Seçim çalışmaları kapsamında köy ziyaretlerine devam eden Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, bu kez Karlıova ilçesine bağlı köyleri ziyaret edip, köy sakinlerinin sorunlarını dinledi.
Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, seçim çalışmaları kapsamında Karlıova ilçesine bağlı Hacılar, Sudarağı, Aşağı Yağmurlu, Yukarı Yağmurlu, Karlıca, Yiğitler ve Dececik köylerini ziyaret etti. Bakan Yılmaz'a AK Parti Bingöl Milletvekili adayı Şahin Bingöl, Belediye Başkanı Serdar Atalay, AK Parti İl Başkanı Cevdet Çalbay ve İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Avlı eşlik etti.
Köyleri ziyaret edip, köy sakinlerinin sorunlarını dinleyen Bakan Yılmaz, “Önümüzdeki dönem gerçekten çok önemli bir dönem. Değişiklik ülkelerden, İslam âleminde yaşanan birçok sıkıntıya Türkiye'nin güçlü bir şekilde el atabilmesi için bu hükümete destek istiyoruz. Hükümet güçlü olacak ki, iyi idare etsin. Demokrasi de gelişsin, insan hakları ve ekonomisi de gelişsin. Bugüne kadar nasıl sizlerinizle AK Parti hizmet etti ise, bundan sonrada aynı şekilde hizmet yapacak. Bazı diğer kesimleri hepimiz biliyoruz. CHP ve MHP gibilerden bu ülkeye hayır gelmediğini hepimiz gayet iyi biliyoruz. Bir takım diğer hadiselere hiç girmeme gerek yok. Bunlarında nerelere hizmet yaptığını sizler gayet iyi biliyorsunuz. Bu memleketin güçlü bir yönetime, güçlü bir hükümete ve güçlü bir Başbakan'a ihtiyacı var. Başka türlü küçük gruplarla sorunlar çözülmüyor. Güçlü bir hükümet olacak ki hem ekonomi hem de demokrasi sorunları çözülsün” dedi.
Yeni dönemde hizmetlerinin devam edeceğini söyleyen Bakan Yılmaz, “Türkiye gerçekten iyi bir yere geldi. Bunun içinde de Bingöl'ü ve Karlıova'yı iyi bir yere getirmek bizim amacımız. Bu defa Karlıova'dan bir adayımız var. Şahin Bey ilk defa Karlıova'dan bir aday olarak gösterildi. Geçmiş dönemlerde niye Karlıova'dan aday olmadığına çok şikayetler oldu. En son bu dönem Başbakanımız Karlıova'nın bu hakkını gördüler ve bu hakkı da teslim ettiler. Fakat Karlıovalıların da buna cevap vermesi lazım. Karlıova'da bunun karşılığını verebilmesi lazım” şeklinde konuştu
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) 64 ilde satışa sunacağı yaklaşık 20 bin konuta ilişkin merak edilen 10 sorunun yanıtını paylaştı. Bingöl'de satışa sunulacak konut sayısı ise 88 olarak açıklandı.
05.06.2026
14:09
İzahı olmayınca mizahı olur! Kiğı'da yol balığı…
Daha önce çukurlara fidan dikmiştiler, bu kez su dolu çukurlardan balık çıkarıp 'yol balığı' mizahıyla paylaştılar. Kiğı Online Bilim Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Cüneyt Cici; 'Başka illerde dağlar delinip tüneller, devasa yollar yapılırken bizler halen çukursuz ve açık bir yol diye haykırıyorsak, bu ilimiz için bir ayıptır!' diye sitemini paylaştı.
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Bingöl Engelliler Platformu temsilcileriyle bir araya gelerek engelli bireylerin karşılaştığı sorun ve talepleri dinledi. Emiroğlu, sorunların takipçisi olacaklarını söyledi.
05.06.2026
01:04
Vicdanın Rotası; Sumud Filosu Konferansı
Tavz-Der tarafından Solhan'da düzenlenen konferansta, Global Sumud Filosu'nda yer alan Eğitimci-Aktivist Nevzat Öylek, yaşadığı süreci ve Gazze gerçeğini anlattı. Gazze'de açlık, susuzluk ve sağlık hizmetlerine erişim konusunda ciddi sorunların bulunduğunu belirten Öylek, özellikle çocukların ve sivillerin ağır bedeller ödediğini dile getirdi.
04.06.2026
23:14
Bingöl Ilıcalar'da Feci Kaza: 1 ölü, 2 yaralı
Bingöl merkez Ilıcalar Beldesi'nde meydana gelen kazada bir kişi yaşamını yitirirken, iki kişi yaralandı. Araç, aniden yola çıkan ata çarptıktan sonra hurdaya döndü.
04.06.2026
22:09
'Köyler Arası Efrayim Bebeğe Umut Turnuvası'
Bingöl'ün SMA tip-1 hastası bebeği Efrayim Gökalp için bu kez köyler sahaya iniyor. Düzenlenmesi planlanan futbol turnuvasından elde edilecek tüm gelir tedavi kampanyasına aktarılacak.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın