KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Ekim 2026 Cumartesi

Bakan yılmaz kot kumlama işçilerine destek verdi

Devlet Bakanı Dr. Cevdet yılmaz, Kot Kumlama İşçileri Dayanışma Komitesi'ne destek verdi.

Bakan yılmaz kot kumlama işçilerine destek verdi
25 HAZİRAN 2010 CUMA 09:16
0
1884
0
AA aa
Devlet Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, önceki gün TBMM'de, Kot Kumlama İşçileri Dayanışma Komitesi ile bir araya geldi. Devlet Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz ve TBMM Divan Üyesi Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun ile görüşen komite üyeleri adına Semiramis Kararslan, kot işçileri ve aileleriyle birlikte Ankara'da olduklarını, işçilerin, Anayasa ile güvence altına alınmış “Sosyal Güvenlik Hakları”nın tanınması taleplerini hükümete ve meclise taşıdıklarını, Kot Kumlama İşçileri Dayanışma Komitesi olarak, herkesten bu can yakan, yürek burkan durum için destek beklediklerini, yapılan son değişiklikler ile sağlık güvencesine kavuştuklarını ancak halen ellerinde çalışmaz raporları olmasına karşın malulen emeklilikten yararlanamadıklarını ifade ederek, tek isteklerinin, SGK kanununda yapılacak bir değişiklik ile bunun yapılabileceğine inandıklarını belirtti. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Zeki Kılıçaslan'da, Türkiye'de kot kumlama işinde 10 bin kişinin çalıştığını, 650'ye yakın işçide bu meslek hastalığını tespit ettiklerini, Türkiye genelinde silikozis hastalığına yakalananların belirlenmesi gerektiğini kaydederek, bu işi yapanların en yakın sağlık merkezlerine başvurmalarını,  kot kumlama işini uluslararası büyük firmaların taşeron firmalara yaptırdığını ve bununla ilgili belgelere sahip olunduğunu söyledi.   Devlet Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, konuyu önemsediklerini “Bütün hastalıklar için en önemli ilacın moral olduğunu,  kimsenin moralini bozmamasını,  konunun takipçisi olacaklarını, özellikle bu işi yapan büyük firmaların takipçisi olunmasının gerekliliğini söyleyerek, konunun doğrudan Bakanlıklarıyla ilgili olmadığını ama ilgili Bakanlıklar nezdinde konunun takipçisi olacaklarını, ilgili Bakanlarla eşgüdüm halinde çözüme dönük adımları hızlandırma gayreti içinde olacaklarını ifade etti.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.10.2026
15:55
Çelik:
Çelik: 'Yeni Nesil Üniversite' vizyonu sürecek
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, basın mensuplarıyla buluşmasında üniversitenin son iki yıllık çalışmalarını ve yeni dönem hedeflerini anlattı. Çelik; 30 milyon TL destekle kurulan Milli Teknoloji Atölyesi'nden Dijital Diş Hekimliği Hastanesi'ne, Teknopark'tan öğrencilere yönelik yeni merkezlere kadar hayata geçirilen çalışmaları aktarırken, 'Yeni Nesil Üniversite' vizyonunun önümüzdeki dönemde de sürdürüleceğini söyledi.
02.10.2026
15:33
12Bingölspor`da Adana 01 mesaisi: Hedef 3 puan
12Bingölspor'da Adana 01 mesaisi: Hedef 3 puan
Nesine 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden 12Bingölspor, KCT 1461 Trabzon FK karşısında aldığı mağlubiyeti Adana 01 deplasmanında telafi etmek istiyor. Yeşil-beyazlı ekip, zorlu mücadele öncesi hazırlıklarını yoğun tempoda tamamladı.
02.10.2026
15:15
Genç Umut Kervanı`ndan 113 aileye destek
Genç Umut Kervanı'ndan 113 aileye destek
İhtiyaç sahibi ailelerin yalnız olmadığını hissettirmeyi ve temel ihtiyaçlarına katkı sunmayı amaçladıklarını ifade eden Kalabalık, çalışmalara katkı sunan hayırseverlere teşekkür etti.
02.10.2026
14:45
Bingöl İHH`dan ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim desteği
Bingöl İHH'dan ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim desteği
Bingöl İHH, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde yetim ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına kırtasiye desteğinde bulundu. Öğrencilere okul çantası, beslenme çantası ve çeşitli kırtasiye malzemelerinden oluşan eğitim setleri ulaştırıldı.
02.10.2026
14:32
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de polis ekiplerinin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda 76,12 gram skunk ele geçirildi. Gözaltına alınan 1 şüpheli, 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan tutuklandı.
02.10.2026
13:29
BİNTSO seçimi için geri sayım! Bingöl`de gözler yarın sandıkta
BİNTSO seçimi için geri sayım! Bingöl'de gözler yarın sandıkta
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası'nın 2026 yılı olağan organ seçimleri yarın gerçekleştirilecek. 10 meslek grubunda yapılacak seçimlerde 27 asıl meclis üyesi belirlenecek. BİNTSO'nun yeni Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri ise 7 Ekim Çarşamba günü yapılacak seçimle belli olacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın