KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ocak 2026 Pazar
°C

Bakan yılmaz: yanlış yapan hesap verir

Emniyetteki “paralel yapı” operasyonunu değerlendiren Bakan Yılmaz: “Devletin içinde olup da, amirlerinden değil başka yerlerden emir alarak iş yapanlar, bir yapı oluşturdular. böyle davrananlarla ilgili hukuki süreçler başlatıldı. Kim yanlış yapmışsa, hukuk önünde hesabını verir' dedi.

Bakan yılmaz: yanlış yapan hesap verir
07 AĞUSTOS 2014 PERŞEMBE 22:51
0
2411
1
AA aa

Bingöl'de bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin çok önemli dönemlerden geçtiğini ifade ederek, yanlış işler yapanlarla ilgili hukuki sürecin başlatıldığını belirtti.

“Ülke farklı süreçlerden geçti. Biz buna, 'Paralel yapı' diyoruz. Devletin içinde olup da, amirlerinden değil başka yerlerden emir alarak iş yapanlar, bir yapı oluşturdular. Hiçbir devlet bunu kabul edemez. Dolayısıyla böyle davrananlarla ilgili hukuki süreçler başlatıldı. Kim yanlış yapmışsa, hukuk önünde hesabını verir” diyen Yılmaz, bunun söz konusu kişinin kamu görevlisi de başkası da olsa değişmeyeceğini, hukukun en doğru kararı vereceğine inandığını kaydetti.

“ŞİDDET ORTAMI TARIM VE HAYVANCILIĞI ETKİLEMİŞTİ”

Yılmaz, Bingöl nüfusunun önemli bir kısmının geçimini tarım ve hayvancıkla sağladığına dikkati çekerek, katma değeri yüksek olan tarım ve hayvancılık sektörünün geliştirilmesinin yörenin kalkınması açısından son derece önemli olduğunu vurguladı. Son yıllarda bu anlamda önemli gelişmelerin gerçekleştiğine tanık olunduğunu dile getiren Yılmaz, "Öncelikle örgütlenme konusunda daha sağlıklı bir yapı oluşmuş durumda. Son dönemde DAP, GAP, KOP ve DOKAP kapsamında 5 ili ilgilendiren bir hayvancılık desteği programını ilan ettik" dedi.

"Çözüm süreciyle sağlanan huzur ortamında tarım ve hayvancılık sektörünün daha hızlı geliştiğini görüyorum" ifadesini kullanan Yılmaz, şunları kaydetti: "1990'lı yıllarda yaşanan hadiseler ve şiddet ortamından tarım ve hayvancılık da etkilenmişti. Fakat son yıllarda hükümetimizin sağladığı destekler ve çözüm süreci ile bu sektörlerde gelişim gözlendi. Sadece Bingöl'de koyun ve keçi varlığımız 470. Büyükbaş hayvan varlığımız 135 bine ulaşmış durumda. 60 bin anaç sığırımız var. 7 bin çiftçimiz faaliyet yürütüyor. Bu yıl fiyatlarda iyi ama fiyatlarda kuraklığın etkilerini de görüyoruz, aşıyoruz. Bunları korumamız ve geliştirmemiz gerçekten önemli."

Balın Bingöl'ün önemli bir kaynağı ve değeri olduğunu anlatan Yılmaz, kalitesi korunarak Bingöl balının tanıtımının yapılması gerektiğini sözlerine ekledi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
fikri aytekin (@Misafir_17656)
09 Ağustos 2014 Cumartesi 13:38
aceba bakan bey çok mu dogru 4 yıl önce bizim (çevrimpınar) 80 hanelik köyün sahasını yapacaktı halen aynı şekilde dueuyor bu sefer görsem söyliyecem bakalım yüzü kızarır mı kızarmaz ya nede olsa koca bakan kendi köyün bakanı ppeeehhhhhhhhhhhhhh
17.01.2026
21:32
Bingöl`de otomobil domuz sürüsüne çarptı: 3 yaralı
Bingöl'de otomobil domuz sürüsüne çarptı: 3 yaralı
Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Güvenlik güçleri kazayla ilgili inceleme yaptı.
17.01.2026
21:23
Bingöl`de 14 aranan şahıs yakalandı
Bingöl'de 14 aranan şahıs yakalandı
Bingöl'de bir hafta içerisinde, hakkında arama kaydı bulunan 14 şüpheli yakalandı.
17.01.2026
21:11
Bingöl`de UMKE`den zorlu kış şartlarında hayat kurtaran müdahale
Bingöl'de UMKE'den zorlu kış şartlarında hayat kurtaran müdahale
Bingöl'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kara yolu ulaşımının sağlanamadığı bölgede, UMKE ekipleri zorlu kış şartlarında bir hastaya ulaşarak sağlık ekiplerine teslim etti.
17.01.2026
20:52
Bingöl Hacılar`da Otobüs ile Tır Çarpıştı: 3 Yaralı
Bingöl Hacılar'da Otobüs ile Tır Çarpıştı: 3 Yaralı
Bingöl–Erzurum karayolu Hacılar Köyü mevkiinde otobüs ile tırın çarpışması sonucu yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırıldı. Jandarma ekipleri olay yerinde inceleme yaparken yetkililer sürücüleri buzlanmaya karşı uyardı.
16.01.2026
16:16
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
Bingöl'de otoimmün miyelit hastalığına yakalanan 14 yaşındaki Aziz Enül, Elâzığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde 2 yıl süren yoğun tedavi ve rehabilitasyonun ardından destekli şekilde yürümeye başladı. Türkiye'de sadece birkaç vakada görülen bu nadir hastalık için gerçekleştirilen tedavi süreci başarıyla sonuçlandı.
16.01.2026
15:23
Rojava`ya Yönelik Saldırılara Tepki:
Rojava'ya Yönelik Saldırılara Tepki: 'Sessizlik Bu Suça Ortak Olmaktır'
Demokratik Kurumlar Platformu, Halep'in Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerine yönelik saldırıları 'insanlık suçu' olarak nitelendirerek uluslararası topluma sorumluluk çağrısı yaptı. Açıklamada, saldırıların hem Suriye'de hem de bölgede barış arayışlarını sabote ettiği vurgulandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın