merkezlerine de mektup göndereceklerini belirten Hungo bungo Hareketi Başkanı Bilal Salcı, gelecek kuşaklara savaşsız, açlık olmayan, yoksulluğun, hastalıkların ve göçün bittiği bir yeni dünya bırakılabileceğinin altını çizdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın