Bakan yılmaz, 'kadın çiftçiler yarışıyor' programına katıldı
Bir dizi ziyaret ve toplantılara katılmak üzere Bingöl'e gelen Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, ‘Kadın Çiftçiler Yarışıyor' adlı bilgi yarışmasına katıldı.
07 MART 2011 PAZARTESİ 09:17 |
0 |
2827 |
0 |
|
AA |
aa |
|
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nca kadın çiftçilere yönelik yapılan eğitim ve yayım çalışmaları çerçevesinde bilgi yarışması yapıldı.
İl Tarım Müdürlüğü'nce düzenlenen bilgi yarışmasına Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Vali Mustafa Hakan Güvençer, Bingöl Milletvekilleri Yusuf Coşkun ve Kazım Ataoğlu, İl Tarım Müdür Vekili Nurettin Kıyas, kamu kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan İl Tarım Müdür Vekili Nurettin Kıyas'ın ardından bir konuşma yapan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz; burada yaptığı konuşmada, tarım sektörünün önemine işaret ederek, kadınların iş gücüne dahil olmasının sevindirici olduğunu söyledi.
Düzenlenen bu yarışmanın sosyal aktivite ve konu olarak güzel bir faaliyet olduğuna dikkati çeken Yılmaz, "Tarım Bakanlığımızı kutluyorum. Biz de okul çağında bu tür yarışmaların heyecanını yaşardık. Burada iki önemli mesele bir arada ele alınıyor. Tarım ve kadın" diye konuştu.
Tarımın son yüzyılın en stratejik sektörlerden biri olduğunu vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti: "Dünyada giderek artan küresel ısınma hadisesi var. Kuraklığın çeşitli bölgelerde artabileceği söyleniyor. Dünya nüfusu hızla artıyor. Dünyada, Hindistan ve Çin geliştikçe orada daha çok gıda tüketimi oluyor. Bütün bu faktörlerin etkisiyle gıda fiyatlarında özellikle bu yüzyılda önemli artışlar bekleniyor. Gıda güvenliği dediğimiz hadise son derece önemli bir başlık haline geliyor. Birçok ülke gıda konusunda geleceğe dönük uzun vadeli plan yapıyor. Türkiye, bu konuda şanslı. Çok geniş alanlarımız var. GAP, DAP ve KOP gibi büyük projelerimiz var. Bütün bunlar tarımsal potansiyelimizi hareket geçirmek, insanımıza daha sağlıklı, ucuz ve kolayca temin edilebilir gıda temin etmek için gayret sarf ediyoruz."
Bilinçli tarımsal faaliyet yürütülmesi gerekiyor
Bilinçli çiftçilik yapmanın da önemli olduğunu anlatan Yılmaz, artık Türkiye'nin köylülükten, modern çiftçiliğe geçmesi gerektiğini belirterek, "Köylülüğü, küçümsediğim için söylemiyorum, belli bir dönemin kültürü ama bugünkü küresel, rekabetçi ortamda daha çok bilinçli tarımsal faaliyet yürütülmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.
İnsanların daha eğitimli, daha donanımlı bir şekilde tarımla uğraşması gerektiğini belirten Bakan Yılmaz, bu konuda da çiftçi eğitiminin son derece önemli olduğunu vurguladı.
Tarım sektöründe erkeklere göre kadınların daha fazla çalıştığını belirten Bakan Yılmaz, Türkiye'de kadınların iş gücüne katılımının erkeklere oranla daha düşük olduğunu ancak, tarım sektörüne kadınların daha fazla katılımının görüldüğünü anlattı.
Toplumda kadının önemi
Gelecekte kadınların çok daha etkili bir konuma sahip olacağını söyleyen Yılmaz, "Hem bilgi birikimi, beceri ve eğitim düzeyi artacak. Diğer taraftan daha fazla gelir elde edecek, daha fazla gelir elde ettikçe daha fazla güveni artacak. Daha fazla toplum hayatına yön verecek. Kadınlar bu toplumda daha fazla etkili hale geldikleri zaman, o toplumda daha fazla huzur doğar, çatışmalar, çekişmeler azalır" diye konuştu.
Kadınların hiçbir zaman şiddetten yana olmadığına vurgu yapan Bakan Yılmaz, "Kadınlar çoluk çocuğunun geleceğini düşünürler. Toplumda huzursuzluk doğuracak, korku doğuracak, çatışma doğuracak süreçlerden uzak tutmak isterler. Toplumun huzuru ve güveni açısından kadınlarımızın daha fazla bu işin içine girmesi son derece önemlidir" şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından bilgi yarışmasına geçildi. Dereceye giren yarışmacılara cumhuriyet altını ve çeşitli tarımsal konuları içeren kitaplar hediye edildi.
Yarışmada dereceye giren grup, il ve bölge yarışmalarında Bingöl'ü temsil edecek. Grup, burada da derece yapması durumunda Türkiye finali yarışmalarına katılacak.
|
08.11.2026 16:41
 |
İlk 15 dakikada yıkıldık! Haftayı Puansız Kapattık! |
Karşılaşmanın henüz ilk 14 dakikasında kalesinde iki gol gören 12 Bingölspor, erken gelen şokun ardından toparlanmaya çalıştı. İkinci yarıda Beyoğlu Yeni Çarşıspor ile farkı kapatmak için yüklense de aradığı golü bulamayan yeşil-beyazlılar, sahadan puansız ayrılardı. |
|
08.11.2026 16:39
 |
Bakan Memişoğlu'ndan 110 Yaşındaki Bingöllü Fatma Teyzeye Davet: 'Seni Bingöl'e Götüreyim |
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul'da yaşayan 110 yaşındaki Bingöllü Fatma Elmalı'yı evinde ziyaret etti. Ziyaret sırasında Fatma teyzeye 'Seni Bingöl'e götüreyim' diyen Memişoğlu'nun, önümüzdeki haftalarda açılması planlanan Bingöl Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açılışına Fatma teyzeyi de getirmesi bekleniyor. |
|
08.11.2026 16:38
 |
Bingöl'de DAEŞ Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı! |
Bingöl'de Terörle Mücadele ekiplerince düzenlenen çalışmada, DAEŞ silahlı terör örgütüne üye olma suçundan yakalanan 1 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı. |
|
06.11.2026 23:58
 |
Çapakçur'dan Bingöl'e… Atalay, Tarihe Işık Tutan Eseriyle Okur Karşısında |
Bingöllü yazar M. Fatih Atalay'ın 5 yıllık çalışmayla hazırladığı iki ciltlik 'Bingöl ve Siyaset Tarihi' kitabı, düzenlenen tanıtım ve imza programıyla okuyucuyla buluştu. Bingöl'ün 500 yıllık geçmişini ele alan eserde, kentin ilk belediye başkanlarından Osmanlı dönemindeki mebuslarına, milletvekillerinden yerel yöneticilerine kadar pek çok isim ve tarihi bilgi yer alıyor. |
|
06.11.2026 23:57
 |
Bingöl'de 10 Ayda 287 İş Yeri Kapandı! Esnaf İçin Faizsiz Yapılandırma Çağrısı |
Artan kiralar, düşen satışlar ve yükselen işletme giderlerinin esnafın yükünü ağırlaştırdığına dikkat çeken Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mesut Kurtaran, 10 ayda 287 iş yerinin kapandığını belirterek, 'Esnafın ayakta kalabilmesi için faizsiz yapılandırma şart' mesajı verdi. |
|
06.11.2026 23:56
 |
Hülakü Bingöl'ün doğalgaz limitlerini Meclis'e Taşıdı |
Bingöl'de kış şartlarının ağır geçmesi nedeniyle doğalgaz tüketim limitlerinin yetersiz kaldığını belirten DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, konuyu TBMM gündemine taşıdı. Bakan Bayraktar'a 6 soru yönelten Hülakü, özellikle kış aylarında tüketim limitlerinin artırılmasını ve kademeli fiyatlandırmanın bölgesel koşullara göre yeniden düzenlenmesini istedi. |
|
|