KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Haziran 2026 Cuma
°C

Bakan yılmaz köylülerin sorunlarını dinledi

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, hükümetleri döneminde geçmişle kıyaslanamayacak kadar kaliteli ve güzel hizmetler yapıldığını belirterek, bu hizmetlerin tüm hızıyla devam edeceğini söyledi.

Bakan yılmaz köylülerin sorunlarını dinledi
02 EYLÜL 2010 PERŞEMBE 18:15
0
2150
0
AA aa
Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere memleketi Bingöl'de bulunan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, köyleri ziyaret ederek vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dinledi. Ova köylerine ziyaret gerçekleştiren Bakan Yılmaz'ın ilk durağı Ekinyolu köyü oldu. Köy taziye evi önünde vatandaşlarla bir araya gelen Bakan Yılmaz, köylülerin yaşadığı veya karşılaştığı sorunları dinledi. Köydeki sıkıntıları dinledikten sonra bir açıklama yapan Bakan Yılmaz, hükümetleri döneminde yapılan hizmetlerden bahsetti.
 AK
Parti iktidarı döneminde yapılan hizmetlerle geçmiş dönemlerde yapılanların mukayese edilemeyecek durumda olduğunu dile getiren Bakan Yılmaz, yaptıkları çalışmaların herkes tarafından takip edildiğini söyledi. Bakan Yılmaz, "Şunu biliyoruz ki hepimiz kuluz ve elbette eksikliklerimiz var. Ama geçmişle mukayese edilemeyecek kadar kaliteli ve iyi hizmetler yaptık, bunu da kimse inkar edemez.
 
Yaptığımız hizmetleri geçmiş ile lütfen mukayese edin, enflasyondan, borçlarımıza kadar, üretimden büyümeye kadar birçok
alanda güzel hizmetler yapıldı. Hükümetimiz hiçbir yere ayrım yapmadan hizmetlerini sürdürdü. Bingöl'de de güzel çalışmalar yapıldı" dedi.

"HEDEF 10 BİN ÖĞRENCİ"
Bingöl'e çok önemli hizmetler yapıldığını belirten Bakan Yılmaz, bunların başında da Bingöl Üniversitesi'nin (BÜ) geldiğini dile getirdi. Bakan Yılmaz, "Çok şükür yeni üniversiteler arasında en hızlı gelişen BÜ'dür. Fiziki ve akademisyen konusunda hızla gelişmektedir. Yapılan çalışmalarla öğrenci sayımız kısa sürede binlerle ifade edilir hale geldi. Hedefimiz BÜ bünyesinde 10 bin öğrenci barındırmaktır.
 
Bu hedefe ulaşabilmek için tüm imkanlarımızı seferber ediyor, her türlü desteği üniversitemize
veriyoruz. Bu rakamı yakaladığımızda Bingöl'ün gelişimi hız kazanır. Sadece esnaf kazanmaz, üniversite bünyesinde doktora yapan, araştırma yapan çok sayıda dünyayı bilen bilim adamları yetiştirilir. Bunlar yapacakları farklı projelerle Bingöl'e faydalı olurlar" şeklinde konuştu.

"HAVAALANI BİNGÖL İÇİN HAYAL OLMUŞTU"
1995 yılında ihalesi yapılan ve defalarca durdurulup başlatılan Bingöl Havaalanı'nın artık hayal gibi göründüğünü söyleyen Bakan Yılmaz, yaptıkları girişimler sonucu bu hayati önem taşıyan sorunu çözdüklerini söyledi. Bakan Yılmaz, "Havaalanı Bingöl için adeta hayal olmuştu.

Ama biz milletvekili arkadaşlarımızla bu kangren olan yaraya merhem olmak amacıyla bütün kapıları çaldık. Bingöl Havaalanı'na beyin ameliyatı yaparak 100 milyon liraya yeniden başlattık. Özel idareden aldık ve tasfiye ettikten sonra
DHL yatırımına koyduk. Çalışmalar hızla ilerliyor. Gelecek yıl Bingöl'e uçakların inip kalktığını göreceğiz" ifadelerini kullandı.

"BİNGÖL ÖNEMLİ BİR KAVŞAK OLACAKTIR"
Bingöl'ün duble yollarla Doğu-Batı, Güney-Kuzey kavşağı olacağını belirten Bakan Yılmaz, bu yatırım ile birlikte Bingöl'ün aynı zamanda önemli bir ticaret merkezi haline geleceğini de ifade etti. Bakan Yılmaz, "İlk yapılan duble yolları çok fazla beğenmiyorum. Bingöl-Elazığ karayolu duble olmasına rağmen çok eskiden yapıldığı için hep virajlı, ama yapımı süren Bingöl-Muş karayolu tam otoban ayarındadır. Önümüzdeki yıl Bingöl-Muş karayolunun kalan pürüzleri de tamamlanacaktır. Bununla birlikte bu yıl 500
milyon liralık bir yatırım yaparak GAP'ı Karadeniz'e bağlayan yolu yatırım programına aldık. Diyarbakır-Bingöl-Erzurum güzergahından Karadeniz'e bağlanacak olan bu yol ile bölgemiz canlanacaktır.

Ticaret artacak, ekonomik canlılık her noktada kendini hissettirecektir. Bingöl bu yol ile birlikte Doğu-Batı, Güney-Kuzey için bir kavşak ve önemli bir ticaret merkezi haline gelecektir. Bu hizmetler devam ediyor. Tren rayına girdikten sonra hızlanır, bizim yaptığımız çalışmalar da rayına girdi ve hız kesmeden
devam ediyor" diye konuştu.

Bingöl'e 200 yataklı bir devlet hastanesi yapıldığını hatırlatan Bakan Yılmaz, bu hastanenin ihalesinin yapıldığı ve temelinin de atıldığını söyledi. Bakan Yılmaz, "35 milyon liralık bu hastanenin ihalesi yapıldı ve temeli atıldı. Bingöl artık koğuş sisteminden kurtuluyor. Bu yeni hastanemiz 1 ve 2'şer kişilik odalardan oluşuyor. Bu hastane ile büyük bir rahatlama yaşanacaktır. Karlıova ve Solhan devlet hastaneleri bitti, Genç ve Adaklı ilçelerindeki hastane inşaatları ise devam ediyor" dedi.

"ARAZİLER TOPLULAŞTIRILIYOR"
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü'nün Bingöl'de 17 köyde toplulaştırma projesini hayata geçirmek üzere çalışma başlattığını belirten Bakan Yılmaz, bu projenin çok faydalı ve önemli olduğunu söyledi. Bakan Yılmaz, "17 köyü içine alan bir proje ile köylülerin dağınık olan arazileri toplulaştırılıyor. Araziler bir yere toplanıyor. Bu proje ile birlikte arazilerin kıymeti artıyor, çok yönlü faydaları oluyor. Dağınık olan arazilerde ekim yapmakta zorlanan köylüler toplulaştırma ile
birlikte daha rahat ekim yapıp ürün alma imkanına kavuşacaktır. Tarım Reform Genel Müdürü ve beraberindeki teknik bir heyet Bingöl'de toplulaştırma ile ilgili çalışma başlattı. Çalışmalar tamamlandıktan sonra bu proje güzel bir şekilde uygulanırsa köylüler büyük bir rahatlığa kavuşur.

Toplulaştırma ile sulama kanallarını eş zamanlı yapıyoruz. Her ikisi de aynı zamanda tamamlanacak ve çiftçimizin yüzünü güldürecektir. Arazi toplulaştırması ile devlet tarafından sağlanan hizmetlerin etkinliği artmakta,
tarımsal üretimde modern tekniklerin uygulanması ve arazilerinin sulama ve ulaşım ağının inşasının sağlanmasıyla birlikte üretimde verimlilik artışı gerçekleştirilmektedir. Böylece, çiftçilere ve ülke ekonomisine önemli miktarda katkı sağlanması mümkün olabilmektedir" şeklinde konuştu.


Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz konuşmasının son bölümünü ise referanduma ayırdı. Bakan Yılmaz, "Referandum halkın temsilcilerinin anlaşamadığı noktalarda olayı halka sormaktır. Demokrasinin yerleştiği ülkelerde sık sık referandum olur. Bir işin daha iyi yapılması için halkın fikrinin alınmasıdır. Bu referandum hiçbir partinin kazanacağı veya kaybedeceği mesele değil. Referandum ülke meselesidir. Onun için mutlaka herkes özgür iradesiyle sandığa giderek oyunu kullanmalıdır. Kim nereye vermek isterse versin.
Yeter ki kimse kimseye müdahale etmesin, baskı yapmasın. Ama iradenizi belirlemek için mutlaka sandık başına gitmelisiniz" ifadelerine yer verdi.

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Ekinyolu köyünden başlattığı gezilerini Göltepesi, Gözeler, İncesi ve Sarıçiçek köyleri ile sürdürdü. Bakan Yılmaz'a ziyaretlerine Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bingöl milletvekilleri Yusuf Coşkun ve Kazım Ataoğlu, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, AK Parti Bingöl İl Başkanı Cevdet Çalbay, kurum amirleri ve vatandaşlar eşlik etti.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.06.2026
14:28
HÜDA PAR`dan Bingöl-Adaklı Yolu İçin Acil Çağrı
HÜDA PAR'dan Bingöl-Adaklı Yolu İçin Acil Çağrı
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Adaklı ziyaretinde ilçe merkezi ve köylerdeki sorunları gündeme taşıdı. Bingöl-Adaklı yolunun yıllardır çözüm beklediğini belirten Emiroğlu, yetkililere çağrıda bulunarak, 'Bu yol binlerce vatandaşın kullandığı hayati bir güzergâh. Yaşanan mağduriyet artık sona ermelidir' dedi.
18.06.2026
13:49
Bingöl`ün mayıs ayı konut satış verisi açıklandı
Bingöl'ün mayıs ayı konut satış verisi açıklandı
Türkiye genelinde konut satışları mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre gerilerken, Bingöl'de 175 konut satışı gerçekleşti. Veriler, bölgede en fazla konut satışının Elazığ'da yapıldığını ortaya koydu.
18.06.2026
13:31
Komşu illerden gelip Bingöl`de dileniyorlar! Zabıta yakalayıp cezayı kesti!
Komşu illerden gelip Bingöl'de dileniyorlar! Zabıta yakalayıp cezayı kesti!
Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin kent merkezinde gerçekleştirdiği denetimlerde 2'si çocuk 9 kişi dilencilik yaptığı gerekçesiyle yakalandı. Şahıslardan 7'sinin Bingöl dışından geldiği belirlenirken, toplam 8 bin 820 TL idari para cezası uygulandı.
18.06.2026
01:39
Efrayim Bebek İçin Bir Gecede 2 Milyon TL Bağış Toplandı
Efrayim Bebek İçin Bir Gecede 2 Milyon TL Bağış Toplandı
Bingöl'de SMA Tip-1 hastalığıyla mücadele eden Efrayim Gökalp'in tedavisine destek amacıyla düzenlenen bağış programında 2 milyon TL yardım toplandı. Sosyal medya platformu X üzerinden gerçekleştirilen canlı yayında hayırseverler destek için adeta seferber oldu.
18.06.2026
00:52
Acı haber yasa boğdu! 15 Yaşındaki genç hayatını kaybetti
Acı haber yasa boğdu! 15 Yaşındaki genç hayatını kaybetti
Adana'da serinlemek amacıyla girdiği sulama kanalında akıntıya kapılan 15 yaşındaki Harun Dalçek, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Hayatını kaybeden gencin Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Yayağansöğüt köyü nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.
18.06.2026
00:51
Genç Belediye Meclisi Olağanüstü Toplanıyor
Genç Belediye Meclisi Olağanüstü Toplanıyor
Genç Belediye Meclisi, İlçe Kaymakamı Muhammet Güzel'e Fahri Hemşehrilik Beratı verilmesi gündemiyle olağanüstü meclis toplantısı yapma kararı aldı. Teklifin kabul edilmesi halinde, Genç ilçesi tarihinde ilk kez bir kişiye Fahri Hemşehrilik Beratı verilmiş olacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın