KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Mayıs 2024 Pazar
°C

Bakan yılmaz, köy ziyaretlerinde

Bingöl'de seçim çalışmalarını sürdüren Devlet Bakanı Yılmaz, merkeze bağlı Gökdere, Dışbudak, Yamaç, Kılçadır, Ardıçtepe, Ormanardı ve Güveçli Köyünü ziyaret etti.

Bakan yılmaz, köy ziyaretlerinde
27 MAYIS 2011 CUMA 08:36
0
2626
1
AA aa

Gittiği her köyde önce vatandaşların istek ve sorunlarını dinleyen Bakan Yılmaz, daha sonra KÖYDES kapsamında hükümetin yaptığı hizmetleri anlattı. Bakan Yılmaz, Yamaç Köyü'nde yaptığı açıklamada, Bingöl'ün 320 köy, 900 mezrası, ilçesi ve beldesiyle hizmet anlamında yıllarca ihmal edildiğini belirterek, ''Buralara hizmet gelmesi için imkanlarımız dâhilinde Ankara'da elimizden ne geliyorsa gönderiyoruz. Bütün meseleleri biranda çözemesek de eskiye göre daha iyi hizmetler sunuyoruz'' dedi.

AK Parti hükümeti döneminde Bingöl'e yapılan hizmetleri anlatan Yılmaz, şöyle devam etti: “İstediğiniz kadar yolları altından yapın, istediğiniz kadar dağa, taşa yatırım yapın bir memlekete huzur yoksa o memlekete ne yatırım olur, ne de bir ilerleme olur. Biz huzurun bozulmasını istemiyoruz. Bu huzurun devam etmesi lazımdır. Güçlü bir hükümet hem Türkiye için hem de bölgemiz için çok önemli. Bingöl'de yoksulluk oldu diyenler, bize muhalif olanlar ‘AK Parti hiç hizmet yapmadı, bunlar memleketi geriye götürdü, hiçbir şey yapmadı' diyorlar ama ‘Allah için şu duble yolları, sağlıkta çok güzel şeyleri, TOKİ konutları, eğitimde çok güzel şeyleri yaptı. Onların hakkını yemeyelim' diyorlar. Bunları çoğaltabiliriz. Peki AK Parti bir şey yapmadıysa bu hizmetler nerden geldi. Muhalifler, kendileri bunu söylüyorlar. Her muhalifin söylediği bir hizmeti alın toplayın AK Parti'nin yaptığı hizmetler ortaya çıkacak. Ama bir bütün olarak söyleyemiyorlar çünkü AK Parti çok hizmet yaptı.''
AK Parti hükümeti döneminde bölgenin hizmet gördüğü savunan Bakan Yılmaz, bölgenin kalkınması için komşu ülkelerle durumu düzeltmeye çalıştıklarını ve onlarla ticaret yolu açmaya çalıştıklarını belirterek, ''Ticaret olmadan kalkınma olmaz diyoruz. İç barışı sağlamaya çalışıyoruz, kardeş kardeşle kavga etmesin diyoruz. 90'lı yılları hepimiz biliyoruz. Faili meçhul cinayetlerinden, işkencelerinden, yasaklarından, her şeyiyle biz yaşadık bu bölgelerde. Köylülerin yerini terk etmesinden. Bunları AK Parti mi yaptı? Hayır. AK Parti bunlara son verdi. Bunları teker teker çözdü'' diye konuştu.
AK Parti iktidarı döneminde yasakların kalktığını da savunan Bakan Yılmaz, eskiden insanların, yasaklar yüzünden tek bir kelime dahi söz söyleyemediğini, bunun da kendiliğinden olmadığını anlattı.
İnsan hakları anlamında uluslararası birçok sözleşmeyi onayladıklarını ifade eden Yılmaz, daha ileri adımlar atarak yeni anayasa yapacaklarını kaydetti.
Yeni anayasa ile birlikte insanların manevi değerlerini, inançlarını rahat bir şekilde yaşamalarını sağlayacaklarını vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu; “Hem de kimin ne kültürü varsa, dili varsa, özrü varsa onu yaşamasını sağlayacağız. Bir taraftan da birlik ve beraberliğimizi koruyacağız. Birliğimizi, beraberliğimizi daha da güçlendireceğiz. Hepimiz aynı milletin unsurlarıyız. Bu coğrafyada yüzyıllarca birlikte yaşamışız. Acıyı, sevinci paylaşmışız, birliğimiz beraberliğimiz güçlendireceğiz bu devlet bizim devletimiz hiç kimseye de bırakmayacağız, biz sahip çıkacağız. Biz bize oy versinler veya vermesinler biz yinede halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz.''
Bakan Yılmaz, köy ziyaretlerinin ardından Genç İlçesi'ne geçerek, halk eğitim merkezinde düzenlenen ''Kadın ve Kadın Sivil Toplum Kuruluşlarının Güçlendirilmesi Projesi'' tanıtım toplantısına katıldı.
 
 
 
 
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
YUSUF ÇEWLİK (@Misafir_4688)
27 Mayıs 2011 Cuma 18:58
yorumları yayınlamayacaksanızsa nye yorum yerini açık bırakıyonuz..... hiç demokratik değilsiniz????????bence bunu yayınlarsınız
04.05.2024
14:17
'Bingöl ovası acilen kurtarılmalıdır'
Bingöl'ün birçok konudaki sorun ve çözüm bekleyen problemlerini gündeme getirmesiyle tanınan eğitimci Doğan Karasu, Bingöl Ovası'nın son durumunu paylaştı ve hem siyasilere hem de bürokrasiye 'Bingöl Ovasının acilen kurtarılması gerekiyor' çağrısında bulundu.
04.05.2024
14:16
'İslam Dünyası İmtihanı Maalesef Kaybetti'
Bingöl Üniversitesi tarafından düzenlenen panelde konuşan Prof. Dr. Mustafa Karataş, 'Gazze imtihan olmuyor. İslam dünyası imtihan oluyor. İslam dünyası imtihanı maalesef kaybetti. Özellikle devletler, hükümetler bu imtihanı kaybetti' dedi.
04.05.2024
14:15
'Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz'
Bingöl Üniversitesi'nce düzenlenen 'Tarihe Yolculuk' panelinde konuşan Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma; 'Nüfusunun üçte birinin Müslüman olduğu dünyada her gün Müslümanlar ölüyor! Bugün bu hale gelmemizin sebebi okumuyoruz, araştırmıyoruz, arşivleri incelemiyoruz. Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz. Biz tarihi doğru okumazsak, tarihi iyi öğrenmezsek bunlara yaşamaya mahkûm kalacağız.'
04.05.2024
14:13
Vali Usta:
Vali Usta: 'Huzura bozanlara göz açtırmayacağız'
2024 Mart-Nisan dönemi asayiş raporunu açıklayan ve işlenen suçlar ile uygulanan yaptırımların detaylarını aktaran Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'ümüz, asayiş bakımından ülkemizin en güvenli şehirleri arasında yer almaktadır. Bu, siz değerli hemşehrilerimizin bizlere verdiği destek ve güvenlerinin sonucudur. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilimiz genelinde alacağımız tedbirlerle suç işleyenlere, halkımızın huzurunu ve sükûnunu bozanlara göz açtırmayacağız inşallah' dedi.
04.05.2024
14:11
Bingöl`ün `Kayıp şehir` Pargasur şelalesi
Bingöl'ün 'Kayıp şehir' Pargasur şelalesi
Bingöl'ün Yayladere ilçesindeki tarihi kalıntı ve mağaralar ile 'kayıp şehir' olarak adlandırılan Pargasur şelalesi dron ile görüntülendi.
03.05.2024
18:21
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nca orman yangınlarının önlenmesi amacıyla başlatılan 'Orman Benim' kampanyası çerçevesinde Bingöl'de öğrencilerin de katılımıyla ormanlık alandaki çöpler toplandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın