KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Haziran 2025 Cuma
°C

Bakan yılmaz, kızılay'ı eleştirdi

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Van depreminde bazı kurumların siyasi otoriteye tam olarak sağlıklı bilgi vermemesinin, toplumun beklentilerini iyi yönetememelerinde etkili olduğunu belirterek, 'Kızılayı kastediyorum. Bize daha sağlıklı bilgi verilmiş olsaydı, toplumun beklentileri daha iyi yönetilebilirdi' dedi.

Bakan yılmaz, kızılay`ı eleştirdi
25 KASIM 2011 CUMA 22:05
0
1788
1
AA aa

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Bakanlığının 2012 yılı bütçesi üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Yılmaz, Ota Vadeli Program'ın her yıl revize edildiğini hatırlatarak, gelecek yıl da 2012-2015 perspektifi içinde revize edeceklerini kaydetti.

Yılmaz, "Riskli bir ortamdayız. Orta Vadeli Programın temel çatısını bozmadan dünyada veya Avrupa'da olabilecek gelişmelere göre programda bazı politikalarımızda gerekli revizyonları yapabileceğimizi de ifade ettik. Dinamik bakmak durumundayız. Özellikle bu yıl küresel krizin aldığı yeni boyut, Avrupa'daki durum bizi gelişmeleri daha da yakından izleme durumunda bırakıyor" dedi.

Van'daki depreme değinen Yılmaz, bölgeye giden ilk bakan olduğunu hatırlattı. "En ciddi meselemiz çadır meselesi...Maalesef bütün güzel çalışmalar çadır meselesi yüzünden gölgelenmiş oldu" diyen Yılmaz, şunları kaydetti:

"Orada fiili imkansızlık durumu vardı; 600 binden fazla nüfus depremden etkilendi, büyük bölümü ise psikolojik olarak etkilendi, evine giremez hale geldi. Doğal bir durum, bunu anlayışla karşılamak lazım. Bir haneyi 5-6 kişi olarak düşünseniz, 100 binden fazla çadır ihtiyacı demek. Türkiye'nin o tarihte 46 bin çadır stoku var. İlk kez uçakla çadır gönderdik oraya. Bunu ikinci gün yaptık, gecikmeleri görünce. Burada bazı kurumların siyasi otoriteye tam olarak sağlıklı bilgi vermemesi de toplumun beklentilerini iyi yönetmememizde etkili oldu. Kızılayı kastediyorum. Bize daha sağlıklı bilgi verilmiş olsaydı, toplumun beklentileri daha iyi yönetilebilirdi. Onun getirdiği bazı sıkıntılar yaşandı ama onlar da zamanla aşıldı. Bu krize hükümetimiz çok büyük önem verdi. Bundan dersler çıkarmamız gerekiyor. Biz de bu dersleri çıkarıyoruz. Bize bakanlık olarak düşen; krizden sonraki dönemi ilgilendiriyor. Afet öncesi dönem Şehircilik bakanlığını ilgilendiriyor, aha uygun zeminlere daha sağlam yapılar yapmak. Afet anı AFAD'ı ilgilendiriyor. Afet sonrası dönem ise ekonomik hayatın yeniden canlandırılması ve normale dönüştür. Bu üçüncü aşamayla ilgili biz kendi içimizde değerlendirmeler yapıyoruz."

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
mustafa akın (@Misafir_7255)
26 Kasım 2011 Cumartesi 22:19
Sayın bakanımız aslında çok iyi bir noktaya temas etmiş, her kesin aslında görev ve sorumluluk alanı belli, herkes kendini işini yaparsa, o zaman sorunlarda asgari düzeye indirilmiş olur, hangi birim sorumluluğunu yerine getirmekte gecikme göstermiş veya ihmalde bulunmuşsa, bunun hesabını o kurumun başında olan kişi vermelidir, kızılay görevine tam olarak yerine getirmemişse ve bu kendi kusurundan kaynaklanıyorsa, hesabınıda vermelidir.
26.06.2025
17:44
Bingöl`ün içme suyu kapasitesi iki katına çıkıyor
Bingöl'ün içme suyu kapasitesi iki katına çıkıyor
Bingöl Belediye Başkanı Arıkan, 'Yıllardır verilen bu büyük emeğin adım adım sonuna yaklaşıyoruz. Mevcut su debisi saniyede 300 litre iken, kapasite neredeyse iki katına çıkarılmış olacak. Bu hat tamamlandığında, Allah'ın izniyle Bingöl'de içme suyu sorunu tamamen gündemden çıkacak'
26.06.2025
17:43
Üniversitelerde yeni dönem!
Üniversitelerde yeni dönem!
Yükseköğretim Kurulu, üniversitelerde yapay zekâ, tarım ve sağlıkta dijitalleşmeyi önceleyen yeni programlar için harekete geçti. Yeni modelle birlikte; İş dünyasındaki tecrübeli isimler meslek yüksekokullarında dersler verecek.
26.06.2025
17:42
Bingöl Artık Cebinde
Bingöl Artık Cebinde
Bingöl Belediyesi, şehri cebinize sığdıran son teknoloji hizmeti 'Bingöl Ulusal Kent Rehberi'ni kullanıma açtı. Uygulamaya; app store ve google play üzerinden 'Türkiye Kent Rehberi' ismiyle arama yapılınca ulaşılabiliyor.
26.06.2025
17:41
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 7 bin 945 kök kenevir ile 9 bin 300 kök skunk bitkisi ele geçirildi.
26.06.2025
17:40
Bingöl`de kaçak parfüm ele geçirildi
Bingöl'de kaçak parfüm ele geçirildi
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonda 136 adet gümrük kaçağı parfüm ele geçirildi.
25.06.2025
18:30
Bingöl Ziraat Fakültesi`nde Ayçiçek dönemi
Bingöl Ziraat Fakültesi'nde Ayçiçek dönemi
Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde dekanlık görevine Prof. Dr. Mehmet Ayçiçek atandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın