KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Haziran 2025 Cumartesi
°C

Bakan yılmaz kot kumlama işçilerine destek verdi

Devlet Bakanı Dr. Cevdet yılmaz, Kot Kumlama İşçileri Dayanışma Komitesi'ne destek verdi.

Bakan yılmaz kot kumlama işçilerine destek verdi
25 HAZİRAN 2010 CUMA 09:16
0
1631
0
AA aa
Devlet Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, önceki gün TBMM'de, Kot Kumlama İşçileri Dayanışma Komitesi ile bir araya geldi. Devlet Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz ve TBMM Divan Üyesi Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun ile görüşen komite üyeleri adına Semiramis Kararslan, kot işçileri ve aileleriyle birlikte Ankara'da olduklarını, işçilerin, Anayasa ile güvence altına alınmış “Sosyal Güvenlik Hakları”nın tanınması taleplerini hükümete ve meclise taşıdıklarını, Kot Kumlama İşçileri Dayanışma Komitesi olarak, herkesten bu can yakan, yürek burkan durum için destek beklediklerini, yapılan son değişiklikler ile sağlık güvencesine kavuştuklarını ancak halen ellerinde çalışmaz raporları olmasına karşın malulen emeklilikten yararlanamadıklarını ifade ederek, tek isteklerinin, SGK kanununda yapılacak bir değişiklik ile bunun yapılabileceğine inandıklarını belirtti. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Zeki Kılıçaslan'da, Türkiye'de kot kumlama işinde 10 bin kişinin çalıştığını, 650'ye yakın işçide bu meslek hastalığını tespit ettiklerini, Türkiye genelinde silikozis hastalığına yakalananların belirlenmesi gerektiğini kaydederek, bu işi yapanların en yakın sağlık merkezlerine başvurmalarını,  kot kumlama işini uluslararası büyük firmaların taşeron firmalara yaptırdığını ve bununla ilgili belgelere sahip olunduğunu söyledi.   Devlet Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, konuyu önemsediklerini “Bütün hastalıklar için en önemli ilacın moral olduğunu,  kimsenin moralini bozmamasını,  konunun takipçisi olacaklarını, özellikle bu işi yapan büyük firmaların takipçisi olunmasının gerekliliğini söyleyerek, konunun doğrudan Bakanlıklarıyla ilgili olmadığını ama ilgili Bakanlıklar nezdinde konunun takipçisi olacaklarını, ilgili Bakanlarla eşgüdüm halinde çözüme dönük adımları hızlandırma gayreti içinde olacaklarını ifade etti.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.06.2025
22:54
Turhan`dan Bingöl`e vefa! İki okul yaptıracak
Turhan'dan Bingöl'e vefa! İki okul yaptıracak
Bingöl'de birçok alanda destek sunan Katılımevim Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Turhan, bu kez eğitime sunduğu büyük katkıyla adından söz ettirdi. Turhan, Bingöl'de anne ve babası adına iki okul yaptıracak. Protokol sonrası Turhan'a teşekkür eden Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Okullarımızın Bingöl'ümüze ve evlatlarımıza hayırlı olmasını diliyorum' dedi.
20.06.2025
21:35
HSK kararnamesi yayımlandı! Bingöl`e gelen ve giden hâkim ile savcılar belli oldu
HSK kararnamesi yayımlandı! Bingöl'e gelen ve giden hâkim ile savcılar belli oldu
HSK Birinci Dairesi'nin hâkim ve cumhuriyet savcılarının talepleri doğrultusunda yaptığı değerlendirme sonucu hazırlanan kararname, Kurulun internet sitesinde yayımlandı. Kararname kapsamında Bingöl geneli 22 isimin yeri değişti. İşte Bingöl'e gelenler ile Bingöl'den gidecekler…
20.06.2025
18:17
Bingöl`de satışa çıkarılan o konutlar neden pahalı?
Bingöl'de satışa çıkarılan o konutlar neden pahalı?
Konuyu uzmanına sorduk ve fiyat yüksekliğinin sebepleri, diğer illerle fiyat farklığının sebepleri, kurumsal çerçevenin kamuoyunda yanlış yorumlanışı ve dahil edilmeyen konutların akıbetini tek tek açıkladı. Fiyatı yüksek bulan uzman isim, yapılacakları ise şöyle sıraladı;
20.06.2025
17:02
Bingöl`de 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 5 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı ve işlemlerin ardından cezaevine teslim edildi.
20.06.2025
16:54
Bingöl`de 19 bin kök skunk bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de 19 bin kök skunk bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 4 farklı noktada toplam 19 bin 513 kök skunk bitkisi ele geçildi.
20.06.2025
16:37
Bingöl`de ihbar üzerine denetim yapan ekipler zincir markete cezayı kesti
Bingöl'de ihbar üzerine denetim yapan ekipler zincir markete cezayı kesti
Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bir zincir markette tarihi geçmiş süt, tavuk ve açıkta bırakılmış kıyma ürünleri tespit etti. Denetim sonrası markete 21 bin TL ceza kesildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın