KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ekim 2026 Perşembe

Bakan yılmaz, meclis'te iddiaları yanıtladı

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin Cumhuriyet tarihinin hiçbir döneminde olmadığı kadar kamu yatırımlarıyla karşılaştığını söyledi.

Bakan yılmaz, meclis`te iddiaları yanıtladı
01 ŞUBAT 2013 CUMA 09:07
0
2171
4
AA aa

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Güldal Mumcu başkanlığında toplandı.

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Bingöl'ün sorunlarıyla ilgili gündem dışı konuşmasında, kentte son aylarda bine yakın korucu kadrosuyla ilgili proje yürütüldüğünü belirterek: “Bir yandan müzakere ve diyalogla ilgili süreç başlatılırken, öte yandan binlerce insanı silahlandıran koruculuk sistemi dayatılıyor. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu- Koruculuk sistemiyle ilgili karar vermeniz gerekiyor" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da gündem dışı konuşmasında, Şanlıurfa'nın Hükümet tarafından cezalandırıldığını savunarak: “Hem vatandaşa çocuk yapın diyorsunuz hem de 4-5 çocuğu hastanede aynı yatakta yatırıyorsunuz. Öncelikle kentte çocuk hastanesi sayısı artırılmalı. En fazla doğum oranı olan kentte doğum hastanesi de yetersiz. Kente pamuk ve hububat destekleme primleri geçmişe göre yüzde 30 azaltıldı. Türk köylüsü bitirilmek isteniyor. Ayrıca kaçak yollarla Suriye'den hayvan getirilmesi nedeniyle üretici mağdur durumdadır" görüşünü ifade etti.

“Vahşi sulamaya izin vermiyoruz”

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, gündem dışı konuşmalara yanıt verirken, geçmişte uzun yılların ihmaliyle bölgenin Türkiye ortalamasının altında kaldığını vurgulayarak, birçok faktörün kalkınmayı ve gelişmeyi engellediğini söyledi.

AK Parti iktidarları döneminde Doğu ve Güneydoğu'ya büyük önem verildiğini anlatan Yılmaz: “Bu bölgelerimiz kamu yatırımlarında, Cumhuriyet tarihinin hiçbir dönemine olmadığı kadar yatırımlarla karşılaştı" dedi.

Şanlıurfa'da birçok yatırımın gerçekleştirildiğini kaydeden Yılmaz: “Suruç'a gitmenizi tavsiye ediyorum; 17 kilometre tünel inşa ediyoruz, Suruç Ovası'na hayat verecek. Geçmişte yanlış sulamadan dolayı Harran Ovası'nda 50 bin hektarlık alan tuzlanma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Orada Tarım Reformu ile toplulaştırma çalışması yapıyoruz, eskiden yapılan yanlışı tamir ediyoruz ve 50 bin hektarlık alanı yeniden ekonomiye kazandıracağız. Yeni projelerimizde de vahşi sulama dediğimiz yönteme hiçbir şekilde izin vermiyoruz. Tarla içinde basınçlı sistemlerle tuzlanmaya yol açmayacak şekilde projelerimizi yürütüyoruz. Ceylanpınar tesislerinde yer altı imkânlarıyla 50 bin hektarı sulu hale getirdik. Şanlıurfa'da tarımsal faaliyetlerimiz yoğun şekilde devam ediyor. Şanlıurfa'ya geçmişe kıyasla 6 kattan fazla tarımsal destek söz konusudur. Kentte her yıl nüfusun hızlı arttığını görüyoruz. Eğitim ödeneklerinde kente özel önem veriyoruz. Bunların sonuçları bir yılda alınmayabilir, orta vadede daha çok alacağız. Kent, kültür turizm alanında çok önemli değerler barındırıyor. Biz bakanlık olarak cazibe merkezi programını yürütüyoruz. Burada da tarihi ve geleneksel dokuyu ortaya çıkaracak şekilde yeni yapıları yıkıyoruz. Roma döneminden çok önemli mozaikler tespit edildi, bunların değerlendirilmesi için açık hava müzesi çalışması yürütülüyor” dedi.

"Bingöl şantiyeye döndü"

Bingöl'de de istihdamı artırmak, kalkınma sürecini hızlandırmak için çok sayıda kamu yatırımı gerçekleştirdiklerini ifade eden Yılmaz, kentin şu anda şantiye halinde olduğunu vurguladı. Hastanelerin yeniden inşa edildiğini, üniversitelere ciddi yatırımlar yapıldığını, havaalanı inşaatı yürütüldüğünü anlatan Yılmaz: “Geçmişte hiç düşünülmeyen yatırımları gerçekleştiriyoruz. Et Balık Kurumu'nu yeniden imar ediyoruz. Hayvancılık sektörüne bunun ciddi katkısı olacak. Bingöl kavurmasını markalaştırıp topluma sunma yönünde çalışmalar yürütüyoruz" diye konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Zazaoglu (@Misafir_11971)
02 Şubat 2013 Cumartesi 03:26
osman topluk arkadasa katiliyorum en basit bir hastalikta bile
insanlarimiz elaziga sevk ediliyor nedeni gerekli cihazlarin
olmayisidir.
Bingölün elazigdan neyi eksik söylermisiniz lütfen
umarim sayin bakanimiz bu hastane sorunu haleder insanlarda
ordan oraya sevkten kurtulur.
galip şan (@Misafir_11961)
01 Şubat 2013 Cuma 15:22
helal baluken 6 ay sonra bakanı konuşturdun :)) yalnız bakan bey yıne eksık kalmış görunuyor.asıl sorulan bu dialog sürecinde neden bingölde 1000 kişilik yeni korucu kadrosu açılması ama cevap verılmıyor.halbuki idris baluken tüm konuşmasında korucuları düşman görmeyıp aksıne yaptığımız görüşmelerde onlardan kanın durması ve topluma kazandırılması yonunde talep aldıklarını soyluyor.bu süreçte silahsızlandırma yerine boyle bir tavır takınılması samıyetsizzlik değilmidir korucularda bıktı artık
osman topluk (@Misafir_11959)
01 Şubat 2013 Cuma 14:18
sayın baknım etbk şirket elamanı olarak çalişyorduk 40 kiişi 15 de guvenlık elamanı toplamda 65 kişiydik 2 sene ettı işten ayrılalı bakanım halen işiz gezıyoruz.. 65 kişi bakanım ..az degil ...etbk mudurunu neden yoladınız kı etb kurumunu bu sevıyeye gelmısse onunda payı buyuk dıye dusunuyorum..gönderdınız ama hıc olmasada bır taktır belgesı gerekıyor dıye dusunuyorum..yapmıs oldugu hızmetleerden dolayı...etb kurumu falıyete gırdıkten sonra onu gönderseydınız..bakanım...yapmayın....bu oyunlar artık son bulsun...bakanımmmmmmmmmm...!!!
osman topluk (@Misafir_11958)
01 Şubat 2013 Cuma 14:07
sayın bakanım her ilde üniversite var bingöldede olsun degıl mı hastahneler yapılıyordıyorsunuzda neden bızm bingöl mıletını dısarıya yoluyorsunuz elazığ hastaneleri ful bingöllüler var hasta olarak memur olarakta bingölde cok elazıglı var neden acaba ??bingöldekı hasatnelerde cıhaz yok bence sızın once cıhazların getırlmesını saglayın..hasatlarımız burdan dısarıya gıtmesın bakanım..sızden rıcam bu..bir toplum gönüllüsü olarak bu konulara degınecez...
21.10.2026
14:01
Bingöl`de ticari taksi tepkisi:
Bingöl'de ticari taksi tepkisi: 'Hiç mi denetleyen yok?'
Bingöl'de bazı ticari taksilerin aşırı hız, hatalı sollama ve yıpranmış araçlarla trafiğe çıkması vatandaşların tepkisine neden oluyor. Bingöl Online'a ulaşan bir vatandaş, bindiği takside emniyet kemeri tokasının bulunmadığını belirterek yetkililere denetim çağrısı yaptı.
21.10.2026
12:39
Seven`den gençlere;
Seven'den gençlere; 'Bizim geleceğimiz sizlersiniz'
AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven, TÜGVA Bingöl Erkek Öğrenci Yurdu'nda gençlerle bir araya gelerek siyasette gençlerin rolü, liderlik ve topluma hizmet konularında değerlendirmelerde bulundu. Seven, 'Gelecekle ilgili beklentilerimiz ve hayallerimiz varsa bunları gerçekleştirecek olan siz değerli gençlerimizsiniz' dedi.
21.10.2026
12:27
'Benim Gözümden Bingöl' temalı fotoğraf yarışması
Bingöl Üniversitesi'nde 'Benim Gözümden Bingöl' temalı 2. Geleneksel Fotoğraf Yarışması için başvurular 21 Ekim'de başlayacak, 3 Kasım 2026'da sona erecek. Yarışma, yalnızca uluslararası öğrencilerin katılımına açık olacak.
21.10.2026
12:11
Bingöl`de 43,9 milyar TL`lik yatırım: Projelerin yüzde 47`si gerçekleşti
Bingöl'de 43,9 milyar TL'lik yatırım: Projelerin yüzde 47'si gerçekleşti
Bingöl'de yürütülen 289 yatırım projesinin 57'si tamamlandı, 198'i devam ediyor. İl Koordinasyon Kurulu toplantısında hastane, havalimanı ve karayolu yatırımlarının son durumu da değerlendirildi.
20.10.2026
22:40
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunun Elmalı köyü mevkiinde otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı. Yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırıldı.
20.10.2026
21:58
Bingöl`de 350 öğrenciye trafik eğitimi verildi
Bingöl'de 350 öğrenciye trafik eğitimi verildi
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, iki lisede düzenlenen eğitimlerde öğrencilere trafik kuralları, trafik levhaları ve güvenli davranışlar hakkında bilgilendirmede bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın